Jadå, vi är children of the ninetees.. det var vi som startade trenden

Oooo-k.

Var det någon som visste vad det egentligen var vi lyssnade på den här sommaren? Alltså, den där videon skrämmer mig. Väääldigt mycket.

Och jag behöver lite hjälp. För jag försöker sätta ihop bilderna från sommarlägret och lägga till ljud etc.. Nån som har ett bra intro? För en halv minut in behöver jag lägga in låten häröver (även om jag räds lite för att göra det nu).

Russkij på riktigt

я изучáю pýccкий язык

Så ska det se ut. Men nu är jag trött på det.


rússkij pússkij

Å izuháö rússkij åzYk.

Men det blir inte riktigt rätt eftersom datorn har fått en knäpp och inte tillåter typformatet. Men men, jag är duktig iallafall och nu behöver jag en paus. Det är för mycket rússkij och för lite svenska känner jag.

Ska ta en vända med hunden och lyssna på lite musik istället för Boris och Tanjas möte. Förresten.. hette inte den där tjejen i den läskiga tyska serien man fick se på högstadiet också Tanja? Hon hade alldeles för mycket hår under armarna och fruktansvärt dålig smak när det gällde killar.
Over and out.


i'm singing in the rain

Det regnar, en hel himla massa. Och jag tycker det är ganska mysigt. Världen blir sådär lagom grå, och ingen går omkring utomhus. Om man har alla apparater avstängda kan man sitta i flera timmar och bara lyssna på regnets smattrande mot rutor och hustak. Kanske inte så effektiv tidplanering, men jag ska åtminstone ta och skriva ut mina senaste ryska ordlistor och sätta mig någonstans där jag kan höra regnet och plugga lite. Så kanske den här dagen också kan bli bra. 

stick i tummen

Egentligen vill jag något så fruktansvärt mycket nu så att jag nästan spricker. Men ingenting fungerar och allt är ganska segt. Så jag får väl försöka tejpa ihop, kanske dra nån tråd genom skinnet lite här och var så jag inte går sönder helt och hållet.

somebody knows you now

Jag har varit i skogen med Nappe, och nu ska jag dubbelkolla vart de billigaste biljetterna norrut finns. Det blir nog nån kycklingmojs till middag och jag borde plugga lite extra ryska också. Jag tycker ju faktiskt att det är rätt kul.

Igår låg jag på mattan och tittade på tv typ hela dagen, och Shrek var på och En Andra Chans eller vad den hette. Och det var faktiskt rätt mysigt, även om jag kände mig sådär lite halvsliten och mögig. Men det blir bra. Det blir det.

Little moments liiiiike thaaat

husfru a la ensamhet xP

Så borde jag typ diska och kanske dammsuga och plocka undan på biljardbordet där nere eftersom folk antagligen vill spela sen. Men vad gör jag istället? Slumpar bilder på bilddagboken och letar i artiklar på aftonbladet om saker som inte intresserar mig det minsta, men som åtminstone håller mig borta från diskbänken. Jag bakade igår. Ska jag behöva städa hela huset också? Jag är faktiskt inte mamma än.. Men just nu är huset tomt för alla har övergivit mig, och jag skulle egentligen behöva mat tror jag. Men jag orkar inte laga själv. Och det är jobbigt. Vänta, jag tror vi har pizza i frysen. Dumdidum! Ja xP okej, middagen räddad. Inte en klockrent nyttig helg kan jag tänka. Och jag hinner nog inte till systemet. Men det kan vara bra.

Hunden har fått promenera, och Louise kom hem till sig. Det är det viktigaste.

Är det ok om ni själva får plocka iordning i källaren och dammsuga när ni kommer hit sen? Fan.

block it, hinder me

Alltså, mobiler och facebook borde spärras när man hamnar i tillståndet av igår.
Jag fattar inte hur jag lyckades skriva ett så pass sammanhängande inlägg och sen gick allt så fel.

Sms från kvällen,
'Jag var ändå jävligt snygg idag, och marcus kom ändå hem efter mig.. Är det fel?' (jag fick inget svar) 'Kan man smsa 112? Inget akut just nu, bara undrar..' (jag tänkte något.. tror jag)

Dessutom väääldigt osammanhängande wall-inlägg på allas vår favorite community eller vad man ska kalla det... Så ja, typ sätt en alko-mätare på mobilen eller nåt. Och datorn måste ju ha nån slags skärmspärr så man inte ser att skriva.

Ja, det var nog allt. Nu ska jag äta en kanelbulle till och dricka lite apelsinjuice. För jag måste hinna till systemet innan dom stänger, och just nu känner jag mig inte riktigt på topp för det. ^^

2najts de najt

Tack älskade Rasmus för kommentaren, nu är jag hemma från stan och jag har pratat med Daniel en stund. Han behövde gå och lägga sig, av orsaker som inte kan förklaras när jag är i detta tillstånd, annars låter det som han är värsta alkoholist. =) Varsågod Daniel.

Imorgon blir det uppstigning typ tidigt, typ 11 iallafall för att packa kanelbullarna i påsar. Kanske borde bjuda på typ folk som kommer hit imorgon, men bara dom som frågar om det och är snälla mot mig. Rasmus får nog en. Och jag har lovat att frysa en till Daniel som jag kan ta med till Umeå nästa helg. Och jag är helt stressad över det... mest bara för att om jag var själv hade jag fixat allt redan men eftersom vi är tre så kan jag bara inte bestämma... pratade med Sebbe om det innan idag, men han verkade inte speciellt förstående...


Iallafall så var det supernajs att träffa nats och kimzan idag :P jag älskar dom och dom är bäst och jag ser fram emot mååååånga fulla kvällar den här hösten och nästa vår eftersom jag är hemma och dessutom ska ti ll london och det blir bra. Och jag saknar redan kim even if jag vet att hon är hemma en dag till och jag är hemma imorgon så vi kan fika egentligen om du är på? Så vi hörs imorgon om du vill ha tid och jag kan komma in till stan för jag har bil. JAg behöver sova egentligen. Nu iallafall. Men imorgon är det nog ok.

Nu är det godnatt, och sen vaknar jag förhoppningsvis av min hunds egna vilja imorgon när husse har åkt och eftersom marcus tydligen är mer social än mig... fan. Jaja, han lanar. Vilket inte är lika coolt som att träffa gamla klasskamrater och spilla drinkar över dom (förlåt martin, och jag ska leta upp dig på facebook) och typ ringa kompisar i umeå heeeeela vägen hem på bussen. Förlåt för inget riktigt hejdå kim... jag hoppas jag kan fika imorgon. Puss

Pengar, pengar, pengar!!

Jag är rik! Och då menar jag inte sådär "oh mitt liv är så rikt och fullt med meningslösa saker - trams" utan jag är rik, på riktigt. Jag har cash. Slantar på kontot, lakan att spendera. Wooop! Ni förstår säkert vad som hänt. Det handlar inte om att jag vann typ 30 000 i månaden på triss eller nåt sånt tjatigt resten av mitt liv, orka det förresten. Orka att aldrig mer jobba en dag och att pengarna rullar in ändå. Jag hade dött av boredom. Men det kanske är det dom är ute efter, för då slipper dom betala ut längre. Det är en konspiration.

Nej, självklart har jag fått mitt studiebidrag. Och det handlar inte om bara studiebidraget. Utan det handlar om TVÅ månaders studiebidrag eftersom jag inte lyckades få rätt på papprena i tid för början av september. Det hade spelat mindre roll förresten, för jag jobbade i somras och bor fortfarande hemma hos mina föräldrar som är snälla och låter mig ha en bil och komma och gå lite som jag vill, så jag klarade mig galant genom september också. Men eftersom det nu kom två bidrag samtidigt, och OCH lönen för augusti OCH något som jag tror är semesterersättningen från McDonald's för min lilla tid där i våras... så är jag rik! Det första jag gjorde med min nyfunna rikedom var att beordra min bror att plocka undan i köket så att jag kan baka kanelbullar. Han lyder, det känns skönt.

Och eftersom jag ska in till Kimzan ikväll och ha avskedsfest så ingen vet varför vi någonsin träffades från början imorgon så är jag på väldigt pepp humör, och kanske till och med kan dra mig till att bjuda lite på min dricka. Men det beror lite på hur mycket jag vill kunna hitta tillbaka till bussen och ta mig hem eftersom det lär bli "history" och "hard stuff" imorgon kväll. Jag är pepp! Mitt knä värker fortfarande lite, men en kanelbulle och en tequila ska nog snart lösa det problemet.

Och om bilduppladdningen här skulle fungera som den borde hade det kommit en fin dedikering till de bästa klasskamraterna i världen. I'll see you tonight.


baka baka husfru baka

Jag har ont i mitt knä. Vilket betyder att jag tänker inhandla vissa ingredienser tillhörande kanelbullar och baka. Typ resten av eftermiddagen. Sen kanske jag mår lite bättre.

On the upside, börjar det gå bättre på träningen. Det är alltid bra.

Klara besked

GRATTIS till Sarah! Hon fick besked idag, och det gick supersnabbt och jag fick rysningar när hon berättade för jag tror aldrig jag hört henne låta så glad någonsin!! Chris får komma till Sverige, och stanna. Och dom kan göra allt det där som dom planerade och förhoppningsvis löser sig allt nu. Det kommer bli så bra! Jag är så glad för hennes skull, för deras skull och jag vill bara berätta det för hela världen. Men hela världen lyssnar inte. Så jag berättar det för er.

Åh, det här kommer låta jättedumt. Men jag såg en jättevacker afrikanska på tv idag. Hon var på scen i nåt debattprogram och när hon pratade var hela publiken knäpptyst. Hon satt där och sa att medan vi i västvärlden sitter och oroar oss för svält och krig i Afrika framför våra tv-apparater med våran snabbmat i knät, så sitter dom i Afrika och oroar sig för våran överkonsumption. Att visst finns det problem i Afrika, men det finns minst lika många problem (om än motsatta) i resten av världen och om vi samarbetar kan vi tillsammans lösa dem.. etc etc. Men hon var så bra på att tala, och hennes gula dräkt riktigt gjorde så att det lös om henne. När hon var färdig reste sig hela publiken upp och applåderade. Jag var tvungen att berätta det, för jag zappade bara förbi kanalen under reklamen i cityakuten och fastnade. Så pass insatt i samhällsproblem är jag. =)

Ikväll vart det träning i Bara igen. Det var rätt mys. Jonte var där och vi hade killerboll med barnen. Det märks förresten att jag slutade skolan för ett tag sen, för jag mindes inte reglerna till killerboll. (dumbass) Barnen fick berätta. Sen klådde dom mig i sumobrottning också, så dom vart glada. Sista träningen blev inget av för det var bara en av killarna som kom. Så jag lämnde lokalen i Jontes händer och åkte hem.

Kände att jag inte hade gjort tillräckligt så jag gav mig ut och sprang när föräldrarna vallade hunden och sprang rundor runt dom och fram och tillbaka. Tog en extra runda på egen hand och nu känns det som det är tillåtet att gå och lägga sig. Förhoppningsvis gör det hela någon nytta. Det känns bättre iallafall.

Än en gång, GRATTIS Mangolicious! There's no stopping you now.

välkomprimerad mapp nu

Färdigsorterad! =)

Det blev totalt 823 bilder/videor som är bra och värda att skriva ut och göra något vettigt med. Jag förstår inte att jag har lyckats spara så många kopior. Teknikens fiende nr 1 I guees. Eller så var jag bara så rädd om bilderna och minnena att jag ville ha dom kvar till varje pris, och det slutade med att samma bild blev nedsparad typ 4 gånger.

Men men, det saknas fortfarande bilder från de första 4 veckorna.. i England och på östkusten i USA. Förhoppningsvis sparade jag ner dom på vänners datorer så dom kan skicka kopior. Annars får jag helt enkelt rita eller nåt. (jag hoppas inte det, jag var nätt och jämt godkänd i bild) Men, nu närmar sig dagen då jag faktiskt kan visa och berätta. Jag är lite excited måste jag säga. Även om jag aldrig tröttnar och jag vet att ni kommer. Men on the bright side, ni slapp iallafall gå igenom 9.000 bilder. Det är välkomprimerat nu.

Nu måste jag bara hitta billigaste stället som kan skriva ut mina bilder åt mig. Några ideér?

Min eviga kärlek..

.. till Kempon!

Vansinnigt mycket piggare nu!! Träningen var underbar och trots klockrent kast tvärs över lokalen av Rasmus och rätt många bra smällar från både Tim och Andre så kändes det ändå fulfilling på något sätt. Är det någon som känner sig manad att förklara hur man kan må så mycket bättre efter att ha fått så mycket stryk? Men så är det iallafall. Jag mår bra av det! <3

Pratade med Martin om hur det gick i Bara och han verkade nöjd med förklaringen. Dessutom tog vi "närvaron" på lördag och det lär bli riktigt bra. Kan till och med bli lite ös här innan vi går ner till klubben eftersom huset är tomt och man kan göra mycket roligt med wii, singstar och ett gäng alltför peppa medlemmar. Remember "Is there anyone out there?" ??

Nu har jag sagt godnatt till Poeten, min engelska seriemördare, och ska ta itu med lite mer bildsorterande. Kanske lite tv också, har ändå tränat duktigt. Imorgon blir det 3-kilometersrundan och mera ryska. Privét!

.

Hur kan man vara så här trött?

just jack

- You can't escape.
- It's just putting a new face on loneliness.
- How did we become so broken?

Världens bästa serie. Jag vill ha alla boxar, alla!

disappointments blablabla..

Vaken, och inga kommentarer.. Är det ingen annan som inte har något annat för sig? ^^

måndag kväll

Bara-träningen gick MYCKET bättre idag! Thanks a million till Rasmus som hjälpte till och kanske tack till mig själv lite också. Det måste man väl? Haah. Jag mår bättre av det iallafall. Men det ska bli skönt när Martin är tillbaka nästa vecka igen. Han kan ju inte smita undan hela tiden.

Har sedan jag kom hem suttit och flyttat över alla mina bilder från resan till en samlad mapp på en dator. Det gör hela sorterandet och utväljandet om vilka som ska skrivas ut och användas mycket lättare, och ger mig dessutom en chans att titta på mina filmer igen xP vissa av dom är hysteriska!! Som när Alex jagar fiskmåsar på bryggan i Queenstown med en glass i handen, eller när vi åker quadbike, eller mitt fallskärmshopp! Varken Marcus eller Stief hade sett det så självklart var man lite cool och visade också. Tih.

Blev totalt 9, 454 filer. Vilket betyder att jag har en del att gå igenom. Även om jag tror att det ligger rätt många dubletter i mapparna.

Men med allt mitt scrapbooking mojs som jag köpte idag kan det bli riktigt skoj att titta och klippa och klistra. Då kanske nån annan kan se lite bilder också till slut. Bara sådär ett halvår efter hemkomsten eller så. Det dröjer väl ett tag till innan jag är färdig, men några smakprover kan ni få se.


Första dagen i Yosemite, vi tog bara en kort runda nedanför själva nationalparken.


Waikiki Beach, Hawaii. Väääldigt salt vatten och HÖGA vågor.


På Nya Zeeland blev jag sjuk och fick ta antibiotika. Kände mig sjukt knarkig när jag tog den här bilden.


Men så fort sjukdomen var över blev vi höga på tekannor istället. Mums!


Vi spelade volleyboll på Fiji


Vi hade maskerad


och klättrade på glaciärer på Nya Zeeland

Självklart finns det MÄNGDER med fler bilder.. som sagt närmare 10.000 =) så give me some time eller typ våldgästa och gå igenom själva. Jag ska bränna en cd så vi kan titta på the best moments. <3

måndag

idag borde jag;

åka ner till banken och fixa mitt csn mojs så jag får pengar snart
plugga lite ryska till, det är ju 50% så då borde jag väl lägga minst 20 timmar i veckan på det.. eller?
ut och springa en runda. har ju tagit det väldigt lugnt i helgen.
planera passen inför ikväll eftersom Martin är sjuk och jag får ta över igen.. hur länge orkar man?

men just nu ska jag försöka logga in på msn för det krånglar med mig och kanske ta en runda med hunden också eftersom far sa att han inte varit ute på hela morgonen. och så klagar dom på att vi inte går ut med honom?

mobilblogg

Har du pussat nummer 2?
Anna, min allra käraste kusin. Självklart!

Vad har du för relation med nummer 20?
Fidde Ume, jag skulle hyra in mig i deras lägenhet om jag kom in i Umeå.. men så blev det inte.

När ska du träffa nummer 79?
Sebbe, ingen aning. Människan har gått och blivit förkyld nu, skyller på broren sin. Så vi får väl se om det blir på tisdag eller senare i veckan. Ska väl ut och springa i skogen nån dag.

Är nummer 18 söt?
EmmaLi, väääldigt söt

Vad var ditt första intryck av nummer 13?
Dissa-linjen, jag vågade inte ringa eftersom jag trodde Larsson hade lurat in mig i något farligt. 

Gillar du nummer 14?
Emely, absolut! Vi gick i skolan tillsammans från 5an till 9an, nu hörs vi inte så ofta längre men vi har fortfarande roligt när det händer!

Har du träffat nummer 3 den senaste månaden?
Anton, nej faktiskt inte. Men det beror nog på att jag och Daniel inte varit på Ica tillsammans någon gång den här månaden.. och att Anton har flyttat till Lund lite också kanske.

När ska du träffa nummer 26 nästa gång?
Henning, inte den blekaste aning. Henning är häftig och pluggar på Oxford vilket betyder att han är hemma sällan. Sist jag träffade honom var i mars. Precis efter att jag kom hem.

Är du nära vän med nummer 23?
Glenns Fredrik, det skulle jag nog inte påstå. Men underhållande är han ibland.

Har du gått på bio med nummer 4?
Berit och Ernst, nej det har jag inte. Men det beror nog mest på att jag inte känt dom så länge. Hade gärna tagit med dom på bio annars.

Skulle du kunna gå ut med nummer 48?
Louise! Jag skulle definitivt kunna gå ut med Louise, och kommer antagligen göra det någon gång. Hon måste bara bli myndig först <3

Vad pratar du och nummer 5 oftast om?
Birgit i växeln, vädret, skolan och allmän röra tror jag.

Skulle du kunna ge nummer 19 en kram?
Eurovoice, nja alltså. Jag vet inte. Det hade nog känts lite halvt lame.

Vad har du och nummer 54 för relation?
Sensei Martin, han är min tränare.

Vad skulle du vilja göra med nummer 71?
Patrik kempon, skulle typ utmana honom på stretching eller nåt.

Vad är det bästa med nummer 16?
Emily, hon är klockren och underbar! Det finns inte en kväll hon inte räddar och aldrig ett skämt hon missar. Dessutom är hon vansinnigt tvåspråkig så en diskussion med henne vänder åt alla håll.

Brukar du och nummer 72 träffas?
Poeten, vi hade ganska regelbundna sammankomster under sommaren men eftersom han flyttade till Umeå har det blivit lite svårt just nu. Men om två veckor är vi där och hälsar på och då blir det skåneös som aldrig förr!


vad är meningen?


you want to lie to me

- Is that what you want everybody to do for your birthday. Pay it forward?
- It wouldn't work.
- Sure it would. Why not?
- Because I already blew out my candles..

Just då rinner tårarna i strida strömmar ner för kinderna, för han är så bra. Och det är så fel.

barnprogram

skogsfamiljerna äger!

i'm just paying it forward

Jag tittar på Pay It Forward, och det är bra. För jag har sett den innan, så jag behöver inte koncentrera mig så mycket.

Men...



Och det här kan jag aldrig publicera.


au chocolat

Jag har promenerat med Louise. Det var mys, och både varmt och kallt. Sen borde jag ha sovit, men jag däckade framför tvn istället så nu är jag uppdaterad på gossip girl och vem kan slå filip och fredrik? Jag vill vara allmänbildad som dom. Dom är faktiskt sjuukt smarta. Eller nåt. Snart ska vi äta, lax och sallad. Kanske lite potatis om vi kände för det. Pappa åkte och handlade.

Imorgon blir det Bara igen och Pacnyc gjorde min kväll eftersom han gick med på att följa med!! Du är bäst <3 Och det är inte ens en omväg att hämta Emma på vägen hem så självklart fixar vi det :P Måste bara planera passen imorgon nu.. men det ska vi väl klara av. Jag har ju inget annat för mig. Eller ja. Ska nog plugga lite ryska och vara ordentlig också.

Usch vad trött jag är. Nu struntar vi i det här =)

the bad stuff's easier to believe

Åh förresten såg jag och mamma Pretty Woman igår och åt popcorn och maltesers. Det var äkta feelgood kväll.

when I get where I'm going

Har visserligen inte klivit ur sängen än idag (förutom för att hämta datorn) men tycker ändå jag fått väldigt mycket gjort. Kollat upp flygpriser till London, för jag ska flyga massor i november och tyckte det kunde vara kul att veta hur dyrt det blev. Blev inte så dyrt som jag trodde och det är skönt. Nu måste jag bara hitta någon som vill husera mig under tiden. Och veta exakt hur länge jag ska vara borta, vilket inte bestäms av mig utan av random människor på facebook. Känns säkert och bra, right?

Kollat upp en massa utbildningar men ingen börjar förrän nästa höst och trots att jag är eld och lågor och faktiskt tror att det här kommer lösa sig nu är jag lite rastlös med tanke på en heeel termin till hemma hos mamma och pappa utan några riktiga rutiner och ett jobb. Det känns meningslöst och kanske onödigt också. Någon som vill erbjuda ett jobb som inte involverar idiotiska jobbarkompisar eller knasiga jobbtider som betalar ok så är jag på. Bara skriv. Ska förresten gå ner till Moltex nån dag och fråga om Emelie behöver bli ersatt för hon flyttade till Örebro sådär tjvopp! så där finns min chans till glory. Kanske borde kolla på ica också, bara för att bli äkta Svedala-bo. Det måste ju vara status att ha jobbat både på McDonalds och Ica på en så liten ort.. right? Eller typ patetiskt. Jaja.

Har dessutom letat lägenheter på olika orter och tittat på en massa annan trams. När Louise ringer ska vi ut och gå och få oss en förklaring till vad som hände igår. Dessutom ska jag prata med poeten nån gång i eftermiddag när han vaknar för han behöver en förklaring till varför jag inte svarade inatt när han ringde halv 5.

Jävla rambling om ingenting, så nu vill jag ha boende i London och gärna en antagning till hösten 09 och en lägenhet att lägga mig och sova i när jag kommer hem ibland. Kanske en till jordenrunt resa om ni ändå ska vara så generösa. Tack

ta aldrig någon för givet.

Min bil är knäpp ibland. Knäpp, för man får inte använda sär för det är en sjukdom och folk kan ta illa upp. Men egentligen är den sär. Igår körde vi till stan för att träffa någon som jag aldrig hade träffat förut. Sarahs klassis Martinez. Men tydligen så tyckte bilen att vi skulle göra bort oss och vara Svedala-bor då. Så när vi skulle iväg ville hon inte starta. Vi försökte allt. Puttade runt hörnor, upp för backar och nerför backar och Emily kämpade som jag aldrig sett henne kämpa förut.. men inget hjälpte. Till slut fann vi oss sittandes på en cementklump bakom Slakthuset och titta på bilfan som bara stod och blinkade nere på gatan. Efter många om och men, av vilket ett involverade "kan vi inte ringa en taxi och be dom bogsera hem oss?" så startade bilen helt out of the blue. =) Glad jag blev då! Och då älskade jag henne lite mer än vanligt. Idag har vårat förhållande varit ganska neutralt. Jag startar, hon fungerar. Det är så det ska vara. Tror att hon bara skrämmer upp mig lite då och då för att jag inte ska ta henne för givet.. Eller nåt.

Andra roliga moments igår.
"Typ en sommar så åt Chris massor med äpplen och så blev han helt full, för dom jäser ju. Så han stod helt såhär (föreställ er full människa, lite halvhängig och i konstiga vinklar) och öronen hängde. (det var här vi tappade bort henne) Jag har aldrig sett någon dreggla så mycket i hela mitt liv."

Och jag bröt ihop av skratt och sa lite försynt "du är medveten om att du sa Chris och inte Sprite?" För vem hade kunnat tänka sig att en afrikan stod på en åker full efter att ha ätit lite för många äpplen? Självklart var det inte så. Sarah menade sin häst. She just gets confused sometimes.

Dessutom var det relativt skoj att handla på McDonald's på Rosengård precis innan stängning igår, dels för att killen skrek ut "Hej, det gåår BRA att beeestääälla" precis när vi kom fram till boxen och dels för att min mat faktiskt var god. Trots att jag beställde kyckling och trots att dom skulle stänga 10 minuter senare. Props till Rosengård för att dom har koll på kvalité!!

Nu ska vi till Höör och gå på 1års-kalas med kusiner och mostrar och mammor och barn. Det kommer bli intensivt och jag kommer somna halv nio ikväll. Men Lollo och jag kanske ska se film och äta popcorn, för idag är det vilodag och då får man vara lite onyttig right? Åh, choklad och popcorn. Kärlek.

God blessed the broken road, that lead me straight to you

Världens bästa väderleksrapport någonsin!
"Det är mycket moln över Skåne just nu"

No argument there fella' men vi kanske skulle vilja veta hur det ser ut typ imorgon?

Lunchiz med sötishar

Träffade Rasmus och Kim i stan, och vi åt gott och dom drack kaffe för dom är vuxna och inte jag. Det är så skönt att träffa folk som får en att inse att resten av världen inte heller har listat ut hur allt fungerar och hur allt ska vara. Man känner sig mindre liten och skamsen för att man inte gör något viktigt med sitt liv då.

Ska till Kimzan nästan helg och det blir mys och antagligen mera ib-ish än vad mitt liv varit på läääänge länge!! Längtar!

Nu ska jag byta om, sätta luggen i klämmor (den fick vistas ute i normalt utseende idag, det har inte hänt ofta) och köra och hämta joggingsugna människor all over stan och sen till skogen för allmän utmattning.

Fan

Kom precis på att min Ipod dog igår. Det är inte bra. Ingen underhållning på promenaden. Kanske går att snabbladda den en stund?

busy day with endless coolness

Jag har diskat, ska gå ut med hunden och sen ska jag in till stan och träffa mina vänner!! Mina vänner sen IB, som jag inte har träffat på en hel evighet!! Typ eller ja men det är fortfarande typ ett halvår sen så det är heeeelt galet och jag är jättesuperexcited och stoked!! Så jag var tvungen att kollagera deras fiina ansikten och hittade inget mindre än bilder från tåget till Prag, eller hem från Prag jag minns inte. Men dom är underbara iallafall och eftersom ingen fortfarande självmant erbjudit sig att lära mig photoshop så blir det ett hopklipp från paint. Men jag är rätt grym på det också. Orka vara proffsig liksom.



Sen ska jag till skogen med pojkarna och antagligen Lollo och springa livet ur mig. Vilket kan vara bra för jag antar att det inte blir helt nyttig fika/lunch i stan. Och ikväll blir det film med dom finaste flickorna och kanske till och med maskerad med Moulin Rouge tema, jag vet att vi totalt bara snor din thunder BigFoot men det är värt det om du får se bilder right?, och ett underhållande besök i Sarahs klass som anordnar. För ja, jag är coolast och blir inbjuden överallt.

Imorgon är det 1årskalas för lillkusinbarnet och kanske till och med tårta. Det är läskigt. Varför är det tårta hela tiden? Jag har ätit tårta tre veckor i sträck nu och min mage börjar tröttna på grädde. Men snart fyller lillbrorsan år också så det lär väl inte ta slut den här hösten. Fan att alla ska fylla år samtidigt!

Nä, nu ska jag ta tag i min voff som snarkar i hallen så ska vi ut och vandra en stund.

torsdag förmiddag

Alltså. Det måste finnas ett sätt att bryta det här mönstret. Antar att det är upp till mig.
Vet inte hur det ska gå till bara. Och jag vet ju faktiskt inte vad jag vill.

Mys!

Jag och Nappe tog en tur imorse, innan frukost. För jag tänkte att då kommer vi ut innan det blir för varmt. Det var lite för varmt igår på förmiddan när vi gick. Men idag var det riktigt kallt. =) Jag hade till och med halsduk och tyckte ändå det var lite kyligt. Nappe stortrivdes ju som vanligt, men jag började fundera på hur det skulle vara sen när snön kommer. Det kommer bli den bästa hösten ever bara för jag har inte haft höst på två år. Men hur mycket skulle jag egentligen frysa?

Vill vara typ 5 år gammal igen och kunna ha bävernylon-overall och mössa och tumvantar som tål vatten och lera. Jag skulle ge rätt mycket för att kunna rulla ner för en backe och inte känna kylan och inte bry mig om smutsen. Kan man be om att få bli 5 år gammal för alltid? Det hade varit mys!


godnatt nr 2

Okej, ett till innan jag somnar.

Godnatt
Krya på dig
Låt inte fötterna krympa för mycket för då kommer 1. skorna att ramla av och 2. du kommer frysa mer om vitalare delar när du inte har så stor yta på fötterna för att ta upp kylan. (du vet för man fryser där för att skydda de viktigare etc etc, ja klart du gör. du blir läkare)

Imorgon är ingen stor dag. Men det känns redan som om det kommer vara en av de bättre den här veckan, bara på grund av några få rader som fick mig att inse att vi alla kommer få ett happy ending bara vi tar vara på de happy moments och de underbara vänner vi har. Alltid.

Ville bara berätta det. Så nu ska jag sova.

godnatt

Ville bara säga att jag är stolt över dig som kan vara så poetisk trots sjukdom och trams.
Många happy moments it is, och här är ett inlägg till för att styrka dagens räkning. =)

Nu blir det prommis med njuffen, och sen välbehövd sömn. Imorgon är jag ensam hemma.


oh, tjena på dig

ooh dessutom har jag lärt mig att 'fru' på ryska låter typ som tjena =P

så jag gissar att husfru blir typ YcsjeHa (fast där 'sj't är ska det in en fyndig rysk bokstav också. jag är cool.

en husfru's hunger och innersta tankar

Har änsålänge idag;

ätit frukost
vandrat hunden
städat mitt rum
läst igenom nästan hela tredje lektionen av ryskan
lämnat in uppgiften vi fick förra veckan
kollat facebook tre gånger (jag gillar inte det nya upplägget)

Nu är jag;

trött på ryskan (bara lite)
hungrig igen

Och har dessutom;

träsmak i röven efter den här dumma stolen, varför ska spelande småbröder sitta bekvämt vid datorn för och inte jag?

Därför antar jag att det nu blir lunch och antagligen en urplockning av diskmaskin som mor så snällt bad om i telefon, och dessutom ska jag tvätta lite. För jag är duktig husfru och min bror är värdelös på att göra saker så fort datorn är igång... Eller ja, alltid egentligen.


p.s

note to self.

sov alltid i din egen säng, helst med dubbla täcken. dessutom blir det varmare i rummet om elementet är på.

one tuesday-morning

Det går sakta framåt med ryska och träning just nu. Har kommit in i en dygnsrytm som inte stör resten av världen och därför är ok för mig också. Även om jag med jämna mellanrum får höra att jag borde jobba... Meeeen, alltså. Jag får bidrag nu därav kan jag återgå till då typ högstadieåldern och strunta i att jobba till mitt i nätterna få ett fucked up sömnmönster och äta en massa skit hela tiden. Är inte det bättre? Jag tycker det är bättre. Skulle inte lyssna på dig ändå, för du har fel. Njänänänenjänä. =P

Mor min tyckte att hunden skulle få åka till dagis idag, men hon vägrade köra den lilla bilen till stan så hon tyckte jag kunde väl hämta honom i den nån gång i eftermiddag. Enda problemet är att hunden vägrar resolut hoppa in i det lilla utrymme som kallas kombinerad baklucka/baksäte eftersom han inte får plats. Det är helt enkelt fysiskt omöjligt för honom att trivas i "min" bil. Därför ligger han nu i hallen och snarkar och tycker säkert det är hur skönt som helst att slippa alla små tjafsiga gluttar som bråkar med honom på dagis. Får ta en promenad med bjässen senare och kanske till och med sträcka mig till att borsta ur dom där äckliga små taggiga sakerna ur hans päls. För han har lekt i skogen nästan hela helgen, och då blir man som bjässe taggig.

Nu ska jag göra äggröra och kanske duscha, fast jag ska springa först och sen plugga ryska och ikväll är det träning. Så det blir ett fullt schema idag också, trots att jag är arbetslös.

mirakel på E65an

Det har hänt! Det har äntligen hänt xD (visserligen i söndags kväll, men jag kom på att jag glömde notera det då)
Jag körde hem från stan med brodern bredvid mig och bägge de äldre i baksätet. Det händer SÄLLAN.
Meeen, stora nyheter!! Mamma kommenterade inte min körning på heeeela vägen hem. Det händer aldrig.

Så därmed är det bevisat att jag kör bäst i världen och ingen kan någonsin slå mig nu!! Hah.

hur ska jag veta det?

Jag har ändå haft en rätt produktiv dag. Har visserligen inte tränat så mycket men hunnit med att prata med mina favoritpojkar i en timme vardera sen jag körde från Bara och hunnit med tre promenader, inte alltför långa. Men ändå.

Gjorde bra middag till mig själv och höll träningen så gott jag kunde. Vansinnigt frustrerande när stora killar tror att dom kan bättre och dessutom tycker dom är riktigt roliga när dom anmärker på minsta ord man säger. Stryk ska dom ha. Synd att dom är typ större och tyngre bara så man inte kan slänga in dom i en vägg och lära dom en läxa.

Annars ganska givande och har sett många avsnitt av mitt gamla favvo-program från Melbourne, Australias Biggest Loser. Så jag är helt insatt igen och ska lätt se alla avsnitt och hoppas innerligt att den jag vill vinner ^^ underhållande nöje mellan ryska-sessionerna.

Ska nog se satc och sova en liten stund snart. Kanske till och med i min egen säng inatt. Det hade varit lite mys.

en bra måndag

Ibland har man bara bra dagar.  =)

Men man får se till att ta vara på dom, för man vet aldrig när nästa kommer.


ekspréss

jag var ute och sprang. det var varmt. nu är jag kall.
och jag behöver duscha.

men först tänkte jag bara berätta att jag kan själv. ^^

efter duschen blir det tårta för mamma fyller år idag, och ikväll ska vi in till jensens och äta middag.
för vi är väldigt familjiga. fast nappe får inte följa med. han får inte genomstekt biff. han får äta malet avfall istället.
för vi älskar våran njuff.

imorgon är det träning i Bara igen, och denna gången är jag ensam. lite läskigt måste jag medge, men det blir säkert hur bra som helst. måste bara anpassa upplägget efter dom där tre grupperna, och kanske lära mig ett namn eller två. det är nog mest föräldrarna jag är lite rädd för. dom sitter ju där och tittar på och ungarna springer runt som galna i lokalen. tänk om föräldrarna inte tycker om mig. tänk om jag typ får frispel och slänger in en unge i väggen eller nåt. vid närmare eftertankte är det nog något jag hade kunnat göra. skrämmande.

okej. dusch, tårta, vila. kanske ska prova att ringa danielsan igen. han lämnar mig aldrig stående i regnet.

why did you leave me standing there in the rain?

grejen är 
jag hade också kunnat sluta
sluta bry mig
sluta ringa
sluta med allt
men om jag gör det
är jag lika dålig som du
och dit
tänker jag inte sänka mig
jag bara hoppas
att nån gång inser du
hur du gör mig lite mer trasig
för varje gång
du säger nej

chicken!

Okej, jag ger mig. Alla som söker till Idol är modigare än mig. Jag är feg. =)
Jag hade aldrig ställt mig på den scenen framför folk som vet vad dom gör och sjungit för allt vad jag är värd. På stranden i Hästveda omgiven av de bästa i världen, ja. I en kanot på Immeln, öppet vatten och max 3 personer som aldrig skulle säga till mig att hålla käften för dom vet vad det leder till (mera sång för att jävlas), ja. Men Idol, aldrig!

Jag ger mig, jag är feg, ni är modiga och jag önskar jag hade bara en gnutta av det där modet. Då hade jag kanske lyckats på riktigt med nåt. För jag hade vågat. Vågat vara mig. Jag.

bloggen

Sovit gott inatt iallafall, och nu är det Idol på tv. Jag blir nästan irriterad. Hur dålig kan man vara utan att veta om det själv? Jag hade nog aldrig gett mig in på det och då vet jag att jag kan sjunga, ibland iallafall ^^

Kan man inte ens uttala ord på engelska ska man inte sjunga på engelska. Så enkelt är det. Musik kan vara så bra om rätt person får tag i den. Skönt att Sverige inte bara är fullt av idioter som vill ha en kvart i rampljuset. Vissa kan.

Idol juryn kan vara underhållande, men frågan är om dom sätter så bra exempel för vissa. En tjej som var 16 hade längtat efter att få komma med sen hon var 12. När hon fick frågan "vad gör du med skolan om du kommer med i Idol?" så svarar hon utan att tänka efter "hoppar av", och tjejen fick en guldbiljett. Varför? För hon var inte starkast i lokalen. Visst hennes röst var inte dålig, men Idol-status? Alltså, hon kan väl åtminstone skaffa sig en grund att stå på innan hon blir utslagen ur Idol och inte har någonstans att ta vägen utom typ McDonald's eller Posten... Schysst. Deprive the young of life redan innan dom blivit vuxna. Förresten, kan inte föräldrarna hindra avhopp från skolan eftersom tjejen inte ens är 18?

Aja, jag ska iallafall ut och springa om en stund. Och sen kanske fortsätta bygga på min ryska grund som kanske inte heller har nån karriär i framtiden, men som åtminstone inte blir gjord till åtlöje inför hela svenska folket.

Why?

It's not supposed to feel this way.
How come you act like this, like you just don't care at all.
It's not supposed to hurt this way.
Why?

Förövrigt tänker jag inte vara en barnunge och starta en sån diskussion över sms.
This takes face to face conversation, men jag antar att du inte klarar av det. När ska du bli vuxen? 


Fucked up tå-fan

Intensivt bloggande idag.

Tänkte mest bara berätta att jag kommit tillbaka från ännu en underhållande träning och har lärt mig liiite mer än jag visste igår. Känns bra. Vad som inte känns bra däremot är min vänstra tå, som på något sätt blivit totalt fucked up. Lite disappointed på mig själv att jag är så duktig på att säga till andra att ta det lugnt och vila medan jag själv tycker att jaja, men det är inte så farligt... Fan.

Bastade efter träningen och det var naaajs! Bara det att nu bankar det i tån också. Så nu blir det Oboy och Vänner en stund innan sömn och imorgon blir det intensiv ryska inlärning igen. Måste ta ikapp den där veckan som jag förlorade. Eller nåt. Börjar få koll på alfabetet nu iallafall. =)

Kanske borde äta något också, sist jag åt var klockan typ 3.. men då räknar jag inte den där påsen bilar som tog mig resten av eftermiddagen att käka upp. Det var hemskt dåligt för min mage och dessutom inte speciellt framgångsrikt för självdisciplinen. Men men, som sagt. Oboy och Vänner. Haaaj!

Nostalgía

Allmän nostalgi.

- Hey Brooke, I like your dress. Is it new?
- Unfortunately, it's discount...
- Well, that's hard to believe. 'Cause you look like a million dollars.


Varför kan inte resten av världen fungera likadant.

.

What is it that I never find
I just want a little piece of mind
Am I back on the endless road to nowhere

Why is it that I never find
All the things that I left behind
Am I back on the endless road to nowhere

Why did you leave me standing there in the rain
You said we would last forever
Was everything I said to you all in vain?
I just tried to make you see

Why did you leave me standing there in the rain
We were meant to be forever
Was everything I said to you all in vain
When did we become just me

When you left I had much to say
But today time has come to pay
And i know how hard it is just
To fly away


Tänk vad man rensar huvudet när man är ute och springer en stund. Synd att det ska vara så jobbigt bara. ^^

Stackars negerslav

Okej, lektion 2. Kan man låta bli att åtminstone dra lite på smilbanden när dom seriöst lägger upp en youtube video av ryska nationalsången och ger en texten?

Россия - священная наша держава,
Россия - любимая наша страна.
Могучая воля, великая слава -
Твое достоянье на все времена!

Припев: Славься, Отечество наше свободное,
Братских народов союз вековой,
Предками данная мудрость народная!
Славься, страна! Мы гордимся тобой

От южных морей до полярного края
Раскинулись наши леса и поля.
Одна ты на свете! Одна ты такая -
Хранимая Богом родная земля!

Jag ska lära mig vad det står!


Mysdag med släkten

Känner att jag har haft en ganska produktiv dag. Varit barnvakt till Texas medan min kusin var på intervju. Efter det åkte vi till IKEA och myste med lunch och handlade massa skröfs. Var på mammas jobb och hämtade lite färg och väv och sen åkte jag till Åhlens och hittade allmän kärlek i form av en väska, en cardigan och lite smink. Daniel var väldigt supportive och sa till mig att lämna hyllan med skor eftersom jag inte ville bli av med alldeles för mycket pengar.

Till slut körde jag hem och gjorde en stor kopp varm Oboy (jag älskar att min mamma fortfarande köper hem Oboy trots att båda hennes barn är myndiga) och en stor skål popcorn till mig själv =P kände att jag behövde det idag. Nu har jag nästan sett hela säsong 6 av Vänner och det är faktiskt väldigt skönt att ha huset för sig själv en stund. Och Oboy är bäst. Jag ska alltid ha Oboy hemma, alltid. I alla mina lägenheter och överallt jag är, alltid. ♥

Det regnar ute. Väldigt mycket.

Dessutom har min nya lektion kommit ut på nätet, mera ryska bokstäver. Yeahj.

Nu jävlar

Det är sådär lagom varmt ute idag. Det regnade lite imorse men nu är det halvmolnigt och sol. Så eftersom Rasmus har fått för sig att vi ska springa tre dagar i veckan numera och är fullt övertygad om att jag fixar att hänga med deras tempo så var jag ju tvungen att prova. Måste erkänna att jag är lite stel från mina prövningar i Bara igår.. det var inte en dans på rosor som dom säger. Men det var sådär kul, och jag får väl ge det en chans innan jag dissar totalt.

Dessutom har vi nästan bestämt när vi ska åka till Norrland nu, och det är bra. För då slipper Daniel sitta och gråta i sin säng varje kväll så mycket han saknar oss. Han skulle iallafall klä upp sig ikväll och gå ut. Så förhoppningsvis mår han lite bättre när han kommer ut bland folk. ^^

Nu ska jag duscha, och sen blir det mera ryski för jag är pepp. Kanske lite Vänner också, om jag behöver höra ett lite mer normalt språk ett tag.

Puss

Kontaktannons

Jag behöver en dator. En som inte är för stor och tung eller för liten och lätt. Den måste innehålla rätt saker, och dessutom vara snygg. Låter som en rätt bra kontaktannons. =P Jag är på.

Tillägget till annonsen får vara min nya profilbild som är så ryskt snygg att jag gråter en skvätt när jag tänker på den. Om det är någon som är intresserad eller vill hjälpa till så är det bara att höra av er.


Basker och jokk bärdryck i vinglas

HET C∏OPT ΓPYCC

Jag är duktig. ♥ (Men jag får inte in det ryska typsnittet i bloggen så det blir inte mer än så, för alla dom riktigt roliga bokstäverna går inte att skriva)

Har spenderat 2 timmar med att försöka lära mig det ryska alfabetet och jag har faktiskt roligt. Marcus sitter och spelar bredvid och han tycker mina allmäna försök (det låter nog ungefär som svenska för nybörjare på hipphipp fast på ryska) är underhållande och jag tycker det är ganska skönt med lite sällskap.

Tog en paus och undersökte Daniels nollningsbilder på Facebook och dom är underbara. Alla borde titta på dom. =P Vem vill liksom inte se någon försöka äta apelsin med skal utan händer eller handla iförd endast underkläder på ica. Helt klockrent och får mig nästan att tänka om mina livsval och söka till läkarlinjen till våren. Men jag längtar mest efter bilderna som kommer efter imorgon då dom haft sin maskerad med Moulin Rouge tema och Daniel ska enligt utsago bära korsett och nätstrumpor. Jag VILL se!!

När jag avslutat ryskan för idag, tog jag en tur på youtube. Alltså, den här är klockren. Älska allmänbildade amerikaner. Dom existerar. Nej lite mer ryska nu innan jag ska ut och springa. För ja, jag kan springa igen! Träningsvärken har gått över =P Ingen är mer lycklig än jag. Desutom ska jag hålla träningen i Bara ikväll och det ska bli skojs tror jag. Vi får väl se om jag kan stå imorgon helt enkelt.

Allt

Jag har fått klagomål från Norrland om att jag är sämst på att blogga. Men det är väl inte jättekonstigt när du aldrig kommenterar dude!! Så. ^^ Men idag kände jag att jag ville dela med mig av min snoriga näsa och mitt dunkande huvud tillräckligt mycket för att ni skulle förstå att jag inte mår sjukt bra.

Har dessutom fortfarande sanslös träningsvärk från i tisdags, trots träningen igår. Är beredd att säga att gårdagens träning kanske har bidragit.. men ja. Har iallafall lagt upp lite nya bilder på fejan och eftersom jag är sämst på photoshop blev det bara lite paint-klistring. Men men, det fungerar.. right?

Imorgon ska jag iallafall upp till Göteborg och träffa min smula och sen ska vi åka till Trollis och festa satan så hela gatan där Amanda bor blir galna. :D:D Jag är sjukt pepp! Har Malibu för hela slanten och kanske lite Bacardi att bidra med. Det kommer bli bäst. Dessutom ska jag ringa mitt ragg från Kungälv och se vad han ville mig när han smsade Glenn förra lördan. Det kommer bli ett av mina mest förvirrade fylle-samtal. Och än en gång är jag rätt glad att vissa personer inte är så aktiva på nätet och därigenom inte kommer få reda på det här =P

Btw så har jag älskat alla fyllesms jag har fått den här veckan. Daniel har nämligen nollning och ärar mig med sms mitt i natten alla vardagar, utom igår då jag hör och häpna fick ett icke fylle-samtal som till och med varade länge. Det är bra, det märks inte lika mycket att du är så långt borta då vet du.

På måndag ska jag hålla träningen i Bara-klubben och det kan bli intressant. 3 timmars pass med blandad grupp, jag är pepp. Dessutom får jag användning av mina tränar-skills då och det är alltid något eftersom jag inte har ett liv den här terminen.. Tih.

Nu ska jag göra nåt vettigt, inte riktigt klar med 5e säsongen av Vänner än. Och dom äger.

.

Det finns inte mycket att säga egentligen.

Suck my..

Hemma igen från Turkiet och det är ganska lagom :P Jag älskar att vara hemma! Var bara tvungen att få det ur mig...
Okej, Turkiet var varmt och mojs och jag blev solbränd och jag klippte mig och ja bilder kommer. Och ja, Rasmus märkte det iallafall idag haha xD

Vi var ute i skogen och myste. Jag och Emma gick och killarna sprang. Dom tyckte dom var så duktiga så, så vi bestämde att det blir milen på julafton. Bara för att. Nu kan dom ju inte banga, för det finns dokumenterat ^^

Efter motionsrundan såg vi Hellboy II, faktiskt rätt bra. Det bästa var random dansmoves till låten och när röken i plåtburken bad chefen att "Suck my ectoplasmic Schwanzstücke!" och det fick mig att tänka på Daniel däruppe i det mörkaste Norrland och jag hoppas allt går precis som du vill och att du älskar filmen.

Så blir det ordentlig träning och allt annat mys den här veckan. Till helgen blir det galet och favvo-mandys inflyttningsfest och vi kommer älska det, det kommer bli underbarast i hela universum! Tih. Lovar ni att det blir kallt för jag  tänker ta med min nya jacka och mössan som jag älskar! Det kommer bli bäst och förövrigt är jag überspeedad men ska lugna ner mig snart för jag behöver sova. Måste bara lyssna på låten igen.

RSS 2.0