måndagstrassel

Jag var ett riktigt måndagsexemplar idag, trött som satan och inte riktigt fokuserad på något. Ska läsa igenom en hel kursbok till imorgon och se till att skriva ner i punktform vad jag vill fokusera på i våra fyra kapitel. Ska försöka få lite tvätt gjord och lyckas diska undan och plocka lite också... för just nu ser min lägenhet ut som en soptipp och jag blir less av att bara tänka på det. Konstigt nog tycker jag det är lite mysigt med delar av allt som ligger och skräpar, ett par jeans som inte är mina, ett par sandaler som står lite snett (eftersom mina skor tar så mycket plats) till och med den stora gröna väskan som tar upp massor med plats i hallen. Det är mysigt, för alla småsaker betyder något. Som min kära skorpa brukar säga, det är inte vad det är, det är hur det känns.

Lite kärlek på min julklappslista som är på g. Ska kolla tåg också och se om jag kan lyckas ta mig hem över jul :) Senare blir det pepparkakor och värmeljus i min fina ängel och kanske en film med krigspojken om dom släpper hem honom i tid.

världens viktigaste kalas

Första seminariet genomfört. Mycket skönt måste jag säga och det var inte alls lika mardrömslikt som dom fick det att framstå. Efteråt blev det fika med mina fina och till slut bestämde jag mig för att en kväll i Falköping var bättre än en kväll i Skövde. Visade sig att detta skulle stämma då vi hämtade ut mycket trevliga "attiraljer" och drack lussete medan vi såg filmen Dumpad. Sammanfattat en VÄLDIGT mysig kväll och jag mådde väldigt bra när jag körde hem.

Idag har jag ätit frukost och nu ska jag bara duscha och packa, sen bär det av till Skåneland med ett kort stopp i Jönköping för byte av bil. Kommer bli en bra helg!

lillelördag kan man ha

Ibland får man en såndär november-känsla. Ni vet vad jag menar eller hur? Sådär när man är trött och glåmig (tycker om konstiga ord och har i veckan fått reda på att mitt ordförråd ska kunna innehålla upp till hundratusen ord)

Har lite en sån dag idag. Eller ja.. till och från. Men jag hade en mysig pratstund i en bil och efter det hittade jag lite julmys på ÖB. Ska tända ljus, äta kladdkaka och tycka om mig själv ikväll eftersom ingen är hemma för att göra det åt mig. Det är sådär bra/hopplöst/görbart/makalöst/skit.. och det är knasigt. Känns udda om det ska vara såhär jämt.

Satte in en ring idag, halvskumt men jag hoppas det hjälper. Vill inte ha berg och dalar längre.

Nu är det Grey's, sen förhoppningsvis nåt livstecken från nörden i Jönköping. Pluss!

<3

"Hej, jag är på väg hem nu *bruuuumbrum* är hos dig vid elva typ. Kan vi inte se en film då? Du får välja. *bruuumbrum* ses snart, love you hun pusspusspuss smack!"

Bruumbrummandet är bilen som inte är lagad och därför låter som ett reaplan, det är ganska mysigt faktiskt. Comforting liksom. Kärleken ger varje dag den där gnistan som gör livet underbart!

det är söndag och bitarna faller fortfarande på plats

Jag har suttit på en hästrygg för första gången på länge idag! Det var mysigt och vi skrittade runt i skogen och vi hade ett litet föl som sprang med vid sidan. Tjejen påminde mig så mycket om min allra käraste kusin, dom hade till och med samma namn och krigspojken var glad att jag hade hittat en hobby när jag ringde och berättade. Ibland fattar han inte, men jag tycker ändå det är skönt! Jag behöver lära känna folk utanför skolan och jag behöver röra på mig. Nu blir jag tvingad att röra mig och lär känna människor i min ålder utanför skolan. Mamma vart glad och hon känner mig, så jag tror det blir bra. Dessutom inte så långt och det är bra med tanke på bensinkostnad etc.

Annars var det ett awesome upplägg! Hon bara "du gör ju mig en tjänst om du rider mina hästar när jag inte hinner, så jag tar inte betalt" hur underbar är den meningen liksom??! Det enda som behövs är att jag fodrar och kanske mockar om det behövs de dagar jag är där. Annat än slitjobbet på ridskolan jag gjorde när jag var liten och naiv. Kanske borde ta tag i saken och söka jobb imorgon när jag ändå är igång. Det här fungerade ju bra, så jobb borde väl nästan vara ännu lättare. Haha! Annars MÅSTE jag läsa lite imorgon och känna att jag faktiskt går i skolan också.. vissa veckor känns det som att jag lurar staten på pengar, men det ska väl kännas så antar jag. Skorpan kommer förbi på lunch innan föreläsningen imorgon så det kommer bli en bra dag!

Nu blir det lite rostade mackor och oboy till bridget jonas 2an som går på tv. Lite extra kärlek till alla tjejer idag :)

måste börja fundera på det här med julklappar också.. vad, till vem, när?

it's a dressup dresscode

Idag har jag konstruerat en bomb. Det var inte så svårt faktiskt. Fyra tomma energidrycks-burkar, MÄNGDER med silvertejp, lite eltråd och en enkel väckarklocka. Blev sjukt nöjd! Det blev jäkligt snyggt och jag längtar redan efter bilderna!! Hela grejen handlar om att krigspojken skulle på maskerad och ville vara något som var motsatt till det alla ser honom som, det han lever varje vecka. Självmordsbombare blev valet och med hjälp av ett lucialinne, en väst och en scarf i svart-vitt blev det riktigt snyggt! Jag fick leka lite med smink (fast hyschhysch, det fick ingen veta) och det var riktigt skoj! :D Det blir en bra kväll I hope. Det skulle vara tävling i vem som var bäst utklädd och jag tror seriöst att han har en chans om resten inte är sjuuuukt seriösa. Fick mig en tankeställare till nästa helg iallafall. Kommer bli awesome!

it's never enough

Krigspojken kom hem igår och gick nästan genast och la sig. Vi fick nästan sova 8 timmar innan klockan ringde imorse. Det händer inte ofta och ledde till att jag kände att jag kunde gå upp samtidigt och sen sätta mig och läsa när han kört till jobbet, vilket betyder att jag har hunnit läsa igenom hela kompendiet till gruppmötet idag och klockan är bara 8. Sjukt nöjd! Man borde gå och lägga sig tidigare på kvällarna faktiskt.

Fast nu har jag i och för sig inget att göra...

Jag blir så trött...

Det var ramaskri i förra veckan när Vellinge kommun vägrade ta emot flyktingbarn då alla andra transitanläggningar i Skåne är fulla och barnen som kommer inte har någonstans att ta vägen.

Skaraborg har en transitanläggning men har sagt nej till flera. Sagt nej till att ta emot fler flyktingbarn. Statsrådet i Skövde säger att vi har egentligen resurserna men inte kärleken och någon som talar deras språk för att hjälpa dem. Det senare förstår jag, men med tanke på att det borde finnas ganska många människor i Sverige som kan dessa språk, bland annat afghan och somaliska, och iallafall är på god väg att lära sig svenska så borde detta gå att fixa. Visst det kanske inte blir samma sak som att ha en riktig tolk som kan byråkratin och allt det där men vad dom här barnen behöver är någon som kan ta dem till sig och lyssna på deras berättelser. Lyssna på vad barnen har att säga. Det ska väl inte vara omöjligt att fixa?

Kärlek KAN man inte säga att det inte finns. Kärlek finns om vi vill att den ska finnas. Det handlar bara om att de inte VILL eller ORKAR ta tag i detta. Det är problem som kommer ifrån krigsområden och som behöver mycket stöd och hjälp. Vi bygger gärna nya arenor för flera miljoner men att ta hand om barn, BARN som behöver vår hjälp.. det kan vi inte.

Vad är det för värld vi lever i?

genus - kön vs. kön - genus

Det var fruktansvärt svårt att ta sig upp ur sängen imorse! Jag tror november bestämde sig för att stänga av min kropp helt och hållet. Efter lunch var jag lite mer vaken och lyckades ta mig till skolan för eftermiddagens föreläsning om organisation och genus. Blev en rätt intensiv diskussion och jag är fortfarande rätt chockad att så många människor verkar fast i sitt tänk. Antingen är de överdrivet feministiska eller helt fast i gamla könsroller.

Vad är det med folk som inte förstår att vi kan förändras utan att bli manshatare hela högen?

Nu håller jag på att stänga ner igen känner jag. Får bli en runda i köket så ska vi se vad det kan resultera i. Känner att jag änsålänge inte har tröttnat på pasta, är faktiskt sugen på spagetti oftare än någonsin förr. Snacka om att vända på studentstereotypen.

never allow someone...

Haha jag såg precis Paris Hilton i en film! Med repliker! Jag skrattade HÖGT.

Men annars var det faktiskt inte det jag skulle skriva om. Det var det här;

Never allow someone to be your priority while allowing yourself to be their option

Känns helt rätt just nu och Sarah kanske har rätt i det hon säger. Det kan faktiskt bli riktigt snyggt också. Annars har jag funderat lite över samma sak i mitt liv de senaste dagarna. Och jag har kommit fram till att ibland är det faktiskt värt. Just nu fungerar allt som det ska och det kommer nog flyta på ett tag till fhv. Special-pussar till alla sötnosar som gör mitt liv värt att leva!


we like it genderneutral

Tänk vad förvirrad man kan bli när man sitter en hel dag och tampas med uttryck och erfarenheter man egentligen inte har. Vissa dagar tänker jag att det här programmet är bättre lämpat för dom som har jobbat i tio år och har upplevt saker. Men det räcker med en enda makalös människa som bara slukar allt man säger och tycker att man är underbar för att man ska inse att man har värde och något att komma med. Då kommer orken tillbaka och man ger det där lilla extra som leder till ett bra resultat.

Ikväll blir det chili till middag! Jag ska bara lyckas diska först.

and another one bites the dust - technology

Tänk vad lite mat kan göra underverk för magen! Åt lite frukost med killarna nån gång runt tolv ett idag och sen blev det liksom inte tid till mat. Blev utkastad till förmån för tvspelande krigspojkar och bestämde mig för att åka till Falköping för att träffa min fina Carin. Vi gjorde lasange med alternativ bechamelsås och det blev mycket gott!

Det är nån såndär intetänkafilm med Adam Sandler på tv och jag orkar inte ens sätta mig in i den oexisterande handlingen. Iallafall en självklar myskänsla med te och en stoooor soffa. Blir till att sätta tändstickor i ögonen för att hålla dem öppna på vägen hem, men det känns bra! Väl hemma ska jag tömma sängen från kläder och planera lunch och sånt imorgon. Bara en föreläsning och lite grupparbete så det ska jag väl lyckas klara av?

Btw så var fredagens sittning något extraordinärt utöver det vanliga och jag hade JÄTTEKUL! <3

and another one bites the dust - technology

Tänk vad lite mat kan göra underverk för magen! Åt lite frukost med killarna nån gång runt tolv ett idag och sen blev det liksom inte tid till mat. Blev utkastad till förmån för tvspelande krigspojkar och bestämde mig för att åka till Falköping för att träffa min fina Carin. Vi gjorde lasange med alternativ bechamelsås och det blev mycket gott!

Det är nån såndär intetänkafilm med Adam Sandler på tv och jag orkar inte ens sätta mig in i den oexisterande handlingen. Iallafall en självklar myskänsla med te och en stoooor soffa. Blir till att sätta tändstickor i ögonen för att hålla dem öppna på vägen hem, men det känns bra! Väl hemma ska jag tömma sängen från kläder och planera lunch och sånt imorgon. Bara en föreläsning och lite grupparbete så det ska jag väl lyckas klara av?

Btw så var fredagens sittning något extraordinärt utöver det vanliga och jag hade JÄTTEKUL! <3

and another one bites the dust - technology

Tänk vad lite mat kan göra underverk för magen! Åt lite frukost med killarna nån gång runt tolv ett idag och sen blev det liksom inte tid till mat. Blev utkastad till förmån för tvspelande krigspojkar och bestämde mig för att åka till Falköping för att träffa min fina Carin. Vi gjorde lasange med alternativ bechamelsås och det blev mycket gott!

Det är nån såndär intetänkafilm med Adam Sandler på tv och jag orkar inte ens sätta mig in i den oexisterande handlingen. Iallafall en självklar myskänsla med te och en stoooor soffa. Blir till att sätta tändstickor i ögonen för att hålla dem öppna på vägen hem, men det känns bra! Väl hemma ska jag tömma sängen från kläder och planera lunch och sånt imorgon. Bara en föreläsning och lite grupparbete så det ska jag väl lyckas klara av?

Btw så var fredagens sittning något extraordinärt utöver det vanliga och jag hade JÄTTEKUL! <3

AAAH

JAG HAR TRÅKIGT! GE MIG NÅGOT ATT GÖRA!

tgif and the music

Gårdagen var makalös! Musiksittning och mellanfest med stort F! Hade riktigt kul och det var ett bra gäng som var med =) Det slutade tydligen med karatefylla och fläskläpp men det var ändå en bra kväll!

Har spenderat dagen med att göra ingenting och lyckades till och med somna i en av de myspysiga fotöljerna. Men sen blev vardagsrummet fullt med pojkar som pangade och hade sig med tvspel och då fick mitt huvud nog så jag tog bilen och körde mig hem till min mörka lugna tysta lilla vrå. Kände mig liksom överflödig i sällskapet så det var lättare att åka hem. Det blir tydligen utgång för dom ikväll också.. vet inte om jag orkar. Men jag hoppas att åtminstone höra från dom någon gång under kvällen.

Annars blir det jag och mitt diskberg och en halv apelsinkrokantchokladkaka. Det kan också vara receptet på en vinnande lördagskväll.

fanskap fanskap fanskap

Nu sitter jag här igen.. men jag orkar knappt vara besviken ens. Varför ska allt gå åt helvete samma dag? Det är tur att man har vänner som skickar underhållande mms och lovar att döpa sina barn efter en. Dessutom gjorde jag en god gärning idag. Det var en flummig kille som inte fick igång sin bil på icas parkering. Som tur är är jag numera välutbildad i startkablar etc så jag hjälpte till. Han fick igång bilen och körde iväg. Hoppas han kom hem ordentligt.

Jag vill bara att den här kvällen ska vara slut. Och sängen är full med ren tvätt. Jävla fanskap.

...

Fail på den här dagen. Restart?

i'm glad you're still here with me

Toppnyheten idag! "Alla kineser har bestämt sig för att flytta till månen för att göra planeten mer beboelig för oss andra!"

Tänk om det vore sant. Vad glada alla skulle bli! Jag börjar tröttna på död och förruttnelse på nyheterna konstant och idag fick jag faktiskt lite frivarv bland transmittorsubstanserna när vi börjar nyhetssändningen med "..de skadade soldaterna i Afghanistan ska idag hämtas hem med flygplan till Sverige och deras skador är fortfarande allvarliga.." och avslutar med "..julhandeln har redan nått fantastiska summor och årets julklapp (spikmattan) är väldigt populär!"

Det kanske bara är jag. Jag är med största sannolikhet väldigt påverkad av min situation.. Men det kändes inte logiskt. Snacka om att nyheterna är uppbyggda för att vi ska låta bli att tänka på det där som är dåligt, det där som går åt helvete och alla människor som går åt i processen. Vi diskuterade på nåt seminarium för ett tag sen varför det inte skänks mer till välgörenhet än vad det gör och kom fram till att människor väljer att inte tänka på det. Men hur jäkla lätt ska det egentligen vara??! Du får höra att människor skadas, folkmord, våldtäkter, epidemier.. sen berättar dom att människor har börjat handla julklappar. Vad väljer man att tänka på? Sjukdomar och död (som man antagligen känner att man inte kan göra något åt ändå) eller julen (ljus, snö, familj och presenter)? Vad tror du? Jag kommer seriöst vara helt förstörd efter dom här tre åren om en kurs får mig att kritisera allt som händer omkring mig, men det kanske är meningen.

Jag bara önskar att nyheterna en dag i månaden bara hade berättat glada nyheter. I stil med "alla krig är slut"/"inga barn i världen dör längre i aids eller svälter"/"alla kineser har bestämt sig för att flytta till månen för att göra planeten mer beboelig för oss andra"

Nu ska jag läsa mitt kompendie och vara glad att min pojkvän fortfarande är säker hemma i Sverige, i eftermiddag tänker jag panta mina flaskor och ge pengarna till Röda Korset. Så gör jag iallafall någonting.


we are the one and only ;)

Träning på förmiddan idag, med min kära skorpa! Det var rätt skönt att få upp pulsen lite efter två dagars styrka men om jag behöver vicka på asset till "bonnaswing" igen kommer jag nog kräkas. Det var rejäl tantvarning faktiskt! Vi åt banan och hämtade skruven som var pepp på bilmusikal på väg till lunchen (för en banan räcker inte och dessutom har dom fått tillbaka tasty-såsen på det där stället Ola skäms över att jag har jobbat på) Killen i kassan måste ha trott vi var smått galna men det var mysigt och precis vad som behövdes!

Första anhalten på Elin's blev GT och där skuttade vi runt till musiken och hittade massa glam. Synd att man inte har vunnit på lotto eller liknande eftersom garderoben nog egentligen skulle må bra av en rejäl utrensning och nytt nytt nytt. Eller det kanske bara är mitt psyke som säger åt mig att göra sånt? Typ den högra hjärnhalvan....

Vi trixade och fixade och hittade alldeles för mycket snyggt ända tills min träningsvärk gjorde sig påmind och min arm blev öm. Vissa kläder är tillräckligt snygga för att offra syre för kan man tycka, men jag hittade stoff som både var snyggt och satt tillräckligt löst för att jag ska kunna andas en hel kväll. YEAHJ! Efter en fika hittade finflixen helt himmelska skodon också. Tyvärr satt dom som en smäck och blåste min budget för den här månaden till andra sidan jorden. Tur att man jobbade i somras och har lite sparat! Vi kommer iallafall bli JÄVLIGT snygga på fredag! Och jag ser fram emot det jävligt mycket!

Det inhandlades lite fil och flingor på ica när vi ändå var där och jag tyckte att jag förtjänade choklad så därför hamnade det också i min lilla korg. Egentligen var tanken att det skulle tränas igen ikväll, men jag och Ida insåg oss besegrade och soffan har blivit min bästa vän. Nu är det Grey's och kanske en kopp te, popcorn? Ska ta och rensa sängen från rena kläder också innan sömnen intar min skalle.

Puss och hej!

En sen kväll med tvn

Idag var en bra dag. Halvlång med föreläsningar hela dan, men det går att stå ut med bra vänner vid sin sida. Efter skolan höll jag på att inte släpa mig från soffan, men gav mig av och tränade. Och det var det värt! Kommer ha fruktansvärd träningsvärk imorgon men det blir nog bra. Carin kommer och hämtar upp mig halv elva imorgon bitti så blir det heldag med flickorna. Känns som en mycket bra deal! Kanske hinner med att läsa lite också, är ju trots allt ett heltidsarbete ;)

Har pratat med min kärlek också. Dom har det bra i skogen och han skulle få sova massa timmar inatt <3 Det ska jag också se till att göra. En kopp te nu och sen blir det sängen. Godnattmys till min selektiva skara!

Måndag igen

Började nya kurser idag. Kind of bitter/sweet. Härligt att träffa busungen, skorpan och skruven igen, men halvskoj med tjocka böcker och krav.

Det blev fikamys efter föreläsningen och sen blev det träning. Planen är 8 pass den här veckan, vi får väl se hur det går. Efter träningen åkte jag till pusselbiten och hämtade mjölk och kakor :) blir en kopp varm oboy till sömns ikväll.

Heldag imorgon följt av träning och sen tacokväll med mina finingar hos Ida. Det blir braaaa!


I can do this <3

att världen plötsligt exploderade och blev sju storlekar för stor

TGIF, bara sju kvar det här året! Njut!

Det känns så surrealistiskt och vridet att dagarna smälter ihop. Ena dagen är katastrofal och allt går fel.. sen händer det något och helt plötsligt fungerar allt som det ska igen och livet är tillbaka.

Har precis skrivit ut tentan, måste bara hitta ett försättsblad, och tog ut blanketten som skulle ha skickats in för flera månader sen också. Kanske kan se till att få iväg den idag äntligen! Tvätten får jag skjuta på, för mitt telefonsamtal imorse efter chock-uppvaknande ledde till ett möte som jag måste göra mig iordning för och åka till alldeles snart. Men nu är iallafall tentan klar, helgen är här, och jag ska snart få ett stabilt psyke igen (förhoppningvis). Hur bra känns inte det liksom =) Det är verkligen fredag!

i believe your most attractive features are your heart and soul

Så händer det igen och jag blir så arg på mig själv. Jag blir så förbannad för det borde inte vara såhär. Jag måste göra nånting åt det här, jag förstår inte vart det kommer ifrån. Jag förstår inte varför en hel dag inte kan vara bra. Varför alla dagar måste innehålla ett visst mått av hysteri och panik. Inget hjälper och jag vet inte ens vart det kommer ifrån.

Jag ska inte behöva hänga upp mig på småsaker som får mig att bryta ihop helt och hållet och trilla sönder i många små bitar av ingenting som inte hör ihop med något annat.. Det fungerar inte att andas i fyrkant heller. Jag försökte. Men jag får inte luft och jag vet inte vart jag ska ta vägen.

i'm stuck

Nu har jag fastnat... fan att man ska vara så lättpåverkad.

Det typ snö/regnar ute och är allmänt grått. Jag har svarat på fyra av tio frågor.. och tentan ska in på fredag. Det känns inte alls ogenomförbart. Men eftersom jag bara sitter och gör ingenting nu så känns det lite meningslöst. Det är tur att man har så fina flickor att ringa när pressen trycker på. Eller rent av bara för att prata av sig lite. Tack för er!

Tog en rolig bild imorse, men nu har minneskortet fastnat inne i mobilen och tydligen fick jag ingen skiva för installation när jag köpte den, så jag kan inte ladda över det. Fortfarande av med kameran också.. lite fail på det.

Bra sovmorgon imorse iallafall! <3 Sjukt nöjd med livet egentligen, bara jag inte hade fastnat!

reruns of one tree hill ch 1 <3

Min smula åkte hem idag. Lite tråkigt var det, men vi ses snart igen. Helgen har varit jättemysig! Vi var på Ullared i torsdags och shoppade loss totalt! I fredags blev det tur till Götet och vidare till Ytterby förorten till förorten där det var fest hos Jasmina. RIKTIGT BRA KVÄLL! Vaknade lördag morgon och var VÄLDIGT torr i halsen! Det blev bio i Skövde lördag kväll och vi såg "Flickan som lekte med elden". Jag gillade den. Rätt många grafiska scener men den höll sig lagom bra till boken. Sånt tycker vi om ;)

Igår vart det jobbat i lägenheten, det var superkul! Sånt borde man aldrig göra själv, mycket roligare med andra som uppmuntrar!! Det blev till och med hemmalagad mat gjord och det var första gången jag åt potatismos i min lägenhet. Bastun väntade på kvällen och efter det vart det film och popcorn. Hela helgen var heeeeelt underbar!

Idag var planen att börja med tentan så fort smulan åkte hem. Men jag bestämde mig för att fixa fotona som jag har haft liggande hur länge som helst och jag blev riktigt nöjd =D Har tyvärr slarvat bort min kamera (har letat överallt och jag har ingen aning om vart den kan ha tagit vägen...) så ni får helt enkelt ta mitt ord på det. Dessutom har jag gardiner nu så det är riktigt hemtrevligt här hemma. Kan till och med tänka mig att bo kvar några månader extra nu ;)

Kvällens aktiviteter är inte fullt planerade än, middag ska det bli nån gång. Tror det får bli en dusch också, för det börjar bli kallt och jäkligt här inne igen.

RSS 2.0