Små glädjeämnen

Idag har jag fått laminera igen! Eller egentligen gav jag mig själv det uppdraget för jag tycker det är så mysigt. Mysigt är nog fel ord egentligen men jag håller fast vid det.

Jag trivs på jobbet, det är väl skönt?

På fredag ska vi dessutom äta tårta och då kan man väl inte annat än att tycka om alla runt omkring sig =)

Jag är körd

Ja det är alltså så som jag alltid har trott, här, kära vänner har vi anledningen till att piffa, sminka, klä upp sig och hålla kroppen i trim. Snygga människor tjänar helt enkelt bättre än fula. Jag vet inte vart gränsen dras mellan snygg och ful, det finns ingen definition i artikeln. Men så som de flesta ser på snygga människor idag är det ju de som följer idealet.

Jag är med andra ord körd, jag går till skolan i mjukisbyxor eller gud förbjude ovve, och är ofta osminkad. Jag duschar inte varje dag, jag går till gymmet när jag känner för det och inte maniskt för att jag måste. Jag är student och har inte råd att hålla mig med nya fina kläder och accesoarer jämt och ständigt.. Jag kommer tjäna mindre än alla snygga människor därute. Buhu.

Med reservation för att det inte framgick så vill jag bara säga att jag är ironisk.

Dag 6 - Vad är kärlek?

Ibland tänker jag på tiden som komma skall och skrämmer mig själv. Det finns inget i världen som kan förbereda mig på det, trots erfarenhet och lärda visdomar. Det handlar helt enkelt om att släppa taget, låta händelserna ha sin gång och inte ge upp. Lite sådär som föräldrar måste göra. Släppa taget.

Det är kärlek för mig, att låta någon följa sina drömmar (även om de är dumma) och inte förbjuda något. Det ger ingenting och i längden kan kanske den där tillåtande kärleken föra människor närmare varandra. Det har det iallafall gjort för mig och mina föräldrar.

Kursstart nr 8

Idag på morgonen kände jag mig riktigt lycklig över att ha få träffat en föreläsare som har koll igen, jag bara satt och njöt. De första 45 minuterna.... Efter det hade jag inte lika roligt då det tog professorherren hela TVÅ timmar att gå igenom en halv slide!!

Han är säkert jättebra och sitter på mycket kunskap, men om han kunde flytta på sitt arsle lite snabbare så att vi kunde få in lite mer i huvudet lite snabbare, eller som Evelina sa, vi kan spela in honom och sen spela honom på fast forward. Det hade varit bra. Planen var hela 7 timmars föreläsning idag, men vi bestämde oss för att det räckte efter 4 och åkte till gymmet istället. Detta ledde till att vi hann träna och komma hem innan vi egentligen skulle slutat från början. Jag känner att jag har utnyttjat dagen på bästa sätt och till middag blir det panerad flundra med potatis. Idag ska jag inte misslyckas med potatisen.

Ikväll blir det ensamhemmakväll för mig, KP ska till Göteborg och göra tester. Tvn är min!! Mohaha!

Overall, en ganska bra kursstart tycker jag.

Frågeformulär

Frågeformulär om mobilanvändning

1. Har du mobiltelefon? (Om svaret är nej tackar vi för medverkan här)

2. Kön, man eller kvinna accepteras som svar här.

3. Vilken mobiloperatör har du?
    Tele2, Telia, Telenor, Tre, Comviq, Halebop eller annan operatör

4. Hur nöjd är du med din mobiloperatör på en skala från 1-7?
    1 = mycket missnöjd och 7 = mycket nöjd

5. Hur många sms skickar du normalt per vecka?

6. Hur ofta händer det att du saknar täckning när du ska ringa på en skala från 1-7?
    1 = mycket sällan och 7 = mycket ofta


Tack för hjälpen!

Det här med tidsomställning

Varför är det alltid så att man inte riktigt kommer ikapp efter en tidsomställning? Det borde ju logiskt sett vara så att det är en enda dag som påverkas, dagen efter att klockan har ställt om. I det här fallet är det ju gårdagen, dvs söndagen, som borde påverkas. Det gjorde den också, jag tyckte gårdagen försvann i ett knyck.

Men idag blev också påverkad pga att jag glömde ställa om väckarklockan igår. Vaknade därför kl 5 imorse och hann tänka, åh vad skönt att ha 2 timmar kvar att sova, innan jag kom på att, fan jag har inte ställt om klockan. Detta ledde till att jag bara fick en timme kvar att sova och redan då kände jag att jag var för trött för ord.

När jag till slut gick upp var klockan 06.07 (07.07), jag åt frukost och klädde på mig. Klockan 06.38 (07.38) gick jag hemifrån för att ta mig till jobbet och mitt huvud tror därför att klockan nu är 07.07 och därför är jag inte riktigt med i gamet än. Som tur är finns det saker att ta tag i, och förhoppningsvis går idag lika fort som igår. I alla fall fram till att jag kommer hem och lägger mig på soffan =)

När blir man vuxen?

Diskussionen har gått het med början på Ellen och fortsatt hela helgen med halva tjocka släkten. Alla har sin egen teori om när man är/blir vuxen.

Tjejerna på Ellen tyckte ju att det var när man flyttade hemifrån och kunde ta hand om sig själv. Min farbror tycker att man är vuxen när man kan betala för sig själv när det kommer till allt. Min egen far tycker att man är vuxen när man kan vara barnslig men samtidigt veta om att man är barnslig. Det tyckte jag var ganska smart.

Vad säger du? När blir man vuxen?


Löööööön

Idag kom det in cash på mitt konto. Lira, dollares liksom. Sjukt nöjd känner jag mig nu och det var värt allt slit samtidigt som plugg under förra månaden! Jag har en ordentlig buffert igen och det känns bra. Jag har inte haft såhär mycket pengar sen jag höll på att spara till min resa. Och nu håller jag egentligen inte på att spara till något särskilt och kan ändå hålla i pengarna. En sån grej får mig att känna mig vuxen, sådär som vi pratade om på Ellen igår när man tar ansvar och sköter sitt liv på ett vuxet sätt. Vi satte ingen ålder på det, för det är ju väldigt olika när man blir vuxen. Tjejerna tyckte att jag och Eliin är ju vuxna, men vi tycker kanske inte det själva alltid..

Det här med att blogga på arbetstid kan ju kännas lite mindre vuxet, men jag var bara tvungen att få ur mig glädjen över dagens nya rikedom innan jag kunde fokusera på riktigt.

Då är man kung kung kung i baren!


Dag 5 - det här åt jag idag

Igår glömde jag blogga. Förlåt!

Därför får ni en recap om vad som stod på menyn igår. Jag glömde även äta frukost, eller jag glömde inte. Jag letade efter en kjol och tiden sprang iväg från mig. Vem lägger en kjol i en hel låda med tröjor??! Tydligen hade jag gjort det iallafall så därav missade jag frukosten.

Rusade iväg till jobbet och glömde därför ta med mig en matlåda, som tur är får vi gratis frukt på det där trevliga stället så jag levde på det och varm choklad fram till lunch. Sprang ner på stan en vända och fick med mig torrt bröd och lite grönsaker tillbaka som jag med eftertanke gärna bytt mot något godare.

När jag kom hem från jobbet igår däckade jag på soffan och hade ingen som helst ork att laga middag. Därför blev det till slut så att jag kokade ägg och åt rakt av med kaviar på i soffan. KP tycker att det luktar skitäckligt men var snäll nog att inte kommentera, jag tror inte jag var på humör för det. Så för att sammanfatta;
Frukost; inget
Lunch; segt torrt bröd och grönsaker
Middag; två kokta ägg med kaviar
Åt även ett äpple och en banan under dagen.

            
                                 

Ibland blir jag förvånad över mitt totala misslyckande när det gäller att ta hand om mig själv =)

Dag 4 – Den här veckan

Vad är regler till för om inte för att brytas? Dag 4 är egentligen - Det här åt jag idag. Men jag kände att jag åt inget intressant idag så den sparar jag till en roligare dag.

Den här veckan däremot känns lite mer intressant. Det är ju tisdag så därför kommer måndagen i past tense.

Måndag: Jag sov inte många timmar och mådde rätt dåligt men kämpade mig upp i ottan (läs kvart över 8) för att gå på BESTmöte. Mycket givande och slutade med mackstöld och beställda styrelsetröjor! Yeahj! Jag åkte ner på stan en sväng och hämtade upp Evelina för lite girltalk och för att hon skulle kunna låna mina ljudböcker på kurslitteraturen. Vi har ju som tidigare nämnt tenta på torsdag. Satt i soffan mesta delen av kvällen och pluggade/tittade på avsnitt av house. Inne på tredje säsongen nu och nu börjar det hända intrigerande saker. Diskuterade framtiden med Eliin i telefon i nästan 2 timmar sen somnade jag.


(såhär ser det inte ut på våra möten, som tur är)

Tisdag: Idag har varit en relativt händelselös dag tills kl var ca 20.37 när KP klev in genom dörren efter 5 dagars bortavarande. Han klagade på mig för att jag hade försvunnit så länge :) sötnos. Självklart har jag även pluggat inför tentan, pratat lite i telefon och sett mer av House.

Onsdag: Imorgon ska jag jobba, det blir som vanligt fast imorgon ska vi få ny kaffemaskin så då ska jag minsann få utbildning på den! :P Det ni! Ingen kvällskurs imorgon, den är slut nu. Känns nästan lite skönt och får dessutom mer tid att plugga till tentan. Jag --> plugghäst!


 
Torsdag: Ska på intromöte på lunchen, tenta kl 14.15 och sen Ellenmöte om jag hinner. Inte säkert, det beror på hur lång och svår tentan är.

Fredag: Kanske möjligtvis jobba på förmiddagen, våffelfest med tentafirande (äntligen är tre veckor av tentor slut!!) på kvällen och sen stupa i säng på riktigt.

Lördag/Söndag: Min farbror har fyllt 50 och det ska bli stort kalas. Förflyttar mig därför från härliga Skövde neråt eller österut eller vad man säger. Vet inte ens om det ligger söderut, det kanske det inte gör. Det blir en skoj kväll iallafall, får träffa mamma och pappa och alla släktingar på pappas sida. Kanske blir en vända småland också innan helgen är slut.


Det kanske inte var världens mest intressanta vecka, men tro mig. Det var mycket bättre än vad jag åt idag :P


Älskade underbara citat

När man läser beteendevetenskap får man många nya synsätt, vinklar och perspektiv på saker. Det är väldigt intressant och man lär sig mycket om människor och hur vi fungerar. Förhoppningsvis hjälper det lite på vägen till bättre kommunikation och djupare relationer med människor vi har runt omkring oss.

Emellertid finns det något jag helt hopplöst älskar med beteendevetenskapen och det är alla sjuka citat vi samlar på oss. Idag sitter jag och går igenom litteraturen till tentan på torsdag och har hittills snubblat över dessa två guldklimpar "det är alltid individer som beter sig, jag har aldrig sett någon snubbla över en grupp" (Skinner) och "det kan jämföras med bakning - jäst smakar inget vidare, mjöl är ganska torrt att äta och värme plus vatten blir man inte mätt av. Men om ingredienserna blandas på ett visst sätt så blir det något helt annat!" (Björn Nilsson om hur det händer något med individer när vi blir satta i en grupp).

Jag känner en djup inneboende önskan om att rusa ner i källaren och gräva fram blocket från första terminen och förlora mig i underbara knäppa saker som våra lärare har sagt, men så kommer jag på att jag måste plugga lite till först så det får nog bli min belöning ikväll när jag är klar.

Dag 3 - Mina föräldrar

Som sagt, mina föräldrar lever tillsammans. Dom är gifta, sedan oktober 1988 och dom har två barn. Jag och min bror. Jag har för mig att dom träffades på en kurs i Stockholm och sen har dom följt varandra runt världen. Pappa växte upp i Linköping och mamma växte upp i Södertälje. Dom har starka band till "hemma" bägge två vilket jag avundas dom. Jag hör egentligen inte till någonstans. Säger jag att jag kommer från Skåne säger alla att jag pratar ju inte skånska, men å andra sidan känner jag mig inte hemma varken i Linköping eller Södertälje, trots att jag har bott på båda platserna. Skövde kan jag ju inte vara ifrån eftersom jag bara har bott här i 1½ år...

Pappa jobbar som finanschef och mamma är grym på inredning och färg. Hon är butiksansvarig utanför Malmö. Dom har tillsammans varit på alla världens kontinenter, vilket jag också är lite avundsjuk på. Men dom är ju lite äldre än mig bägge två (som tur är).

Mammas favoritfärg är turkos och den passar hon också väldigt bra i. Hon gillar fina saker. Pappas favoritfärg vet jag inte men han gillar tekniska saker, mycket prylar och helst det allra senaste :) whatever floats your boat kan man säga.

Jag vet inte vad mer jag kan säga om mina föräldrar utan att röja alldeles för mycket om dom och vårt liv, men jag kan säga att jag hoppas att jag har fått åtminstone hälften av deras tålamod och styrka att klara av allt som livet slänger på dom. Jag hoppas att jag får ha kvar dom länge länge!

att skriva

Jag tycker om att skriva. Hela det här konceptet med att förmedla känslor och tankar genom text som andra kan tolka och förstå. Jag tycker om att läsa, tolka och förstå andras texter. Jag tycker om att försvinna in i en text och förlora tidsuppfattningen helt och hållet. Jag tycker om att rysa på grund av något någon annan har beskrivit perfekt. Så perfekt att det går att röra vid historien, känna känslan och i princip vara den personen.

Jag vill lära mig hur man gör för att få andra att rysa på grund av ett simpelt ordval. Men ikväll blir det inget sånt, ikväll ska jag fortsätta på min sjukdiet av ost, kex och coca cola och hoppas att jag mår bättre imorgon.

Dag 2 – Min första kärlek

Min första kärlek.

Det här skulle kunna handla om precis vad som helst. Men jag vet precis vilken min första kärlek var. När jag var ca 3 år gammal flyttade vi till ett hus som mamma och pappa byggde själva. Vi hade en stor trädgård och massor med rum och till och med en liten lekstuga på tomten som jag fick inreda alldeles själv. Det var stort att flytta till ett stort hus, det fanns hästar i närheten och jag och farmor cyklade ner och hälsade på dom ibland. En gång försvann jag och farmor blev alldeles till sig för hon visste inte vart jag hade tagit vägen. Men då hade jag gått ner till hästarna. Dom var ju så fina.

Nu är det ju inte så att hästarna var min första kärlek. För även om jag gillade dom då och har haft min beskärda del av förälskelser till dem senare så var det faktiskt något helt annat jag älskade som treåring.

Till det stora nya huset skulle vi ha ett stort fint nytt garage, och mamma och pappa skulle lägga en alldeles egen uppfart med fina stenar. Innan uppfarten byggdes låg en stor sandhög på uppfarten som skulle jämna till och platta ut marken där uppfarten skulle läggas. Den där sandhögen var min allra största glädje i livet under den korta stunden den fanns på tomten (kanske totalt två veckor). Jag lekte i den, byggde hus och slott och drömmar i den. Jag satt på den och log, ett sånt där stort leende som bara treåringar kan le. Jag grät när min sandhög försvann och jag var arg på mamma och pappa. Som tur var kom jag över den där sandhögen ganska snabbt och gick vidare. 

Det var första gången jag fick mitt hjärta krossat, så det måste väl ha varit min första kärlek?


Det finns en bild någonstans långt in i ett skåp hemma hos mamma och pappa på mig på toppen av min sandhög med det där leendet. Det hade varit ett perfekt foto att stoppa in här, men jag nöjer mig med bilden i minnet, jag tror den är mycket starkare.

Dag 1 – Presentera mig själv

Just det ja, den här listan.

Presentera mig själv då, det brukar annars vara Carin som presenterar mig. Jag är tjej, 23 år ung/gammal/barn/vuxen som bor i Skövde med min kära sambo och två ökenråttor som vi döpt efter karaktärerna i vår favvoserie.


 





Jag är uppväxt i Skåne och pratar därför flytande grötmål vilket är till stor glädje för många av mina vänner. Jag har ridit under flera år men det som nog faktiskt definierar mig bäst är kampsporten och som Carin tycker om att nämna för världen så tog jag i maj 2009 mitt svarta bälte. Mina älskade pojkar hemma kommer alltid finnas i mitt hjärta. Hösten 2009 flyttade jag till Skövde för att börja plugga och det fungerar väldigt bra. Det är mycket psykologi och det är roligt att totalt sönderanalysera ALLT nuförtiden. Såpoperor är ju helt fantastiskt uppbyggda till exempel. Jag orkar inte se ett enda avsnitt av något sånt längre för det är helt enkelt för förutsägbart.

Under samma år som jag fyllde 14 skaffade familjen en voffsing. En svart njuff som vi döpte till Napoleon. Nappe var källan till mycket bus och glädje under de år han fick finnas med oss. Han blev tyvärr hjärtsjuk och vi fick ta bort honom under sommaren 2009. Förhoppningsvis mådde han lika bra med oss som vi gjorde med honom.

 

 



Mamma och pappa är fortfarande tillsammans och just nu känns det som de mår bättre än någonsin. Det känns bra! Lillebror är fast i spelträsket men han har börjat med något projekt via ams nu som jag hoppas kommer hjälpa honom på vägen. Gymnasiet gick jag i Malmö på programmet International Baccalaureate (när man kan stava rätt har man gått där för länge) och där träffade jag några av de mest unika människor jag känner. Helt underbara!



Mer än det vet jag inte, är det någon som vill lägga till något så kan ni väl höra av er ;)
Åh, jo, vi hade en liten skrutt ett tag här hemma också. Men det fungerade inte så bra så han fick tyvärr flytta. Många fina bilder har jag på honom också, men han får dyka upp lite senare har jag bestämt

Obefintlig tentaångest, otrolig tacopaj, taktiktröstäta!

Sitter hemma i soffan och försöker återhämta mig efter tentan idag. Vet inte riktigt hur det gick men det blir nog bra, vi får svar om 18 arbetsdagar iallafall. Egentligen borde lördagar räknas tycker jag eftersom vi skrev tentan på en lördag, så den måste väl också räknas?

Evelina förbarmade sig över mig och hjälpte till att laga middag (tacopaj!), hjälpte även till med städning av golvet eftersom jag dammade loss det ordentligt efter att hon slängt godis under soffan. Mår inte helt hundra än, men det känns bra med lite sällskap. Höll på att ta Marcus läskiga morfin/infektionsmedecin imorse när jag skulle knarka huvudvärkstabletter innan tentan. Känns bra att jag hittade rätt till slut, tror inte polisen hade uppskattat mig körandes med starka droger i kroppen. Men tentan kanske hade gått bättre ;) Eller?



Snart blir det nog sömn iallafall, för jag känner mig fortfarande sliten och trött. Imorgon blir det till att ladda om och börja plugga inför nästa tenta. Någon gång ska även jag komma på vad jag vill göra när jag blir vuxen...

Livet är väl bra underbart ibland

Det kan vara så att jag har tagit på mig för mycket igen. Men jag tycker det är så fantastiskt roligt att det nog kommer lösa sig ska ni se =)

Det är skolan som bara är tentor för tillfället, sen kommer B-uppsatsen som jag ser fram emot massor! Det är BEST som jag hoppas kommer klara ut sig och fungera som jag vill snarast möjligt, just nu är det lite krångel i rören men det ska lösas. Det är Ellen, som är helt fantastiskt och tjejerna är så underbara. Det är bara kul!

Träningen ska jag komma igång med ordentligt så kroppen känner att den lever, vi började idag. Sen blev jag trött men älsklingen lagade massa god middag åt mig så humöret hölls på topp hela kvällen. Sen finns det ju massa grejer runt omkring som också måste fungera. Jag åker hem igen efter alla tentor för att ta hand om mammsen lite, det kommer bli bra.


Nu blir det sängen med krigspojken!

Livet är bra underbart

Läste nyss på facebook att alla som är något har en blogg. Jag är något!

Fick förövrigt mycket bra komplimanger på msn tidigare under kvällen där jag bland annat omnämndes som den kloka med erfarenhet som alla lyssnade på. Jag är Yoda! Kände mig sjukt uppskattad och det gjorde faktiskt hela min kväll. Tack så mycket för det!

Annars då, idag har jag jobbat häcken av mig, lärt mig lite nytt och fått ont i ryggen. Skrattat vansinnesskratt på föreläsningen under övningen pga galen kille i min grupp som tog sin roll überseriöst. Planerat noggrannt inför första Ellen-träffen imorgon och hoppas självklart på så många glada miner som möjligt när vi går därifrån.




Det jag ser minst fram emot imorgon är morgonen med Ekonomistyrning, den skall intagas med största allvar och Evelina vilket är den positiva delen. Det blir en bra dag imorgon!


RSS 2.0