Magkatarr, där ser man

Jag har tydligen magkatarr.. sånt man får om man stressar för mycket och äter fel mat. Blev tillsagd att äta mycket vitt bröd och lägga av med cola ett tag. Tyckte det kändes som en helt ok ordinering.

Självklart fanns det medicin också men som fattig student ska man inte åka direkt till apoteket och handla på sig droger (kronans droghandel) så fort man blir ordinerad. Det föll ut så väl att det fanns tabletter i medicinskåpet hos Marcus, han är så välutrustad. På det sättet kan man iallafall inte klaga på hur armén tar hand om honom, det finns de mest underliga små lådor med knasigt innehåll i det där skåpet, men det visar sig tydligen att det är bra att ha ibland. Yeahj!

För övrigt så känns magen mycket bättre redan idag, tror det har mycket att göra med att jag vet att tentan är inlämnad och att nästa vecka blir avslappnande och ganska lugn.

Nu ska jag ge mig iväg till skolan för att se lite patetisk ut i en timme eller så och sälja pizzor till söta människor. Jag hoppas vi blir av med några stycken iallafall för jag har inte plats till 84 st i min frys!!

Så jävla grymt svettbra!

Jag har vart grymt duktig idag! Var på jobbintervju imorse, gick bra tror jag. Kändes bra iallafall och det var en av de roligaste intervjuer jag haft faktiskt. Det räknade jag inte med. Väldigt avslappnat och bra.

Efter intervjun var jag hemma en kortis och myste en stund med krigspojken som mot alla odds var ledig idag. Det bar av till lunch med gruppen (mycket mysig slutstund måste jag säga) och sen seminarie som också mot alla odds gick bra. Senare på eftermiddan tog jag mig till gymmet och körde stenhårt på spinningen. Jag var så duktig så men tyckte lite synd om mina medmänniskor eftersom jag måste ha luktat något fruktansvärt. Nu är jag iallafall duschad och matad och sitter och konfunderar mig över saker och ting medan det planeras resor till höger om mig. Tyvärr inget jag är inkluderad i, men jag kan nog slippa strippklubben i london med fyra obstinata pojkar som låtsas vara män.

Jag har iallafall kommit på att jag kommer vara laglig att dricka i usa i sommar! Sjukt nöjd! Det kommer bli världens bästa bröllop!! :D Dessutom har vi blivit lovade brandmän vilket ingen in their right mind tackar nej till ;)

spelhelvetesfanskapsidioti

Bestämde mig för att ladda hem sims. Satt halva eftermiddagen och försökte installera det. När det äntligen lyckades så gick det inte att spela. Laddade hem en annan version, det gick att starta men medan man modifierar första gubben så slocknar datorn. SLOCKNAR! Den är dum i huvet! Jävla helvetes fanskaps idioti! Nä det blir nog inlämning på datorn, och jag får väl helt enkelt köpa spelhelvetet då istället. Då kanske den inte kokar över nästa gång... jag som ville spela.. jävla skit.

Tentan är skit också och typ halva klassen verkar vara klara. Jag orkar inte bry mig, fixar det i veckan.

Puss

Complete war zone

Tänk er två stridsvagnar, tre någorlunda vuxna män och ett vardagsrum. En tittar på och engagerar sig mer än man borde medan de andra två halvligger och kryper omkring på golvet för att lyckas träffa varandra så mycket i smyg som möjligt. Dom blir sura på riktigt när stridsvagnens funktioner upphör att fungera pga träffar och till slut ger den ena sig och erkänner förlust medan den andra gör en liten segerdans ifrån fotöljen.

Detta är just nu min eftermiddag medan muffins bakas i ugnen. Blev ingen arena idag, vi bestämde att vi tar det på fredag istället när det är mindre folk och Marcus ändå är ledig. Tror det blir rätt nice dagen innan avfärd till Idre.

Nu ska jag undersöka muffinsen, wish me luck I'm heading into the war zone!

Lördagsyoga

Igår kom tentan ut, jag har inte ens tittat på frågorna än. Men nu blev det en ändring i planerna för dagen så jag tror jag ska se till att få lite gjort ändå. Kanske bowling ikväll med killarna.

Körde yogapass på förmiddan idag, lite skumt var det, men det är nog något man vänjer sig vid. Det knäppaste måste ha varit att hålla tummen på höger näsborre och ringfingret på vänster näsborre samtidigt på pekfingret och långfingret är i pannan. Andas in genom den ena näsborren medan man håller för den andra och så byt. Helknasigt, men det gjorde säkert någon nytta. Lite ny energi hade jag iallafall när jag gick därifrån och jag tror pulsen är lägre än vanligt vilket kan vara nyttigt med tanke på vad som väntar imorgon.

Vi får helt enkelt se vad som händer idag.

Tisdagskvällar är de längsta

Fick en knäpp ikväll efter maten (blev hypermätt) och gick igenom kurser än en gång. Hittade 8 till som jag inte la till igår så nu blev det plötsligt svårt att välja. Tror det blev rätt till slut iallafall och förhoppningsvis lite mer relevant för just mitt cv.

För övrigt fick jag ett roligt telefonsamtal idag från Skövdebostäder. Hon ringde och undrade om jag var intresserad av sommarjobb. Självklart sa jag och vi bokade intervju nästa vecka. Känner mig ganska nöjd med mitt cv just nu, ändå fått många positiva svar.

Nu blir det dusch, sen godnatt. Lång dag imorgon. Puss

CM makes my night

Suttit hela kvällen och haft lite småångest över det här med kurserna. Jag ville läsa projektledning, så gärna, så mycket. Den var så bra upplagd och hade verkligen genomtänkt kursplan och böcker... Men vad händer idag, idag när jag faktiskt kan söka den??! Jo, den är förstås inställd! Jäkla hittepå!

Efter många om och men hittade jag iallafall lite annat att leta mig in på så vi får se vad det blir till slut. Hade inte vart helt fel med samarbete med FN. ;)

Har pratat med farmor en stund också, hon fyllde 77 år idag. Sa att det inte kändes som det. Jag tror inte hon är det egentligen, inte på insidan. Min farmor är lite som Astrid Lindgren, sådär cool och kan massor och kommer ihåg mycket om hur det var att vara ung. Kommer ihåg ett särskilt tillfälle där mamma och jag verkligen inte kom överens och farmor var där och hon ställde sig på min sida, iallafall inför mig och fick mig att känna att min åsikt faktiskt betydde något också. Det känns sorgligt att hon inte kommer finnas där för mina barn på samma sätt. Men förhoppningsvis får hon åtminstone träffa nåt av dom :) Det är nog lite som Carin säger, jag har nog lite babyfeber... men not to worry, jag har alldeles för mycket annat att tänka på just nu. Får nöja mig med kusinbarnen sålänge.

Imorgon blir det sovmorgon (för jag orkar inte med vår föreläsare) och sen gruppmöte, kanske lite kort om introt också vi får se. Sen är det änsålänge inplanerat träning och House, men vi får se för just nu halvdödar min träningsvärk mig och dag 2 brukar vara värre. Godnatt!

Femtionde vinnaren, schysst!

ANNA BERGENDAHL! :D Hon förtjänar det, sötast ikväll tror jag och vet inte riktigt vart hon ska ta vägen verkar det som. Snacka förvirrad alltså, jag hade ju vart helt förstörd. Blir alltid lika impad när dom lyckas hålla tonen efter något sånt här. Jag hade bara bölat och skakat och förstört låten helt och hållet :)

Good job girl!

Finally finalen!

Jag gillar versionen av La Voix. Nu hör man ju iallafall vad dom sjunger :) Har en känsla av att en viss Emely gillar det väldigt mycket, hade inte förvånat mig om hon kände nån i bandet heller. Tänk den här versionen förra året, då hade vi nog faktiskt haft en chans. Blanda glamrock och opera!

Kom igen med resultatet nu, jag vill veta så jag kan sätta igång en påse popcorn och byta till en film.

Jag är fortfarande irriterad på Christine, dels rösten och dels står hon som en femåring som inte vant sig vid att stå i klänning. Hur bredbent kan man vara liksom... hallå??!

Nudå, finalen! Vem vann??!

Musiiiiik ♥

Jag ÄLSKAR tillbakablicken, fajten mellan Sverige och Norge. 1967 är ändå jäkligt bra jobbat SVT! Tänk att rösten håller så länge. Det här är äkta schlager! ♥ Ååååh rysningar, Alexander Ryback där vann Norge. Jag är ledsen, om inte ABBA kommer in next så vinner dom på det här. Man kanske borde flytta till Oslo?

Melodifestivalen 2010

2. Okej, jag missade första låten.. men ärligt talat. Pernilla Walhgren? Hon är ju old school, ge plats åt lite yngre talanger vetja. Dessutom tyckte jag att hon kunde ha haft en liiite färggladare klänning, jag menar hallå, beige??!

3. Andreas Johnson ser ut som en liten förvuxen kissnödig pojke som hamnat fel, han ska ju egentligen trolla? Eller hur? Jag gillar jackan iofs men en annan färg på skjortan under kanske? Dessutom är jag trött på ballader.. dom kommer ju aldrig nånstans. Rumänien people, lär av Rumänien! Helt ok myslåt egentligen men inte schlagermaterial.

4. Timoteij, vad ska man säga? Jag gillar låten, påminner lite om förra årets vinnare dock så det kan gå åt båda håll. Kan man skicka något mer stereotypt för Sverige? Fyra långbenta långhåriga blondiner som spelar olika instrument och har helt magiska sångröster. Tror jag är smått partisk eftersom dom kommer från Skövde-området men jag gillart! Som ett extra ps är killarna som trummar rätt snygga också ;)

5. Peter Jöback, snälla.. inte en till föredetting. Vad säger det er, han var med första gången för tjugo år sen... Klädd i något som ser ut som en generaluniform i sammet/latex. Ingen kan säga att han har dålig röst, absolut inte. Men ännu en ballad? Lite rysningar får jag dock tror jag man ska hålla sig till musikaler om man är så bra på det. Bara ett tips.

Christine Meltzer MÅSTE plocka ur sin tandställning.. hon läspar utan dess like.

6. Ola! Jag gillar låten, lagom fart och klädseln är sådär lagom tuff liksom. Synd att det är en uppföljare bara.. låt nr 2 om Natalie.. finns det inga låtar om Sara istället? Jag hade älskat ett substitut till Mauro Scocco! Lite väl blond är han ju faktiskt också, lite mörkare och lite rufsigare så hade jag smält.

7. Jessica Andersson från Fame, med en låt som enligt titeln är ungefär samma som den hon vann med 200*. Ännu en überblond tjej, sönderblekta tänder och ännu en ballad. Vad är det här??! Snaaarrk.

8. Saleem Al Fakir, lite lik Mika måste jag säga. Rätt söt. Påminner lite om en gammal klasskompis lillebror också, nittian, det är pluspoäng det. Låten är bra men inte på rätt scen. Den kommer gå varm på radio men antagligen inte gå särskilt långt i dessa sammanhang. Kommer med största sannolikhet gå ljummen i min ipod också, jag gillar honom.

Smått irriterad att jag missade Anna, hon är ju favvotippad och jag har inte ens hört låten en gång...

9. Anna Bergendahl (tydligen är det tio bidrag med i år.. vafan) sjukt söt tjej! Sådär lagom mysig tjej som man skulle önska som flickvän till sina finaste vänner. Klänningen är jättefin och låten är bra! Än en gång, inte schlager.. tror Sverige har slutat producera schlager. Lite Titanic över den där posén, I'm the king of the world liksom :) jag gillart! Dessutom tycker jag om att hon hade de röda skorna på sig iallafall. Go Anna!

10. Eric Saade. Än en radiohit, påminner lite om womanizer måste jag säga. Söt är han iallafall, det ska gudarna veta! Gillar för övrigt dansarens byxor, hon den asiatiska. Det är bra drag i den, absolut. Jag kommer dansa till den på krogen inom en vecka känns det som. Den där duschen i slutet känns lite onödig kanske, men visst allt för showen.

Missade tydligen Darin. Ingen stor förlust känner jag. Den låten har man ju hört. Men här kommer den lilla lilla recapen. Vad tror vi, låt nr... 4, 8, 9 eller 10? Jag tror nog mest på 4an fortfarande...


Förresten om det är någon som undrar, jag fick bestämma kanal på tvn eftersom krigspojken försvann iväg till nån soldatsammankomst där det skulle drickas öl. Jag tycker det är rätt nice att ha lägenheten för mig själv måste jag säga.

Tankeverksamhet ♥ helger = framtiden

Tänk vad hjärnan kan snurra igång bara den får lite tid på sig. Jag har faktiskt varit vaken i nästan tre timmar och flertalet minuter är inte bortslösade på facebook! Den ni!

Det är så mycket jag vill göra, så mycket som måste hinnas med och massor som bara MÅSTE hända innan tiden tar slut och det känns bra att jag har kommit på det nu och inte 40 år försent när möjligheten försvunnit. Försöker försiktigt bestämma och besluta och smyga in framtiden i nuet men det är svårt eftersom vissa beslut kräver samarbete från andra. Tror ändå att jag har kommit en bra bit på vägen nu, synd bara att så mycket måste hända simultaneously (som vi säger), det gör lite ont i själen. Men jag är fan pepp nu! Det kommer bli superbra!

Och nej, det är inte överhuvudtaget meningen att någon ska förstå det här. Det skrämmer ju faktiskt fortfarande mig litegrann så jag tänker inte dela det med någon förrän framtiden är lite närmare stående. Bara så ni vet.

Nu ska jag äta lite frukost, få upp krigspojken ur sängen och tvinga ner honom i tvättstugan (evil laugh hahahahha) och sen spendera eftermiddagen med att spela super mario bros på nintendo 8-bits. Kan det bli bättre?

Mitt i veckan får gärna bli helg snart

Utfört en intervju idag, var lättare än jag trodde men efteråt när vi transkriberade insåg jag att jag hade missat flera tillfällen att ställa följdfrågor för att utveckla svaret bättre. Tur att man får fler chanser när det gäller sånt här, lärdomar är roligt! Den här kursen har blivit mer underhållande i och med det här men jag tycker ändå att det saknas några dagar extra och lite större utmaning för att göra nåt vettigt istället för att göra tre snabba seminarier och sen skriva en tenta. Tror vi hade fått ut mer av det om vi hade fått längre tid på oss...

Har huvudvärk, började redan igår så den börjar faktiskt göra mig lite smått irriterad nu. Och ikväll ska jag stå i receptionen och vara trevlig mot alla som ska träna. Hade egentligen hellre tränat själv... men...


dramaaa

Krångel, drama och trams. Tänk att vuxna människor är så omogna ibland.

Tur att man har fina klasskompisar som lockar en att skolka från föreläsningen och fika istället. Ikväll kanske det blir spagetti och köttfärssås, sjukt sugen. Imorgon blir det drama, kommer bli en lång, jobbig dag känner jag redan. Hoppas att pusselbiten bestämmer sig för att komma hem från jobbet imorgon, han kommer behövas...

Filmnostalgi

Var precis och såg Alice i Underlandet. Tim Burton är en helt fantastisk regissör och jag är makalöst imponerad av allas vår älskade Johnny! Han är bara bäst! Kände mig som en femåring på julafton när eftertexterna började rulla och stördes inte ens av alla människor som i princip rusade ut ur salongen. Jag förstår inte varför folk har så bråttom ut? Själv tycker jag att det är väldigt mysigt att sitta kvar en stund medan eftertexterna rullar och bara lyssna på musiken och tänka över filmen.

Såg en krönika häromdagen som fokuserade på hur upptagna och stressade människor är nuförtiden. En dag stod en kille och spelade fiol i en tunnelbaneundergång och under 6 timmar hade 7 människor stannat en stund och lyssnat. Många hade lagt en peng och sprungit förbi utan att ens se åt honom och vissa hade dragit sina barn därifrån efter att de blivit intresserade och försökt stanna. En vecka senare spelade samma kille (en världsberömd musiker) samma stycke (ett av världens svåraste fiolstycken) på samma fiol (en stradivaruis, typ världens mest eftertraktade och dyra fiol) i Sydneys operahus för utsålda lokaler och fick ihop 300 000. Det är helt makalöst vad människan har glömt bort att njuta i vardagen.

Jag är fortfarande lyrisk över filmen och känner mig fortfarande lite som en femåring på julafton, men något annat föddes också. En idé. Vi får se vad det blir av den, änsålänge får det vara hemligt.

Tänk så fantastiskt det kan vara

Har inte direkt den ambitionsnivå som behövs för skolan just nu. Som tur är har jag en helt fantastisk grej som håller energinivån på den topp den förtjänar iallafall. Eller ja, egentligen är det ganska många grejer. Mina fantastiska vänner är underbara och skippar föreläsningar med mig och fikar istället. Min fantastiska pojkvän är helt och hållet makalös och just för tillfället på absolut toppnivå. Fantastiska BEST ger mig saker att tänka på och planera som ska ingå i alla andras vardag vilket leder till att det blir prioriterat. Jag tycker det är vansinnigt roligt!

Har en massa borden som skulle behöva tas tag i men just nu är det väldigt bra iallafall. Så alla borden skjuts åt sidan för måsten och jag mår bra ändå! Det är lycka det!

RSS 2.0