Reklamfrenzie

Seg sista dag på jobb den här veckan. Imorgon blir det McDonald's och jag ska till och med jobba med Mango en stund. Det ska bli mys :P

Skickade reklamen från comviq till min killkompis i Kanada, ni vet den där föräldrarna spårar ur och kör kälke ner för taket i poolen. Han älskade den. Fick mig att börja youtuba random reklamer från 90-talet och det är heeelt underbart ju.

Någon som kommer ihåg Kalles Kaviar reklamen, med den lilla killen som missar att köpa ny tub i tid?
Nostalgi, och lite läskigt att jag minns varje ord i den här...

Jag hittade en som jag tror Fredrik hade gillat, såhär tror jag eran laststation ser ut på kvällarna. xD

En riktig klassiker (this makes me proud to be a child of the 90's)
Den här minns man när man ser den, rätt underhållande.
Seriöst, hur lätta var vi att underhålla på 90-talet liksom?? HAh.

Fast den bästa var lätt IKEA reklamen som blev förbjuden. Jag kan tänka mig att Kamprad inte ville visa upp Sverige i dess riktiga sken... =)


Märks det att jag har tråkigt på jobb eller? Ska snart ringa och störa Daniel för han har inte heller något att göra.
Men bläddrade vidare på youtube och lyckades hitta typ den dummaste blondinen i amerikas historia.. Det som gör det här klippet så bra är programledarens kommentarer. Han är klockren.

Women don't really want to hear a mans opinion, they just want to hear their opinion in a deeper voice.

Kama sutra

Har ändå Sarah med mig på jobb och vi har lekt med färgpennor, positionerat mina magnetiska älgar i kama sutra ställningar (vi tog en bild och försökte mmsa till daniel, men rasmus mobil vill inte vara snäll idag) och gått igenom hela aftonbladet efter löjliga artiklar att kommentera.

Vi hittade en lista med biblical meanings på namn och underhöll oss en liten stund med att hitta meningen med vår lilla elit-grupps namn.

Sarah - My Lady, My Princess (och vem visste inte detta innan liksom, hahah)
Daniel - Judgement of God (jamen Daniel nu vet vi, förlåt)
Sebastian - A Drunkard, A Twig That Turns (vi vet inte riktigt vad vi ska utläsa utav detta eftersom det stod under "Sebat" och det var det närmaste vi kom. Men medge att det är lite roligt)

Nu är det lunch. Pasta here I come, puss!

faaan faan fan

Hur kan en mening göra så mycket skada?
Hur kan en rad, över internet, orsaka stora upprivna sår på insidan.
Sår som jag trodde var läkta för länge sen.
Som blivit infekterade av att bli igensydda och behöver få blöda ur tillräckligt för att kunna läka själva.

Varför gör det så ont?
Och varför känns det som om jag inte förtjänar att känna såhär,
eftersom andras problem är mycket större och jobbigare och jävligare än mina.

Hur ska jag klara 2 timmar till?

överjävligt

Tillbaka på kontoret igen då ja..

Känns lite udda att det bara är här jag använder datorn, men det är kanske bra att jag spenderar helgerna med att göra nyttigare saker. Typ varit på stranden med de bästa i två dagar och vi har brottats med både vågor och varandra. I fredags spelade vi spel hos Em, och Mango var bäst på allt. Vi ägde på tp och a till ö var ingen match eftersom vi är så fruktansvärt allmänbildade (eller ja hon iallafall).

I lördags crashade jag och Sarah hemma hos Daniel så pass så grannen kom över två gånger. Första gången för att kolla att allt var bra, och andra gången för att klaga på vårt låtval. "Du e min man" med Helen Sjöholm uppskattades inte. Sebbe blev ledsen för vi hade värsta dansmoves och dedikerade sången till honom. Men vi gav "kocken" en tequila och två gammeldansk sen var han lycklig och gick hem igen.

På väg ner till McDonald's när vi följde Sarah till jobb igår blev vi täckta utav såna där små svarta kryp som finns överallt och kliar frenetiskt och det behövde botas, så vi åkte till stranden igen. Det var party på Daniels mobil och lite för mycket tång i vattnet. Men det var bra och jag blev trött.

Sov två timmar när jag kom hem och var helt groggy när Sebbe ringde och undrade om vi skulle träna. Blev ingen träning, men allmänt prat om annat och en färd till kongsmarken på gott och ont. Kändes konstigt att bara köra därifrån men det var det bästa vi kunde göra. Pojkarna var underbara hela kvällen och stannade till och med på en promenad med odjuret eftersom jag inte ville sova. Ja, på gott och ont. Men förhoppningsvis löser allt sig till det bästa och allt blir precis så som det ska vara. Annars tycker jag att vi borde skriva om lagen om allts överjävlighet, för den borde inte drabba människor som är så fina.

Blondinbella

Omg!

Pratade med Emily i telefon och hon hade hittat nån parodi på blondinbellas videoblogg på youtube och jag vet inte ens om jag vågar lägga upp jämförelsen här för det kanske blir stämning utav helvete och copyright mög, men who cares. Än så länge har inte regeringen fått för sig att ringa på min dörr angående registrering av min blogg so there.

Parodin & Originalet


Jag vet inte om det är hemskt att jag ser min kusin i henne.. är det det? Jag mår fysiskt illa av att titta på det här nämligen. Det är nästan tur att Christoffer inte har kommit tillbaka än. Annars hade jag haft färsk lunch som antagligen inte hade velat stanna i någon av mina fyra magar. Men nu börjar jag bli lite hungrig, so he better get here! Annars går jag hem. Typ.

Dilemmat.

Jaha, ännu en dag på jobbet. Känner mig sjukt övergiven eftersom typ alla andra är på semester. Livrädd att kameran på baksidan ska act up som den på filmen igår och visa en demented tjej som ser ut som hon i the ring fast utan det långa håret.

Annars fick jag köra fars bil till jobb idag för han skulle till Puttgarden och handla flaskor innehållande alkohol-haltiga varor. Ganska skönt. Men har inte den blekaste aning om vad jag ska äta idag.. och är vansinnigt avundsjuk på Sebbe och Rasmus som fikar i solen i Svedala. Men dom skulle fika lite för mig också, så det hjälpte lite kanske...

Har sökt typ tolv kurser i Malmö nu också, för alla bara förvirrar mig med hur jag ska göra angående den här frickin utbildningen och allt. Kanske inte blir Umeå after all.. Inte den här terminen iallafall. Måste nog ringa killarna och säga åt dom att hyra ut till någon annan. Det löser sig. Kanske.

Just nu är hemma för bra för att lämna. Men det var det egentligen förra året också. Kommer det någonsin att finnas en tid då hemma inte är för bra för att lämna? Men jag har fortfarande inte bestämt mig.. och jag har svårt att se att lösningen ska komma krossa mig som en ångvält under helgen. Vi får väl se.

busshelvete

Orka...

Varför blir man gråtfärdig när man får reda på att man måste ta bussen hem? Varför är allt så drygt?
Fatta hur varmt det kommer vara på bussen på väg hem... jag kommer dö.

Möög!

Pissigt värre.

Idag sitter jag i en kontorsstol och gör nytta igen. Pratat med Glenn i 1½ timma och sen med Sarah i typ 30 minuter.. kommer ruinera dom. =) Anyway, behövde gå ifrån växeln och gå på toa medan jag pratade med Sarah och det kan man ju inte så hade litet dilemma snack innan jag vågade trycka på upptaget signalen och se till att Christoffer hade uppsikt över alla utgångar medan jag var borta. Sarah tyckte jag skulle kissa i en hink, men jag kände inte för att dra ned byxorna här ute i receptionen. Det fanns två anledningar. 1. Om någon kom (typ VDn) skulle jag bli avskedad på momangen, och antagligen min far också. Dessutom hade det varit lite pinsamt. 2. Om jag skulle kissa i en hink hade jag ändå fått gå till toaletten för att hälla ut det, annars hade det ju luktat illa. Orka sitta i växeln en timme till med en illaluktande hink vid sidan liksom. Nej tack.

Ikväll är det träning och jag ska be om lov att hänga upp säcken så jag kan avreagera mig lite. Which reminds me, måste ringa pappa och se om jag kan åka med honom hem. Körförbud på bilen ju, och jag orkar inte ta bussen....

fulla älgar och krosskador som inte existerar

Ok, nu har vi spenderat en timme till underhållande internet-klickande. Vi har sett bögiga bloggar, shannon doherty som jenny wilder i lilla huset på prärien och en treårig flicka som under uppsikt av föräldrarna blev biten av en full älg när hon lekte i sandlådan. Men det som tar priset av våran internet timme är det här. Kenneth Andersson's most amazing survival technique! Watch and learn kids.

Nu tror jag vi ska ta och springa till Triangeln, dels för att min lunch är så kort och dels för att vi måste hålla värmen för ingen av oss har tröja med och det är typ höstkallt som sibirien i skåne idag.

hollywoodmorgon i utkanten av malmö, tarantino-style

Igår efter intensiv telefonservice (provided by me) så bestämdes det att vi skulle ut till lokalen och träna. Sarah följde med och vi lekte typ 2 timmar på mattorna. Sebbe och Daniel tyckte det var lagom roligt och Sarah klappade ut Daniel två gånger =) yeahj Sarah! Nu blir det sommarläger for shiizzle my nizzle och det blir underbart!

Det blev film efter träningen och det inkluderade Sebbe-lagom, nya Sarah, Körsbärskungen och Jackie Brown (filmen då alltså). Jag vet inte riktigt vart jag kom in i bilden men I was there too. And so was Rasmus, men han åkte hem tidigt, för han har bed-time curfew.. hih.

Vi bestämde att Sarah skulle vara praktikant på mitt jobb på förmiddagen idag så hon sov över och vi kunde inte somna eftersom vi kom fram till att det kanske finns en riktig möjlighet till något spännande som kan få mig att stanna i Skåne iallafall en termin till. I'll tell you later om det blir av.

Imorse gick vi upp typ sju och så tyckte vi att pannkakor på McDonald's hade väl varit mysig frukost och körde in till stan strax efter sju. Vi kom till Oxie. Efter tappra försök för att få bilen åtminstone till Jägersro gav vi upp och insåg att bilen behövde också frukost innan vi kom längre. Dvs. panikslaget samtal hem (visste inte om pengarna på mobilen skulle räcka heller) till pappa som precis skulle hoppa in i duschen. Han körde ut med en 5-litersdunk och bilen fick dricka lite. Det bästa med hela scenariot var Sarah som sprang ner i diket och började fläta gräs så fort vi stannade, för det är farligt att stanna i bilen, och sen pappas klädval när han anlände. Barfota med kempomjukis och en tshirt. Yes my dad works in an office =)

Iallafall, det blev frukost på donken efter en lååång dialog med tjejen i luckan som verkade lite lagom bakom flötet. Hon hade inte alla hästar i stallet är vad vi menar här. På väg in över Södervärn träffade vi också en rolig snubbe, som sprang för livet över övergångsstället, där det var grönt, för att sen stanna vid nästa och rusa över så fort det slog om. Det bästa med honom var de vita tennissockorna i de svarta skorna. Och de lite för korta svarta stuprörsjeans som lämnade lite till övers för fantasin.

Ja, det var våran morgon. Snart är det lunch.

Svala blickar

Jaha, då var man själv kvar på jobbet då. Det var ju födelsedag, så födelsedagsbarnet gick tidigare. Sen flydde Christoffer så fort postkillen hade varit här, så nu är det tomt och tyst. Bortsett från alla som ringer hela tiden och lägger på. Verkar inte som någon vill prata med mig idag...

Kanske inte har någon bil nästa vecka, känns sådär måste jag säga. Kan man köra med körförbud på bilen? Jag måste nog försöka.. eller ja, nåt.

Ikväll blir det träning iallafall. I källaren eller på kempon, vi får se. Skulle prata med pojkarna sen. Blir bra.

Nu ska jag börja stänga ner så jag kan gå halv. Puss : *

nedgrävningsplanering på g

Igår hade vi möte, planerade saker, skrek lite åt varann. Brottades i soffan och var allmänt dryga. =) Men nu börjar det ta form och jag är riktigt pepp och längtar massor massor! Nästa helg ska vi paddla! I tre dagar, och tälta, och gräva ner vårt bajs i jorden och leva på konservburksmat från ÖB. Dessutom har Glenn kommit fram till att mr Tunika får klippa oss under tiden och jag och Sarah kom överens om att vi ska färga Sebbes hår rosa. Det blir säkert hur snyggt som helst, vi måste bara övertala honom om det. Tih!

Jaha, bra jobbat imorse då när jag gick och la mig tidigare än någon dag på en hel vecka att ändå lyckas sova igenom väckarklockan och komma till jobbet typ en timme försent. Möög! Men men, som tur är finns det fler än jag här idag så dom tog hand om det. Och nu tog jag över för Birgit som var tvungen att åka hem och hämta grejer hon hade glömt imorse. Så typiskt att allt händer på samma dag liksom. Men skönt att kunna slöa en timme eller så innan det blir riktigt jobb igen (eller ja, kaffepaus och lite flytt av kuvert etc.)

Omg! Jag har inte berättat om den helt makabra händelsen igår!! Vi hade kaffepaus, och vår groundskeeper satt och tyckte att han behövde hjälp att flytta mattor etc från våningarna där dom har tvättat golven. Så Birgit tyckte att det kunde väl jag hjälpa dom med. Inte sjukt eager måste jag säga, men vad gör man. Tyckte dessutom lite synd om Christoffer som fått flytta mattor och bära stolar och bord i flera dagar förra veckan.

MEN, då säger killen att det behövs en stor stark karl till att flytta mattorna för dom är bångliga och tunga. What??! Som om jag inte skulle kunna flytta små fjuttiga plastmattor liksom, hallå, vilken värld lever han i??! Anyway, så jag slapp bli svettig och äcklig och Christoffer hatade mig ytterligare lite till eftersom han fick jobba och jag fick sitta på arslet och göra ingenting... Bara för att den äldre generationen på det här stället (vilket inkluderar alla utom mig och Christoffer då) tror att vi har något slags 50-talsideal fortfarande där jag kokar kaffe och föder deras barn!

Nej, nu ska jag färglägga en liten utskrift vi gjort för tydligen fyller Birgit år idag och det tycker vi ska firas =) och dessutom har jag såpass mycket att göra att jag kan ägna en halvtimme åt färgpennor.

.

Jag behöver klippa mig.

å - an a with a small ring above

Imorse piggnade jag till av ett sms från Daniel som tyckte det skulle bli så härligt att gå till jobbet nu för det var måndag. Önskar nästan man kunde få såna sms varje dag *hinthint* haha, nej men det var roligt för det var liksom en överraskning. Sen tror jag vi har försökt överglänsa varandra med hur lite vi har att göra hela dagen och det är också rätt underhållande.. men nu måste jag fylla på telefonen igen, helt hopplöst att ha kontantkort!

Anyway, det ska köras skit till tippen ikväll för nu ska träningsrummet se ut som det gör och kunna användas. I like it =)

När Birgit kommer tillbaka från lunchen ska jag försöka ragga upp lite lacknafta, för mina naglar ser för jävliga ut och jag tog inte med nån aceton till jobb. Borde egentligen fila dom också, men det vet vi alla att jag är för lat för.

it started out with a feeling

Träningsrummet blev riktigt bra, och igår kväll upptäckte jag och Sarah att det var sjukt bra aukustik (eller hur det nu stavas) där inne och sjöng så fönstren skakade till alla låtar i mitt gamla köralbum. Det var mys.

Sen cyklade vi hem till Daniel där vi såg "Nyckeln till Frihet" och den är också mys.

Till slut kröp jag ner mellan mina rosa lakan och somnade som en stock. Vaknade imorse av att solen var sjukt dryg och lyste mig rätt i ögonen. Förstår precis vad Sarah menade när hon tyckte att solen stod så högt igår att hon inte visste vad klockan var. =)

Idag är jag tillbaka på jobbet och det är lika lugnt som annars. Det finns nästintill inget att göra, och telefonen ringer väääldigt sällan. Men det är rätt skönt att ha något att göra på dagarna, det fanns liksom bara ett träningsrum att ställa iordning. Ikväll blir det premiär-visning för pojkarna och kanske (eftersom vi inte sett tillräckligt många) nån film till.

Nu ska jag dricka te. 

..and it all comes caving in.

Nu ska jag ner och hjälpa min bror att rumstera om i träningsrummet så kanske det kan bli lite ordning och reda på allt och jag kanske kan ha några muskler i behåll lagom till sommarlägret.



p.s. fan, fan, faaaaan d.s

so sometimes a woman needs to be rescued...

Såg precis Boondock Saints med Sarah och pojkarna. Det var mys. Blir mycket film den här veckan.
Men det gör verkligen ingenting för ni har fått mig att inse hur mycket jag har saknat det. Och det är bra.

Vi tränade, eller, jag och Sebbe tränade. Alla andra lekte med annat sålänge och läste tidningen. Sen snackade dom lite skit om mig med mina föräldrar medan jag duschade.. det var också kul. Men jag lovar att byta telefonsvarare för jag låter som typ en 12 åring, och jag är ju faktiskt vuxen nu.

Nappe joinade efter en stund in i filmen. Han är bäst, och för tillfället den enda man som älskar mig så jag tar gladeligen emot hans pussar även om dom är lite slabbiga from time to time.

Imorgon är det fredag och sen blir det helg och ännu mer film. Jag längtar redan. Dessutom är vi tre i växeln imorgon så det blir inte något jobb alls. Idag klippte jag sönder post-it lappar och klistrade fast på kuvertet till antagningen eftersom mina arbetsgivarintyg fortfarande inte skickats in. Förhoppningsvis läser dom det hellre brevet när det är färgglatt. =)

Puss o godnatt

...and sometimes a woman really needs so rescue a man. (do you want to be rescued?)

ftw (förövrigt en ny förkortning)

Förresten så såg vi Rambo IV igår kväll.

Den var blodig och våldsam och ganska mycket specialeffekter. Men helt ok trots att jag ryckte till flera gånger och tyckte det var lagom äckligt när en killes ben trasades sönder mitt i ett hopp. Men om man tänker på det så är det egentligen väldigt hemskt. För trots att folk tycker specialeffekterna är coola (vilket dom var) och att blod säljer film (vilket det gör) så tror jag att mycket av det som hände i filmen faktiskt händer i verkligheten, alldeles för ofta. Men en sak jag inte förstår är, varför skulle man som "makthavande" i ett land, åka ut till byar i stora lastbilar, slänga minor i risfälten och tvinga fyra eller fem personer att springa över och slå vad om vems "springare" som sprängs i bitar först? Varför skulle man göra sånt mot sitt eget folk? Varför skulle ett helt land bara acceptera allmän våldtäkt, allmän misshandel och allmän "nej, men jag kände för det så jag sköt huvudet av honom".... Jag förstår inte.

Men en sak är säker. Det händer, dagligen. Och även om hela världen vet om det så verkar inget hända för att förhindra det eller stoppa det. Men det kanske är som Stallone säger, "fuck the world"


One's or twice was enough

Idag på lunchen när jag gick ner mot Triangeln för att handla mat mötte jag en gubbe. En gubbe i skitiga kläder, med kepsen på sne och ett sånt där leende som inte får en att må bra i magen...

Han hade en system-kasse i ena handen och ett slitet gammalt paraply i andra. På väg mot parken stolpade han på med rätt bra fart. Men så kom han innanför gränsen, där asfalten går över till gräs, det gråa byts mot grönt och det hårda mot mjukt. Och då helt plötsligt stannade han, tittade upp mot himlen, och bugade sig. Bara en liten liten bugning, väldigt lätt, men det betydde så mycket för honom, det syntes på hela hans kroppshållning. Det fick mig att tänka på bugningar vi gör innan och efter träningen. Det är en liten ritual och utan den känns det aldrig riktigt rätt att träna.

Visserligen betydde hans bugning att han nu fick tillstånd att supa sig redlös i parken, men det var kanske den enda solglimten han hade i vardagen. Precis som träningen med vännerna är en utav mina. Liten stilla tanke som bara flög genom huvet medan jag gick förbi med mitt stora paraply och tyckte att det var lagom drygt att det regnade, eftersom jag bara hade en skjorta på mig idag.. Tänk vad annorlunda liv kan te sig.

Utmaning

Jag blev inte utmanad av någon, men jag tyckte det lät som underhållande tidsfördriv. Mest bara för att Natalie använde uppföljaren till boken som ligger framför mig.


1. Räck ut handen efter den närmsta boken.
2. Slå upp sidan 123.
3. Finn den femte meningen på sidan.
4. Lägg ut denna och de två följande meningarna på bloggen.
5. Kommentera citatet.
6. Sänd utmaningen vidare till fem andra personer och kreditera den som utmanade dig.


Jag tänker inte läsa före i boken jag använder som allmänt tidsfördriv när bloggandet inte ger mig tillfredställelse eftersom jag precis har börjat, så istället för "Grottbjörnens Folk" så fick det bli Gula Sidorna Malmö 2007. Jag ser fram emot det här =)

"Förkortningen S:t placeras alltid under ordet Sankt. Bokstäverna V och W sorteras tillsammans under "V". Förkortningarna AB (Aktiebolag), HB (Handelsbolag), KB (Kommanditbolag) samt ordet Firma sorteras inte in alfabetiskt."

Jaha, inte lika kul som jag trodde måste jag säga. Och ganska uppenbart också, typ telefonboken för dummies eller nåt. Men jag gillar eniro gubbarna som staplats på varann vid sidan av texten. Dom är söta.

Förövrigt tycker jag mycket om den lilla röda pluppen som springer runt och skickar paket-aviserings sms, även om han ser ut som typ en vattenkoppa.

Jag tänker inte utmana någon, eftersom jag inte själv blev utmanad. Men om ni känner för att leka så varsågoda.

Mitt liv

Eftersom jag, som ni vet, är gaaanska uttråkad på jobbet och inte har mycket för mig så blev jag glad när jag hittade den här lilla listan hos Sofie och tyckte att det kunde väl vara underhållande tidsfördriv ett tag. Typ fram till lunch, för sen brukar tiden gå rätt fort.


9 favoriter


Dialekt: Såndär gnällig dialekt från Örebro, eller typ norrländska är rätt skönt. Men skånskan finns för alltid i mitt hjärta.
Mat: Pinjenötsbiffar är den nuvarande favoriten, beror nog mest på feta-ost krämen som hör till.
Låt: Jag brukar byta låt en gång i veckan minst, men "The Call" med Regina Spektor har hållt i sig ett tag nu.
Tecknad figur: Nalle Puh
Sport: Kempo!
Komiker: Magnus Betnér eller Björn Gustavsson.
Veckodag: Fredag.
Glassmak: Strawberry cheesecake eller Cookie Dough är definitiva favoriter.
Soloartist: Sofia Jannok. (medveten om att jag totalt stjäl listan nu, men jag såg nåt program om henne och hon är faktiskt riktigt bra!)

8 för tillfället

Humör: Ganska glad och energisk, tror det beror på att lägenhet håller på att lösa sig redan innan jag kommit in =)
Tanke: "Åh vad jag hellre skulle vara på stranden med mina vänner än sitta här!"
Kläder: Typ kontorsbyxor (förstår man det?) och en lila-färgad top från hm + mina mjuka guldskor från Sydney
Bakgrund: Ett tyst brus och hissen som åker upp och ner mellan våningarna.
Känsla: Upprymd.
Tid: 11.08
Bästa sak: Att slippa springa runt i stressen på McDonald's.
Irritationsobjekt: Att Sarah inte svarar trots att jag har ringt typ 3 gånger.

8 första

Bästa vän: Min kusin Anna, vi kommer alltid att finnas där för varandra.
Husdjur: Nappe! Världens finaste New Foundland.
Kyss: 2001, (jag kan datumet också, men det är skrämmande) och det höll nästan 4½ år.
Piercing: Fick örhängen av min farfar och hans nya fru när jag var 6.
Förälskelse: Jag tror det var på semester i Frankrike, det bodde en kille (typ 4-5) i huset brevid oss och vi lekte varje dag.
CD-skiva: Kan tänka mig att det var typ Aqua eller Spice Girls eller något liknande.
Bil: Jag räknar väl Clion som min, även om den ägs utav mamma.
Ord: -

7 senaste

Telefonsamtal: Ringde till mamma för att ta reda på det där med det första ordet.
Mat: En skorpa.
Dryck: Te.
Biltur: Till jobbet.
Tv-program: 2 and ½ men igår kväll med bror innan vi sov.
Spelade låt: "Rockstar" med Nickelback medan jag öppnade växeln.
Köpta klädesplagg: En svart väst, en grön skjorta med vita prickar och ett par bikinibyxor som matchade överdelen jag redan har.

6 har du nånsin

Dejtat någon av dina bästa vänner? Nej.
Brutit mot lagen? För att inte ljuga, ja. Men ärligt, vem har inte det?
Blivit arresterad? Nej.
Badat naken: Jadå, både i badkar och på ön.
Varit med på tv: Nej, det tror jag inte...
Varit med i tidningen: Jag och min kudde var med i tidningen på förskolan en gång.

5 nej tack

Skolämne: Kemi!
Mat: Kräftor.
Musik: Dansband.
Dryck: Kaffe/Whiskey.
Djur: Spindlar.

4 saker

Du gjorde igårkväll: Shoppade, åt glass, såg film och kramade mina vänner.
Du kan höra just nu: Christoffer pratar i telefon där bak nånstans, annars mest knapprandet på tangenterna.
Du inte kan leva utan: Familjen, vännerna, kempon och Nappe!
Du gör när du har tråkigt: Bloggar, städar, ringer till mina vänner och är allmänt dryg.

3 personer

Du kan berätta allt för: Sarah, Anna och Glenn!
Du tycker om: Stranden, filmer och fester
Du inte gillar: Bakfyllor, falska människor och myndigheter som inte får huvet ur ändan när det kommer till att fixa saker dom ställt till med.

2 val

Coca Cola eller Fanta: Min favorit är blandningen. Men den går nog bara att göra rätt på jobbet.
Hund eller katt: Hund, utan tvekan!

1 önskan

Att jag får reda på vad som händer med mitt liv inom en snar framtid, hatar att inte veta! 

Drömmen

Haha, pratade precis med Fidde i Norrland och han verkade vansinnigt trevlig. =) This could seriously work out.

Sen började jag titta omkring random på typ hus/lägenheter i Västerbotten (för Umeå ligger faktiskt inte i Norrland) och hittade det här drömhuset som jag egentligen bara vill vill vill bo i när jag har sådär barn och man är är duktigt vuxen som vi alla ska bli någon gång. Men seriöst, hur sjukt är det att folk betalar typ 13 miljoner för lägenheter i Stockholm när man kan bo såhär (och kolla nu speciellt på priset) helt vansinnigt!

Sarah där ska vi bo!

Dagens I-landsproblem

Inspirationen flödar idag märker jag. =)

Tänkte bara berätta att jag stör mig otroligt på när det ekar i telefonen. Alltså när man pratar och så hör man sin egen röst efter en liten stund. Det är otroligt irriterande.

Ja, det var väl dagens I-landsproblem. *ping*

Why don't you buy me

Det är vansinnigt varmt här inne och jag mår nästan lite illa av lukten som sopkillarna lämnde kvar i gången ute i vaktmästeriet.. Vill bara ut i friska luften och typ GÅ hem eller nåt!!

Ska förresten förhoppningsvis få hem ett till arbetsgivarintyg idag så imorgon är kanske samlingen komplett och då kan jag kanske bevisa för skolan att jag är något att ha. Jag vet inte. Men det hade varit skönt att veta på riktigt. Suttit på blocket och letat lägenheter igår och idag och det hade varit skönt att kunna ge klara besked till folk som faktiskt hör av sig tillbaka när man lämnat en intresseanmälan. Meeeeen, ja.

Antagligen mysa med pojkarna ikväll och planera inför paddlingen som faktiskt ska bli riktigt kul!!

Men just nu vill jag bara ut ur det här rummet som är instängt och varmt!

Jungfruben

Lärt mig något nytt idag. Ni vet såna där guldiga klämmor som binder ihop paket?
Jag försökte hitta en bild att länka till men det fanns inte på google.. men det är klart. Inte ens en sökmotor kan väl vara perfekt? =)

Anyway, dom där guldiga. Vet ni vad dom kallas? Dom heter jungfruben. Udda namn tyckte jag.. pappa förklarade det med att man särar på benen. Jag vet inte, men i våran värld kanske det är logiskt. Jag tror ärligt jag föddes på en annan planet.

Det är underhållande att jobba på kontor. Folk är sjukt up tight och väldigt strikta. Men så helt plötsligt en dag kommer en tjej in i typ ko-färgade leggins och rosa höga klackar, eller så går någon förbi (som aldrig ens säger hej annars) och nynnar sådär lite fredagsmysigt på nån låt på väg hem en vanlig tisdag. Ja, kontorspersonal förvirrar mig.. men jag är ju å andra sidan inte en av dom. Så vad vet jag.

It's aa, about 52

HAHAAahahaha, fick precis ett telefonsamtal från en kille som ville ha tag i någon i Quatar. (vet inte om det stavas så men orkar inte googla och kolla) Han fick sitt nummer, och sen brukar liksom vanliga kontorsnissar tacka och lägga på. Men han ville prata en stund, och undrade av ren nyfikenhet hur varmt det var här på sommaren =) jag sa typ 20 grader. Då undrade han om jag ville veta hur varmt det var i Mellanöstern, så det fick han såklart berätta.

Han: "It's aa, about 52"
Jag: "Woow"
Han: "Ye, you'd melt!"

Hahahahaa, underbart samtal.. Bara 2 timmar och 45 minuter kvar =)

Resan

Letat febrilt efter den lilla svarta mappen med cd-skivorna som innehåller alla bilder från resan. Var näst intill i tårar när jag hittade den och har genomgått det lilla minnet med blandat från Hawaii och San Francisco under den sista timmen med blandad låtlista i itunes som bakgrund =)

Så många fina minnen som kommer tillbaka, och så många mindre fina minnen såklart... Men det är sånt man får leva med.

Jag har iallafall insett att jag antagligen mått bra av att ha lite distans från hela grejen nu ett tag och nu kan jag nog smälta iallafall det mesta jag varit med om och försöka sortera ihop det till någon slags förståelig samling som andra också kan ha lite roligt åt att se. Har varit så mycket annat sen jag kom hem att jag faktiskt inte orkat sätta mig ner och gå igenom det, men det känns bra att ha börjat. Får bli en skiva imorgon och ska väl visa mitt hopp för pojkarna någon dag. Sarah kanske också vill se. Haha, dom kommer svimma. ^^

Annars har kvällen regerats av massiv magvärk (typ föda-barn storlek) och jag har mest legat ihoprullad i soffan och försökt sätta så mycket tryck på det onda som möjligt. Men det löstes lätt och ledigt genom en kopp te med honung. Hade inte någon bara kunnat berätta det för mig vid halv 6??

Nu ska jag se till att tv'n blir avstängd och att bror går och lägger sig så jag kan sova. Ska trots allt till jobbet och vara duktig och vuxen imorgon igen.

Godnatt.

Alla kanaler

Igår när jag efter en lång stund gav upp städandet och gick och la mig kunde jag inte låta bli att sätta igång tvn. Förstod efter ett tag att det inte fanns något bland alla kanaler jag brukar titta på att se, så jag gick igenom hela boxen och insåg att vi har de mest underliga kanaler på våran viasat-låda.

Det första man upptäcker när man har bläddrat igenom de första 30 kanalerna vilket innehåller de vanliga 1-5, tv6, tv8, tv4+, ex antal underhållningskanaler och alla tv1000 kanaler jag tror finns i det svenska nätet så återkommer svt2 i nord, syd, väst, öst, botten, mitt etc.. sen samma sak med tv3. Varför ha vi tvåtusen kanaler (ja, gigantisk överdrift och allt det där men kom igen) som visar samma program? Jag menar, man byter väl kanal för att se något annat? Då ska man väl inte behöva bläddra tolv gånger på kanalbytarknappen förrän man kommer till ett nytt program?`

Sen är det väl så att dom olika kanalerna inriktar sig med "lokal"-reklam. Men vad hjälper det när man ändå får upp Stockholms svt 2 och Stockholms tv 3 när man gör kanalsökningar. Jag vill helt enkelt göra det lätt för mig och istället för att behöva leta efter kanal 74 bara skriva in 3 när jag vill titta på typ Top Model eller Cityakuten eller nåt annat program på trean. Ska det vara så svårt?

Bläddrade iallafall vidare, för jag insåg att det var rätt kul att veta vad vi egentligen hade för kanaler efter dom där 30 som vi regelbundet bläddrar mellan. På plats 201 hade vi "GOD Channel" där dom tydligen utförde nån slags skrikig predikan på amerikanska och folk såg allmänt skamsna ut över att ha gjort något fel. Ta nu inte detta på fel sätt, för jag har inget emot religion, i någon form. Men att en pastor står och skriker ut över en församling på typ 2 000 pers varför dom kommer hamna i helvetet (tro mig, alla kommer hamna där till slut, så skamsna som dom såg ut) bara för att komma med i tv och få massor med publicitet... det känns inte riktigt som religion för mig. Jag trodde det handlade om att en pastor skulle kunna ta del i ens vardag och känna till alla små problem som funnits inom församlingen och därigenom kunna hjälpa människor att känna sig mindre skuldsatta om dom till exempel låtit bli att klippa gräsmattan någon dag eller bjudit över fel granne på kaffe. Jag vet inte, men det ruckar lite på mitt trossystem (som i sig inte är särskilt avancerat) men jag låter dom hållas så länge dom låter mig hållas. Dvs, så länge dom inte försöker pracka på mig en skuld jag inte känner.

Oj, det börjar bli långt nu. Men det fanns en till intressant kanal (som är intressant i sig, eftersom boxen säger att vi äger fler än 500 och det slutade vara riktigt kul runt 64 nånstans med Jetix) Vi har nämligen tv 5 Ukraine! Yes, ett strålande tillfälle för mig att börjar luckra upp dom där ryskkunskaperna som jag tyvärr inte har och förstå vad typ korrupta politiker sitter och säger i ett program a la "Carin 21.30" men visst. Lite underhållande var det ändå för dom blev fruktansvärt upprörda över något och jag tyckte mest dom citerade Ryska nationalsången. Om ni inte förstår hinten kommer det en länk här, och nu ska jag återgå till att snurra på min stol och kanske bläddra lite i den där boken jag tog med mig som underhållning idag. Eftermiddagen brukar gå fort.

Första gången

Första gången sooom du är hopplöst kär

Börjat storstäda på mitt rum, känns rätt skönt. Blir av med en massa gamla grejer som jag aldrig använder, massor med trasiga saker som jag inte gitit laga (sjukt skånskt uttryck där ja) och har dessutom bestämt mig för att gå igenom garderoben ordentligt och slänga ut allt jag bara mår dåligt av att ha kvar.

Det kanske hjälper. Och dessutom hjälper allt annat. För just nu är det mycket annat som är bra, och musiken och vännerna och vädret, haha  =)

Imorgon ska jag öppna växeln och sitta själv heeela dagen. Förutom just över lunchen då Christoffer får avlösa mig en stund. Känns också rätt bra. Idag på dagen har jag inte gjort skvatt (rummet började jag med runt 9) utan suttit i fotöljen i vardagsrummet och legat i soffan bredvid och läst min nya bok. Stieg Larssons "Luftslottet som sprängdes" och trots att jag började runt 12 så har jag hunnit läsa nästan 550 sidor. Dvs jag slukar den. Så som jag slukade böcker när jag var nio och inte kunde sova på nätterna. Frågan är om jag vågar ta upp den till sängen inatt för det kan lämna mig sömnlös hela natten och sluta med att jag sitter som en zombie på jobb imorgon, vilket antagligen inte hade varit strålande för rekommendationen jag vill ha i slutet av sommaren.

Känns ändå som jag har kommit långt i rummet och jag tycker nästan det är lite synd att jag inte dokumenterade före-bilder.. men men, efterbilderna kommer antagligen att skänka mig mer glädje så jag håller mig till dom =)

Nu ska jag göra ett sista ryck och sen sova. Imorgon väntar kontorsmänniskor och sen en underbar kväll med Sarah om jag får bestämma, var alldeles för länge sen nu!

Sommarrocken

Igår var finalen på sommarrocken, och det var heeeelt underbart! Hela kvällen var perfekt och fyrverkerierna var magiska =) Det kändes nästan som Sydney på nyår trots att det var betydligt mindre och uppskjutet från terrängbanan bakom badet...

Jag ville berätta för alla hur fina dom var och hur mycket jag tycker om dom. Insåg när jag var på väg hem att det kan ha låtit lite som fyllesnack, men jag menade vartenda ord och jag skulle kunna säga det idag till varenda en igen. Idag blir en lugn dag och ikväll kanske det blir film, vi får se.

Men det var galet värt pengarna och väääldigt skönt att vara hemma en helg och kunna umgås med de bästa!

Btw, grattis till Sarah, Emily, Sara och Daniel som kommit in och till mig själv för att jag var för långsam för att få in allt i tid =) Anyway, det löser sig alltid.

Puss 

Tävling 3

Jag är med i tävlingen om Camilla Läckbergs nya utgåva, Sjöjungfrun (ljudbok,uppläsare Katarina Ewerlöf)
Vill du oxå ligga i sommarvärmen och lyssna på en bra deckare?  Tryck  HÄR och läs "Pågående tävling högst upp på bloggen bara!"

Timoptimism

Nu blir det en intensiv timme av dusch, välja kläder (vilket jag antar kommer ta längst tid), springa till systemet och handla till ikväll och hinna äta innan jag ska iväg. Wish me luck kanske är ett bra uttryck.

Alldeles för tidsoptimistisk för att detta ska hinna fungera :P

Anyway, hoppas alla har en underbar helg! Jag ska försöka hinna träffa alla ikväll men om ni kommer bort i mängden så bara ring.. men inte imorgon bitti kl 8!! ;P

Puss

Fredag

Sitter på jobbet och tycker det är väldigt varmt. Beror nog mest på att musklerna fortfarande försöker återhämta sig ifrån igår. Men det var så skönt att få springa av mig lite och slåss lite med pojkarna. Även om det resulterade i blåmärken på väl valda ställen (typ hela kroppen)

Efter träningen blev det film, vi såg "The Happening" och även om Sebbe sa att det inte var en big deal så vart jag livrädd när jag mötte Lillemor i hissen tidigare idag! Stod ju och tänkte på folk som gick baklänges, och hängde sig själva och plantor som pratade. Meeen, nån gång ska väl jag också vänja mig vid skräckfilm.

Ikväll blir det fest fest fest och jag har inte riktigt säkert vart det börjar.. känner mig vansinnigt populär just nu ;P

Skolan går det nog åt helvete med, arbetsgivarintygen kommer inte som dom ska och det förvirrar en hel del i min hjärna som totalt ställt in sig på att slippa dela ovanvåningen med brorsan i höst. Meen men, vi får väl se.

Mobil

Jaha, har man fastnat i det här med bloggtävlingar nu då? Men jag behöver ju faktiskt en ny mobil och här finns chansen.. Trots att jag vet att det inte är så stor chans eftersom jag inte har så många besökare.

Men men, ha lite kul. Registrera er och få chansen själva. =)

Tävling

Det är tävling på gång hos Caroline och jag tyckte armbandet var så fint att jag var tvungen att lägga in det här.
Kan inte någon av er komma på en bra motivering till varför jag ska vinna det? Jag har så dålig fantasi. =)



Here it is.


Annars har jag inte gjort så mycket idag. Träffade Nina på Ica och det var mys, för jag har inte träffat henne på ett tag.
Det blev fredagsmat till middag (lövbiff och puffar) och nu ska jag nog ta det lugnt resten av kvällen. Rätt skönt att inte göra något en dag i veckan. Det blir nock fullt upp till helgen och fullt ös på sommarrocken. För även om det är lite fjortis så har jag faktiskt missat det två år i rad nu så det kan bli lite skoj. Dessutom kul att ha med pojkarna.

Ja, det var nog inte så mycket mer. Men se till att komma på en bra motivering till den där vinsten nu :P

Puss

Norrland.

Happ, kom upp till Norrland (Södertälje då alltså) vid 8 igår kväll och satt ute på mormor och morfars balkong till 11 och tyckte livet var rätt schysst. Vi såg stoooora containerbåtar som kom förbi och en och annan mygga letade sig in under kläderna. Åt jordgubbar med glass och sen tyckte morfar vi skulle gå och väga oss. (icke!)

Idag gjorde vi oss lite finare (vet inte om det gick så bra, jag menar materialet är ju inte det bästa) och sen åkte vi ut till golfklubb och träffade hela släkten och åt mat och drack en massa olika saker. Det var mys, och länge sen jag träffade alla. Barnen börjar liksom bli lite stora nu, och det är så kul att kunna göra saker med dom. Sebbe hade tydligen sprungit runt i huset och ropat "äskling äskling" hela kvällen i onsdags efter att vi åt lunch i stan. Och tydligen var det mig han menade. Lilla sötmuppen. Vi satt på balkongräcket på golfklubben och tittade på två killar som gjorde sista hålet och han lovade att inte tappa sin polisbil i vattnet. Äkta kärlek till den lille busen! <3

Det blev kaffe hemma hos moster men vi åkte hem rätt tidigt, blir så när man är barnvakt till två 85+ are. Var lite tråkigt. Hade egentligen gärna gått ut ikväll. Men men, orkar väl egentligen inte. Och laddar upp inför imorgon då det blir reunion med de bästa hemma som jag hunnit få abstinensbesvär efter redan. Hur ska det gå när jag börjar plugga i höst? Ojoj.

Anyway. Spelat majong på datorn med Marcus i timmar och nu är det dags för sängen. Hörs imorgon.


was that the best I'll ever be?


Just to make things clear.

Tydligen skrämmer man livet ur folk när man säger att man ska åka norrut.

Så, just to make things clear;
Jag ska till släkten i Södertälje och fira mormor och morfars diamant-bröllop och det är bara över helgen.

Känner mig inte helpepp på 6 timmar i en bil i det här uuuunderbara vädret.. men vad ska man göra?

Det blir iallafall lite mysigt för jag har Narnia låten (som jag laddade ner så fort jag kom hem inatt) som ny favvo på ipoden och kommer antagligen att spela den den och åter den heeeela dagen. Helt underbar!

It started out as a feeling
Which then grew into a hope
Which then turned into a quiet thought
Which then turned into a quiet word
And then that word grew louder and louder
Til it was a battle cry

I'll come back... When you call me...
No need to say goodbye

Just because everything's changing
Doesn't mean it's never been this way before
All you can do is try to know
Who your friends are
As you head off to the war

Pick a star on the dark horizon
And follow the light

You'll come back... When it's over...
No need to say goodbye
You'll come back... When it's over...
No need to say goodbye

Now we're back to the beginning
It's just a feeling and no one knows yet
But just because they can't feel it too
Doesn't mean that you have to forget

Let your memories grow stronger and stronger
Til they're before your eyes

You'll come back... When they call you...
No need to say goodbye
You'll come back... When they call you...
No need to say goodbye

<3

Bio & charmskola

Jodå vi gick på bio. Och jag blev heeelt lyrisk!

Jag lyssnade på dom här böckerna när jag var sjuk på kassettband från biblioteket och det är truly nostalgi för mig. Blev alldeles stirrig i hela kroppen vissa delar av filmen och lyckades inte sitta still. Men jag tycker ändå jag var riktigt duktig som inte pratade så mycket. Har blivit mycket klagomål av den sorten när vi såg fotbolls-EM. Men seriöst, hur kul var det när vi väl var ute? Finalen var inte ens kul, för jag missade första halvan och sen hände det ju inget mer.

Bion var underbar och jag tycker det är riktigt synd att det är så dyrt. För det är faktiskt bättre att se filmer så. I ett helt mörkt rum, upplyst av en jätteskärm med surroundljud så det skakar i rumpan när folk springer och oftast koncentration till fullo så det blir tyst i "publiken". Det är inte samma sak att se en film hemma i soffan.

En annan sak jag aldrig har fattat är hur en film kan bli en dejt. Det är liksom så totalt felfokuserat i en biosalong. Dessutom sitter det hundratals andra människor runt omkring, och det gör väl inte saken lättare... Eller är det bara jag?

Hade iallafall riktigt mysigt på bion och pojkarna uppförde sig faktiskt riktigt exemplariskt hela kvällen. Hade liten charmskola med Sebbe i bilen på väg hem då han tyckte att det var ren försäljning att dela ut komplimanger sådär titt som tätt. Men det blir nog människa av honom också nån dag ;-P

Var iallafall ren <3 och jag ser fram emot resten av sommaren och alla nya filmer vi ska älska eller totalsåga. För nu är det vi som är bra.

...

Jag biter mig så hårt i läppen att det börjar blöda, men ingen vill se.
Övergår till att bita tillräckligt hårt för att det ska göra ont, men nu kommer inget blod.
Då kan jag lida utan att det märks och alla tror att livet är som vanligt igen.

Dom skulle bara veta.


- Min egen, 15 April 2008


Växeln

Nu sitter jag i växeln och tycker det är väldigt underhållande att prata med så många olika människor.
Det ringde en kille från Tyskland för en stund sen som rabblade en lång ramsa på tyska innan jag hann fråga om han kunde ta det på engelska istället, sen skickade jag honom till någon som inte svarade så han kom tillbaka hit innan han kom rätt. Roligt. Det märks inte ens att klockan går.

Och ikväll blir det Narnia med Sarah och pojkarna. Mys. Och jag funderar på om det blir popcorn eller inte. Ska iallafall hem och byta kläder till något lite tjockare, även om det antagligen inte blir så kallt ikväll.

P.S

Btw så fick jag förresten lön från Bokskogen i fredags. Jag ska aldrig mer sätta min fot på det stället!
Klubben är typ Skånes, eller södra Sveriges dyraste att vara medlem i. Och typ alla medlemmar äter lunch där och dom tar vidrigt betalt. Men gissa vad jag fick i timlön??!

80 SPÄNN! What liksom??! Jag får nästan en tjuga mer i timmen på McDonald's och då får jag dessutom ob-pengar.
Jag jobbade en hel lördag och en hel söndag och fick ingen ob alls!! Nej aldrig mer säger jag bara!! Fan.

Trött!

Helt slut efter lunchen med kusiner och kusinbarn. Det blev lite kalabalik när äldste sonen välte yngste sonens barnstol och mamma trillade av sin stol när hon försökte rädda honom. Däremot hade nog personalen lagom roligt under tiden. Och vi fick tacka allihop ordentligt innan vi gick därifrån för att vi inte hade blivit utslängda. Ska bli kul att träffa dom igen på lördag!

Kom tillbaka till kontoret och det är så tyst och lugnt och tyst och lite jobbigt så att jag blir alldeles matt och bara vill hem och sova en stund. Enda problemet är att idag är enda dagen jag faktiskt inte kan göra så eftersom jag inte ska tillbaka upp hit imorgon. Kanske en liten stund, men det är mest utbildning i växeln imorgon och då kan jag inte hålla på såhär. Måste bli klar med det jag gör så jag faktiskt får betalt för att ha gjort någon nytta och inte bara för att blogga, sitta på facebook och msn. Men jag är så trött...

Anna ringde från jobb och undrade om jag ville jobba halv 5 till 11.. men var inte så sugen måstejag säga. Kom däremot att tänka på att jag antagligen hade gjort det förra sommaren, för då jobbade jag halvt ihjäl mig för att spara ihop till resan. Vansinnigt galet.

Vill bara veta nu, så jag kan planera och åka upp och hitta lägenhet och typ bo in mig och börja skolan igen och vara duktig. Jag vill egentligen inte förlora det jag har här, men samtidigt vet jag att om jag inte flyttar på mig så kommer alla andra att göra det ändå. Ni finns alltid närmast mitt hjärta och jag ska faktiskt hålla kvar er där så länge som det bara går. Bara ni anstränger er lite också så kan vi få det att fungera. Jag lovar.

Hjälp, jag bara svamlar nuju så trött jag är. Kan ingen annan också uppdatera, börjar bli trött på att läsa igenom vad jag själv har skrivit och skratta lite i min ensamhet eftersom jag är den enda som är completely addicted och skriver ner allt som kommer ur fingrarna.


Bohemiskt förvirrad

Igår åkte jag ner till Rebecca efter jobb och vi bakade pizza med Em och Andreas. Andreas försökte dock hela tiden skylla på att köket var för litet och gick och la sig i soffan. Jag kände mig också lite lagom lat när jag lämnade systrarna till disken efter maten men det berodde mest på att jag fick så ont i hela kroppen av mina alldeles för tajta jeans som skar in i höfterna och paralyserade mig.

Vi åt jordgubbar till efterrätt och det var supergott och jättemysigt och jag ville typ stanna heeela natten :P Fast det hade inte blivit så bra, för jag skulle ju jobba idag och dessutom skulle jag och Sarah sitta i säckarna på ovanvåningen och titta upp i taket och diskutera viktiga saker för det bestämde vi när vi skiljdes åt i måndags under ollonborre attacker vid Statiol.

Så när jag kom hem körde vi ner till Svedalas hang-out och utförde olaglig pengaväxling medan "coola gänget" tyckte jag var lagom hypokrat (eller vad det heter på svenska) som stod på handikappsparkeringen när jag vägrat servera dom en gång för dom ställde sig där. Skillnaden var att om jag hade vänt mitt vänstra framhjul rätt så hade jag inte korsat linjen medan dom rätt och slätt stod på handikappsparkeringen. Dom har hatat mig ever since. Och I don't give. Typ.

Iallafall, så kom vi tillbaka och tittade på en vapen/diamanthandel-dokumentär om Afrika på tv 8 och Sarah längtade tillbaka. Sen undersökte vi möjligheterna till ännu en persons övernattning på ovanvåningen eftersom Sarah är bohem och min kära bror inte kan leva utan sin kompis, som redan sovit hos oss en natt. Det gick förvånansvärt bra och vi lyckades ändå komma iväg lagom imorse trots att båda duschade och åt frukost och läste serierna.


Så nu ska jag jobba häcken av mig en stund, för mina kära kusiner ska träffa min mor över lunchen och jag ska köra dit och vara delaktig. Dels för att få lite omväxling och dels för att jag inte träffar dom så ofta. Det blir lätt så när man bor i vertikalt fel delar av landet. Men om jag kommer in i Umeå kanske jag kan åka över till Åre och vara barnvakt nån gång ibland. Det är iallafall närmare än härifrån.


Kvitto? Nej tack.

Jag blev sådär lite seg efter lunchen och eftersom datorn är lite långsam såhär mitt på dagen också (jo, det är den visst) så bestämde jag mig för att rensa i min väska och se om jag kunde slänga lite kvitton och mojs.

Skulle egentligen leta reda på kvittot från när jag laddade mobilen sist så jag har lite koll på vad jag gör av med just nu. Kan vara bra att veta inför framtida abonnemang/mobil köp. Right. =)

Anyway, hittade inte kvittot. Men hittade massor med busskvitton som jag mådde lite dåligt över. Ett gammal kvitto från tandläkaren, eller ja typ 3 månader gammalt. Ett IKEA kvitto på gardiner som jag köpte förra våren - Som faktiskt är dom gardinerna som blev bajsade på av en ivrig fågelunge som på något sätt lyckats ta sig in i mitt rum förra veckan. Sjuuukt läskigt! Jag har ingen aning om hur den kom dit, och den måste ha varit där typ två dagar eller nåt för jag har inte haft fönstret öppet.... Borde det säga mig att jag kanske borde ta tag i den där städningen ordentligt snart eller? Jag väljer isåfall att ignorera så dumma impulser och stänger istället dörren och sover i allrummet - 

Jag hittade gamla kvitton från när vi var ute i Australien, och dessutom såna där små lappar där det står "ring det här numret om du vill bo gratis", "här får vemsomhelst jobb" eller liknande som satt på alla hostels över heeela världen. Och hjälp vad jag längtade tillbaka! Inte till det där *oh packa om min väska tolv gånger i veckan* eller *jisses, det här stället har faktiskt både fungerande toalett och rinnande vatten i köket* eller verkligen inte *titta, titta man får lakan till sängen* Men absolut till alla nya upptäckter och alla spännande människor och platser och bara den där känslan av att kunna göra precis vad fan som helst och allt löser sig och blir på något sätt riktigt bra! Det längtar jag så fruktansvärt mycket tillbaka till, och jag vet att det kommer dröja tills jag känner så igen men jag har gett mig på att det ska bli av!

Tar väldigt gärna emot ansökningar från potentiella sovplatsbuddies, ni behöver inte följa med långt eller länge eller överhuvudtaget egentligen, men helst så skulle jag behöva någon som inte blev arg om jag försvann iväg med nån annan helt plötsligt nån kväll. Som tog hand om mig när jag blir sjuk (för jäklar vad ensam man känner sig då) och som kanske lite då och då kunde ta hand om att hitta nya vänner så man slipper anstränga sig 24/7 för att alltid vara underbar och passa in överallt. Men mest av allt skulle jag nog behöva någon att dela minnena med när jag väl kommer hem igen. För dom förpassas liksom in i nåt skrymsle i hjärnan när man inte pratar om det, och helt plötsligt känns det som om man aldrig var iväg. Det skulle jag behöva.

Och alla kvitton åker rätt ner i papperskorgen.

Försäljare?

Var hos smulan i helgen, det var mys och vi åt jordgubbar och åkte ut i skogen och festade med galna människor och använde en bil till att färdas med 12 andra personer in till stan igen när vi tröttnade på tystnaden i skogen =)

Det var en rätt galen helg måste jag säga. Men smulans soffa är så mysig att jag lätt hade kunnat sova där många många dagar till!

I fredags när hon kom och hämtade mig hade hon och F1 (han heter så nu) varit och lämnat in hennes mobil för hon hade lyckats dränka den i mjölk. (Smartskalle ;P) Väl inne på Telenors butik där nånstans i metropolen Göteborg så försökte killen bakom disken sälja ett abonnemang till F1. F1 ville inte ha något abonnemang och det förstår jag, för smulan ringer ju gratis (eller ja, hon har såndär fastpris) och då är det väl dumt att dom har två abonnemang som kostar varje månad? Det tyckte jag lät logiskt, men säljare som dom är försökte han ändå med att det skulle väl bli bättre och då kunde han få en telefon etc etc. Fastän F1 klart och tydligt sa NEJ, och till och med gav en förklaring till varför han inte ville så fortsatte killen.. Det fick mig att börja fundera. Eller jag funderade väl inte så länge, det bara kom ur munnen innan jag hann tänka efter.

"Jag tror det är försäljare som blir våldtäktsmän" - Seriöst dock, vilken "folkgrupp" har svårast med att acceptera ett nej. Jag lovar att om man undersökte saken har alldeles säkert de flesta våldtäktsmän jobbat, framgångsrikt, som telefonförsäljare eller liknande och på så vis fått utspel för detta förut. Kanske dom har fått sparken och det är det som leder till själva brottet sen men jag tror på den här tankegången. Nu ska vi kanske inte överdriva och tycka att allt jag säger är helt underbart och alldeles riktigt (trots att jag vet att ni tycker det) men seriöst. Låter det inte rimligt?

Glöm det där med att alla som inte dansar är våldtäktsmän. Se upp för dom som försöker sälja något fullständigt orimligt till er istället. Fast mest av allt antagligen. Akta er för försäljare som inte dansar. Det är dom som är riktigt farliga.

RSS 2.0