Back to school

Mhm, nu har det börjat på riktigt? Hoppas på böckerna den här veckan och vi ska börja med grupparbeten redan imorgon. Det känns sådär seriöst och lite jobbigt faktiskt, men jag tror att man kanske vänjer sig.. Har iallafall varit duktig och renskrivit mina anteckningar från föreläsningarna och tänkte åtminstone försöka vara liiiite duktig nu i början.

Vi diskuterade aktiv dödshjälp idag och folk har verkligen åsikter. Tyckte det var rätt intressant. Annars har det inte hänt så mycket idag. Ska försöka få ordning på disken och min lägenhet i allmänhet tänkte jag. Måste införskaffa en dammsugare nån dag också.. blir så lätt allergisk om man umgås för mycket med damm.


Information overload

Jag är helt slut! Hur kan man bli så trött av att lyssna på lite information om kursen och programmet man ska läsa? Jag fattar inte. Åt lite när jag kom hem och nu rullar simpsons i bakrunden medan jag ligger på soffan under mitt täcke och försöker få allt att smälta undan lite..

Klockan fyra skulle kåren spela minigolf med nollorna, men jag känner mig i princip överkörd av en ångvält och kommer med största sannolikhet att somna inom kort. Ikväll blir det lugnt och snällt. Göra middag med älsk och mysa.

Nu kommer jag inte på något mer... jag är fortfarande väldigt imponerad av hur trött jag är.

BeachParty '09

Igår hade vi vår första "föreläsning".. det var ingen riktig föreläsning, bara vår kursansvariga som berättade om sitt liv. Och jag lärde mig att man får aldrig generalisera och att hundar inte dör av sig själva. Fast det visste jag väl egentligen redan. Jag lyssnade inte sådär duktigt som man borde och tog inte in mer än det på två timmar, men det gjorde inte så mycket. Viktigare saker bestämdes under dom två timmarna som skulle forma kvällen till något helt makalöst! Efter berättelsen åkte vi till leksakslandet för att köpa badgrejer till "beach party '09" på kåren och vi lyckades hitta både badringar och bollar för underhållning.

Jag och C käkade pizza och sen köpte vi fina overaller med tryck som vi myste i hela eftermiddan innan killarna kom över. Det vart förfest hos mig och vi spelade Buzz och sjöng SingStar. Jag tror aldrig jag har sett två killar ge sig in i det med sån passion innan. Älsk kom förbi och hämtade sin väska och jag tror han skakade rätt mycket på huvet åt oss när han gick igen. Det var fadderfest två våningar upp (så himla skönt med allt så nära!) och vi blev utnämnda dom bästa nollorna ever!

Väl på kåren var det egentligen inget speciellt men vi hade byggt upp det så mycket under kvällen att det räckte att vi bara var där. Badbollarna gjorde sitt också. Efter en kort panik-situation där jag blev av med kameran så dansade vi och hoppade och skrek tills svetten rann. Det var en bra kväll, jag är definitivt nöjd!

Idag börjar vi med riktig föreläsning kl 13, och det var riktigt skönt att ha en ordentlig sovmorgon för att hinna samla sig. Nu måste jag bara lista ut vad jag ska ha på mig. Vill egentligen bara ha en stooor tshirt och mina trasiga mjukisbyxor, men första veckan får man väl åtminstone anstränga sig lite..

pussss

Alltså jag måste skryta lite. Jag måste skryta lite om mig själv. För jag har varit så jävla duktig idag! Vaknade halv sju imorse av nån idiotisk anledning (blir så när man vänder på dygnet i skärgårn) och kunde inte somna om. Så jag tog det väldigt lugnt, gjorde toast och tittade på morgonprogrammen på tv. Det var rätt mysigt. Tror jag tog mig i kragen vid halv elva och traskade över till lägenheten.

Väl där visste jag inte vart jag skulle börja men var fruktansvärt tacksam att mamma och pappa hade hjälpt mig flytta möbler igår. (Shit, var det verkligen igår? Det känns som en hel evighet sen) Kom igång iallafall med tvn som sällskap i bakrunden. Lite då och då fick jag anfall av tröttma och satt i soffan och fastnade i nåt program en stund. Men så fort det blev reklam så reste jag mig och tog tag i en ny låda. Såg två program av So You Think You Can Dance medan jag diskade och ställde in tallrikar/glas/bestick/grytor och diverse prylar i köksskåpen. Men nu orkar jag inte längre. Nu har jag vandrat tillbaka, förbi gruppen med utbytesstudenter som hade grillning och allmän lära känna varandra-kväll utanför tennisplanen, och lagt upp fötterna på soffbordet i älsks lägenhet. Anchor Man började precis på tv, så det blir nog en lagom kväll. Hade absolut velat vara i Svedala och firat lillammet på pubkvällen, men det lär nog bli tillräckligt livat i veckan. Jag hoppas på det iallafall.

Borde nog äta något mer ikväll iallafall. So far frukost including toast och saft. Lunch including en macka på tunnbröd med räkost och ett glas cola, och middag ost och kex. Kände mig sjukt parisig när jag åt salta kex med brie. Sjukt lyxigt när jag inte har mer än ett korvöre på kontot. Anledningen till att det fanns brie, anledningen till att det fanns något alls berodde på att mamma tömde alla förråd på ön och tog med till mig. Mycket bra!

Nu blir det mys, för älsk kom hem tidigt! Yeahj!

När orden inte riktigt räcker till

Ibland är det massor som händer men orden vill bara inte trassla sig ut. Så just nu är det lite torrt. Men det kommer säkert igång typ samtidigt som skolan. Skolan börjar på måndag. Jag vet inte vad jag ska tycka om det än. Men det ska bli skönt med ett schema igen! Nu blir det frukost och sen ska jag traska över till lägenheten och börja plocka. Puss!

flyttpackning är inget lättviktigt

Jag har varit så himla duktig idag! Det finns ingen som kan säga något annat. Tog visserligen sovmorgon med älsk imorse men efter att han hade kört uppåt Norrland till igen satte jag igång. Först var jag och moster och handlade, sen lagade jag MASSOR med mat! Ska iväg på träningsläger på onsdag och det är alltid mycket skönare att ha färdig mat som bara är att värma. Blir så mycket lättare, och nyttigare än Billy's pizza och piroger ;-)

När maten (och självklart disken) var avklarat började jag packa ihop allt jag äger i väskor och lådor. Pappa kom hem och så åkte vi och hämtade en liten lastbil att stoppa allt i. Imorgon bär det av. Vi har fyllt bilen till bredden. Jag trodde inte jag ägde så mycket saker! Helt sjukt! Jag är vansinnigt slut och ska strax sova, men jag tänkte bara berätta hur duktig jag har varit.

Fredagsmys

Idag har jag släppt ut en fjäril som hade vilsat sig in i vårt kök. Den satt alldeles stilla i min hand i en hel minut när jag hade burit ut den i trädgården innan den flög sin kos. Verkade så glad och nöjd med livet. Fin var den också.

Jag och pappa har precis varit nere och handlat till grillningen ikväll och bokat lastbil till flytten nästa vecka. Det blir nog så bra så, men det kan alltid behövas ett par extra händer. Så om någon känner sig manad ;)

Senare blir det vin och mys med flickorna och Sandgren. Tror det blir en rätt lagom kväll. Imorgon blir det träff med sötnosar och det kommer bli alldeles superbt! M & co har åkt iväg till Tyskland och ska hinka öl och prata skit så just nu är det rätt skönt att bara vara en stund och göra ingenting.

Flyttstädning kanske?

Sitter i sängen och pular. Det är lite varmt och sådär som det blir när sommaren kommer tillbaka. Planeringen inför helgen och nästa vecka är i full gång. Imorgon blir det tjejmys med vin i Sandgrens soffa (jag ska försöka hälla så mycket som möjligt ner i magen istället för i soffan men man vet aldrig) och sen på lördag känns det som en återknytning med de finaste. Kanske stranden nån dag eftersom det är så himlans fint väder. <3

Bestämdes att flyttlasset går nästa tisdag, så det blev genast lite mer stressigt med packning inför lägret, matlagning/handling och packandet av mitt rum blev också lite mer imminent påfrestande. Men det löser sig. Tror jag. Behöver ju inte flytta allt på en gång. Kan ta lite i bilen upp efter lägret också kanske. Var och hämtade nycklarna iallafall och tog massa bilder på plejset jag kommer kalla hemma om bara några veckor. Det känns mys, men det blir nog bättre med lite möbler också. Inte lika hemtrevligt när det är tomt och kylen inte ens är inkopplad. Jag har ström iallafall och rinnande vatten. Så det är bra. =)



Nu ska jag få någonting gjort här, känns som att packningen kanske borde påbörjas. Nu.

söndagsmys i skövde

Tänk en dag när man bara kan sitta och återskapa kontakten med ett gammalt spel. Ett spel man spelade för många år sen, och flera timmar kan gå utan att det märks. Igår när vi var på Liseberg blev jag så sugen på att spela RollerCoaster igen. Det var en passion nån gång på högstadiet tror jag. Jag tyckte om att han en egen liten värld där jag styrde och där alla var glada (utom dom som spydde såklart, men när dom hade spytt var dom glada igen och sen blev dom hungriga och då spenderade dom pengar). Det var innan TheSims-eran och jag hade kul när jag hittade på egna konstruktioner. Så när vi hade ätit frukost idag bestämde jag mig för att återknyta kontakten. Pusselbiten tyckte det verkade roligt och sen satt vi i varsin hörna i vardagsrummet och spelade. Flera timmar gick och efter ett tag insåg jag att klockan var massor.

Nu har vi ätit iallafall och Morgan Pålsson - världsreporter går på tv1000. Sjukt mys söndag, och precis lagom. Det är så bra med gamla spel! <3

RSS 2.0