watcha think about that?

Oj vad jag är vuxen!

Idag sen jag vaknade har jag,
* druckit te (för jag hade ont i halsen när jag vaknade och fan heller att jag ska ha fucking halsfluss nu.. inte!)
* ringt Bilia och fått reda på att det troligen inte blir så att dom lagar bilen men dom har inte fått reda på något från trygghansa än så jag får väl ringa igen snart
* beställt bredband
* adressändrat (vansinnigt mycket att fylla i och vart tvungen att aktivera mitt studentkort också så typ en halvtimme gick åt det)
* accepterat mina kurser för våren, så nu får jag pengar. weej!
* plockat in disk (tråkigaste som finns. diska är fine, ställa in i skåpen... boring!)
* påbörjat jätteprojektet family-laundry som innebär ryggvärk, flera timmars springande i trapporna för att byta och till slut rena och well-smelling kläder (eller hur man säger)
* samtidigt har jag kollat facebook typ tolv gånger och intensiv msnat under tiden. jag är bäst.

Känner mig rätt nöjd. Måste bara göra lite riktig mat, och duscha så har jag nog gjort klart dagens arbete. Sen blir det royal underhållning på blåvingevägen ;)

counting down, 1 day to go

Idag fick jag nya leksaker och sen inhandlades det mängder med mat till nästa vecka med herr Jensen. Han är som ett litet barn att gå i affärer med, men det gick bra och vi hade ganska roligt. Imorgon börjar det, och det ska bli skoj!

Nu är det filmtajm och mjukis och det är ganska mysigt. Sen får vi se, men nån gång ska jag komma i säng också. Ska se till att få mer än 2½ timmes sömn inatt.  =)



mm och så ska det komma en fyndig quote här nere.. men just nu har jag ingen på lager

host.. (men bakfyllan är borta)

Lördag var världens succé! Sjukt roligt har jag inte haft på länge =)

Igår förbarmade sig Jens över mig och tog med mig ut i skogen och spelade boll. Fast först hade vi picnic i bilen och han lyckades spilla pommes överallt. Mest under sitt säte, och det var underhållande bara det. Hundarna vart galna och Ronja slog en volt i en vattenpöl i ett ivrigt försök att fånga bollen. Jag skrattade massor (tills jag insåg att det gjorde ont i huvet och slutade)

Sen såg vi Lejonkungen och låg på soffan mest hela dagen. Em kom hem och så gjorde vi mat och sen låg vi på soffan en stund till. Det var världens bästa söndag med världens bästa guldklimpar!

Idag ska jag ringa han med lägenheten och se om Rebecca har fått nåt napp också. Sen får det bli sista-minuten julplanering innan jag ska hålla Jensen sällskap hos massören. (sällskapssjuk much?) ; P

Tyvärr orkar jag inte gå upp för 22 trappsteg och hämta kameran så det blir inga bilder nu.. men om jag har tid fixar jag kanske det ikväll. Måste ändå visa smulan våra underverk. Kanske kan lyckas klämma in en prommis med eliten innan avfärd norrut imorgon också. Hade vart mys.

shine my rusty halo

Jag vill egentligen uppdatera och skriva om en alldeles viktig skillnad mellan mig och världen som jag kom på för en stund sen. Men det är alldeles för utlämnande såhär och jag klarar inte riktigt av det.

Därför tänker jag bara berätta att jag och Rebecca letade lägenhet igår och vi var vansinnigt pepp! Slutade med totalt 17 ansökta lägenheter, och vi hoppas att få svar från några stycken iallafall. Tyckte om dom flesta och det kan bli riktigt bra. Kanske, kanske om jag har tur kan jag också bli vuxen. Och kanske kanske det redan händer om två veckor. Det kommer bli ett bra nytt år. =)

bloggabstinens (i'm not broke, i'm just a broken-hearted man)

Det känns som en hel evighet sen jag skrev något här, och ändå är det mindre än en vecka. Men under tiden har jag hunnit bli kär, kär och kär. (känns lite som dom hade samma tema.. jaja, fina är dom iallafall)

Under tiden har det iallafall gått upp ett ljus för mig, och dessutom har halva Skåne raserats i ett gigantiskt möte mellan några sånadärna kontinental-plattor (det heter så väl?, I am smarter than a fifth grader). Har släppt skolan och är lite kär i svenska staten för att dom fortfarande vill ge mig pengar ändå. Csn är ändå lite bra. Posten är däremot inte bra och fega jävlar som inte ens kan ringa och säga att jag inte är värd ett jobb. Dom skickade ett mejl, ett sånt därnt standard-mejl ni vet "vi måste tyvärr meddela att tjänsten är tillsatt blablablabla", fan alltså. Kan folk inte ha lite vett i skallen och åtminstone ringa? Det hade känts miljoner gånger bättre om dom hade ringt. I can handle defeat, bara folk är vuxna och tar hand om det på rätt sätt. Men nej.

Jag har lyckats handla julklappar, och har faktiskt tänkt ut en himla massa blogginlägg som bara inte har hamnat i skrift mest för att jag har gjort annat.

Blev klubbinstruktör i helgen och det var lite mysigt. Känns uppskattad, lite iallafall. Fast skiträdd inför min gradering till våren nu eftersom ännu en medlem bröt revben och hade dessutom av ett muskelband under grapplingen.. Gah! Glenn, jag förbjuder din bror under min sparringtest. Förbjuder.

Idag vaknade jag med dundrande huvudvärk och tyckte livet kunde vara värre (självklart, eftersom jag inte har några commitments och lätt kunde krypa ner i sängen och soooooova längre) sov en stund på eftermiddagen också och har endast ätit en avokado och 3 lussebullar sen igårkväll när jag delade en omelett med pappa. Inte speciellt sugen på något och mår allmänt kass, vilket suger eftersom jag ska på 30årsfest i helgen och hade film med mina boys inplanerad imorgon. Det kommer känns sjukt konstigt att dom är samlade alla igen, har inte hänt sen i somras. Oh well. Blir sängen tidigt idag igen, vilket aldrig känns lika roligt om inte nån annan och sover där. Och sen får vi se hur jag mår imorgon.

- inser nu hur lost jag hade varit utan internet i två veckor, och står fast vid mitt beslut.

rix morgonzoo

Tredje morgonen i trafiken. Men igår på eftermiddagen när Mango följde med blev det ös i bilen, och det höll i sig imorse så jag hade betydligt mycket mer energi trots min limited amount of sleep. (måste lära mig att sova ordentligt) Hade mys som fan igår! Först med Mango i bilen och vi lurade i en kille på Shellmacken (där vi förövrigt lånade toaletten utan att betala) att vi provkörde en Ferrari, och det är ju delvis sant. För trots att jag älskar min lilla bil så är detta hangarfartyget en Ferrari i jämförelse. Vi körde stenhårt på Rix Fm på radion och det var betydligt bättre än Lugna Favoriter som nästan har fått mig att somna två dagar i rad nu.. =) Totalcred till Mango för radiobytet!

Gårdagskvällen ägnades åt mina favoriter på Erlandsdal och diverse juldrycker och buzz. Dom ägde mig totalt och jag blev nästan lite ledsen.. brukar ju vara så duktig på det. Men till och med Ronja klådde mig på vissa frågor. Det säger en del. Ohoh, höll på att glömma!! Inhandlat igår: nyårsklänning (den är så fiiiiin <3) och allmänt mysiga skor som jag har använt hela dagen idag och dom är också fiiina : P yeahj!

Imorse var det lussefirande på Rix Morgonzoo och det var bäst! Jag skrattade nästan så tårarna rann och det var jättebra för min energinivå höll sig relativt hög hela morgonen så jag var nog ingen fara i trafiken, trots att jag totalt har sovit ca 13 timmar de senast tre dygnen.. vilket borde vara ungefär 11 timmar för lite.

Nu blir det mera rix, för jag ska sätta mig i bilen igen och låta tre timmar till flyga ut ur mitt liv. Förresten struntar jag i min dumma hemtenta nu. Den är dum, och jag är omotiverad. Så skit på den. Annars är allt bra. Sjukt pepp på nyår =)

tidningsnotiser

Tidningsnotiser är underbart underhållande! Tack till Sydsvenskan som gör mitt liv roligare ibland.

Tisdag 9 december 2008, Sydsvenskan
Ingen hörsel efter kyss
Kyssande kan vara farligare än man tror. Det fick en kinesisk kvinna erfara när en passionerad kyss gjorde så att hon helt tappade hörseln på ena örat. Enligt dagstidningen Shanghai Daily skapade kyssen ett undertryck i munnen som slet loss trumhinnan och fick hela innerörat att kollapsa. Även om kyssar nomalt är ofarliga och kvinnan antagligen kommer att återfå hörseln så småningom varnar nu en kinesisk läkare för farorna med kyssar.

Torsdag 11 december 2008, Sydsvenskan
Toatrubbel
De 48 nya toaletterna på ett sjukhem i Rygge på Östfold i Norge upplevs så skrämmande av de äldre boende att de inte vågar använda dem. Stora delar av sjukhemmet har fått asiatiska så kallade spol och torktoaletter intrallerade i badrummen. Genom att trycka på knappar kan användaren bli både ren och torr efter uträttat behov. Ett problem är att toasitsen är för liten för norska rumpor. "Om man sätter sig bakåt, så pressas locket mot knapparna som utlöser vattenstrålen. Sådant gör dementa människor rädda." säger Aud-Kristin Löken, kommunpolitiker i Rygge.


Annars då? Idag hyrde jag en Audi på statiol för att fortsätta mitt "arbete" i trafikforskningens syfte. Det är ganska mysigt, men hade egentligen varit skönt med en automatväxlad bil i och med de långa trafikköerna på vissa bitar där man ligger och slökör i 1an länge.. Vänsterfoten var helt öm igår, halvt bortdomnad.

Ikväll verkar det bli glögg-drickande och spel hos dom där typerna jag umgås en massa med just nu. Blir mys! Vilket betyder att nu måste jag stänga av idiotradion som spelar P1 och jobba ordentligt med min tenta innan jag ska in till stan igen om två timmar. Som tur är ville Sarah underhålla mig och åka med i eftermiddag och jag tar gärna fler passagerare både imorgon och två dagar nästa vecka när jag sitter och kör. =)

Puss

=P

Mensvärk, mindre bra.

Föreläsning, bra.
Fika, bäst!
Träning, så bra det bara kan bli.
Skype, väldigt bra (och socialt)

Overall, bra dag. =) och min föreläsare behöver seriös hjälp med engelskan. Han var väl bra, men alltså typ arousal brings me to places in my mind som jag inte behöver besöka. Iallafall inte just nu. Grafen var bäst. Jag ska rita en och lägga upp. Weeej!


nr 5

I fredags var jag hos Sarah och Chris och försökte mig på att göra pepparkakshus, inte så lyckat för människan ägde inte bakplåtspapper. Men men, bilder blev rätt kul. Dessutom gav Chris mig ett självporträtt på kameran.

   


     

Igår däremot blev jag varmt välkomnad till Emily och hennes kära sambo som bjöd på tacos (mums som fan!) och spelade TP med mig trots mina allmänt dåliga kunskaper om världen. Em vann och ägde spelet totalt. Sen såg vi Love Actually och älskade killen på reklambyrån som är så vansinnigt sexig att man bara vill äta upp honom. Världens mysigaste julfilm och det var ren kärlek. Sen ville Em sova så då såg vi miracle at three point forth street och det var mys också. För hon tjejen i filmen är vansinnigt gullig och typ spelar i Matilda. Blev utslängd (på väldigt fint och snällt sätt) kl 3 och körde hem med såndär måbra känsla i magen.

Idag har det inte hänt så mycket, mest sovit. Borde ha pluggat massor men det blev inte av. Så vansinnigt omotiverad. Nu är det allmänt skypande och det var länge sen så det är också mys. Det är ju faktiskt rätt socialt att ha vänner hos sig medan man internetar och tittar på tv.

personlighetstester

Jag och pappa gjorde ett test i illustrerad vetenskap som handlade om personlighet. Man kan tydligen visa hur en personlighet ser ut med hjälp av 5 personlighetsdimensioner.

Utåtvändhet 7 - pratsam, entusiastisk och spänningssökande
Anspändhet 6 - känslomässigt stabil, trygg och svår att skrämma
Pålitlighet 2 - impulsiv och tar saker som dom kommer
Empati 10 - självhävdande och upplevs som ovillig att samarbeta
Öppenhet 8 - praktisk och pragmatisk och uppför som konventionellt

Nu ska kanske sägas att det här resultatet är för Nappes räkning. Vi tycker det stämmer rätt bra. Ni trodde väl inte jag skulle lägga ut min egen personlighet för allmän beskådan? :)

Prövotid, no more

Ja för idag, IDAG, har jag haft mitt körkort i två år!

Ingen mer stress över att bli av med något eller behöva köra upp igen eller något dumt teoriprov. Its over =)


Och idag blir nr 4 pepparkakshus med Sarah och tillhörande julskivor som vi ska lära hennes man att serenada på svenska. Uppdatering kommer senare.

nr 2 och 3

 

amerikansk chokladfudge, mumma blev det. med marshmellows och cashewnötter.

 

och självklart! lussebullar! från vänster ett hjärta, en streckgubbe och ett kampsportsbälte, fint knutet =) pinnen i bakrunden användes senare av gubben för pole-dancing och allmänt nöje.

Nu, daniel, nu får du sova. =P


Em, btw. Spanien är tanken inför nästa sommar. Två veckor. Semester. Inget annat. Vill ni med?? Och jag vill roadtrippa snart!! Väääldigt snart!

Spanien?

Ska vi åka till Spanien? När ska vi åka till Spanien? Hur ska vi åka till Spanien? Hur länge ska vi stanna i Spanien? Hur mycket pengar ska vi göra av med i Spanien...?

Jag vill veta nu! Och jag vill åka imorgon egentligen, men då missar jag pepparkaksbak och mys med Sarah och filmmys i helgen och sen allt annat spännande som händer nu innan jul i lilla Svedala.

Fast idag måste jag plugga och har dessutom föreläsning. Måste skriva ut min hemtenta också. Shiet vad vuxen jag känner mig helt plötsligt.

Ikväll blir det amerikansk fudge, nr 2.

nr 1

Resultat ;


Julsak nr 1

Okej, jag vet att jag sa att det skulle bli jul varje dag nu från första december. Jag har inte riktigt klarat av det. Lite jul blev det när det var pyntat och grejer när jag kom hem i måndags. Det var mys. Men jag fick ju inte pynta själv så det var ju inget juligt så.. Igår gjorde jag fuck all och därför blev det inget gjort. Lämnade dessutom in min ryskauppgift nästan en timme försent. Men men.

Så idag ska jag handla. Mat och ingredienser. Mest mat bara så familjen inte svälter, men ingredienser till diverse julgodis. För vi har knytkalas på julfesten på kempon och jag ska baka lussebullar och det ska bli så bra så bra =) sen hittade jag världens mysigaste recept i nån tidning på mammas jobb igår som jag också tänker försöka mig på. En annan dag. Men för julsaken att göras idag, apelsiner och nejlikor! Ni vet sådär så man har apelsiner och så trycker man ner nejlikor lite varstans och så luktar det sådär juligt och gott? Sen binder man apelsinerna med röda band och hänger upp dom på olika ställen, eller så lägger man ut dom i skålar etc om man är lite mer minimalistisk. Jag vet inte vad mamma föredrar.

Annars då? Jo hunden var hos veterinären igår och fick ny medicin på recept så det ska jag också hämta. Den ska förhindra lunginflammation och vatten i lungorna, för det kommer tydligen hända annars med den här sjukdomen han har. Ska tydligen vara vätskedrivande så nu blir det ännu oftare ut och kissa med bjässen. Men det är bra bra bra att han blir friskare och orkar mer, har varit så trött och slö på sista tiden.

Nu vet jag inte riktigt hur jag ska få tiden att gå tills jag måste åka in till skolan.. dessutom fryser jag om näsan och fingrarna. Känns inte riktigt bra.

slightly in love with British Airways

Jag älskar att resa! Lets just make that clear. Och jag är småkär i killen som trots min sena ankomst till Heathrow idag lyckades få med min väska på planet och ännu lite mer kär i honom för att han satte mig i första klass så jag fick mat på tallrik med riktiga bestick, ostbricka och typ allt vin i världen jag hade velat ha. Inte för att jag drack vin. Jag drack cola. Tillräckligt med alkohol den här helgen redan.

Men men, längre uppdatering om alla underbara människor och staden och resan och allt typ imorgon eller ikväll om jag orkar. Ska till Bara och hålla träningen, hej kids shut up eller så slår jag er hårt för jag har rest heeeeela dagen!

Puss

RSS 2.0