Pengar betyder inte allt, men jävligt mycket :)

Har precis gått igenom jackor och väskor på jakt efter märken jag fick av älsk när han kom hem från sandlandet. Hittade till slut märkena i en låda i hallen så den ordningen är återställd men medan jag letade hittade jag även massa överbliven växel som låg och skräpade överallt och ingenstans. Lyckades skrapa ihop nästan 1000 kr! Hurra för överblivna tjugolappar!

Tror jag får satsa på att låta dessa mirakulösa extrapengar komma till nytta när det blir julklappsshopping. Det borde man väl börja med snart eller? Jag är iallafall jätteglad och min kväll blev helt plötsligt jättemycket bättre! =)

Såna där saker man gör när man borde göra nåt viktigt

Tänk att ibland så kan man vara så pepp på något som man egentligen inte borde ägna så mycket tid åt. Jag skulle plugga idag, sådär duktigt och med kraft :) jag har visserligen ex antal timmar kvar på dagen att ägna åt det men hittills har jag sovit som fan, diskat mängder och lämnat in en gruppdiskussionsuppgift i den där extrakursen jag läser.Det är mörkt här inne och jag har lagt in räkningar tills ögonen blödde. Det kommer verkligen inte att finnas mycket resurser att lägga på julklappar iår. Som tur är vet min familj hur det ser ut :) Spenderar dessutom alldeles för mycket tid på resesajter för att se om priserna har sjunkit något än. Jag vill verkligen åka bort över jul, bara vara vi och på något sätt känna livet komma tillbaka.

Jag älskar snön men om jag tänker på förra året så kommer den ligga kvar till mars/april ändå så jag kommer inte sakna den på julafton om jag får spendera den på stranden.

Joråsåatteee

Det snöar fortfarande, vi är inne på dygn 4 snart. Till och från förväntar jag mig att det aldrig ska sluta. Jag gjorde pannbiff till middag, men nu ser köket ut som ett krigsdrabbat land. Jag orkar nog inte ta hand om det idag... men jag kanske får ett ryck som häromnatten när jag inte kunde sova. Jag vet inte. 

Eeeeeeen onsdag!

Det är mycket nu. Jag är förvirrad och velar fram och tillbaka. Vill jag, vill jag inte? Ska jag, ska jag inte? Borde jag inte? Finns det tid för mig kvar?

Någonstans borde jag läsa lite extra ekonomistyrning och åtminstone försöka förstå mig på det och lära mig alla dumma formler som vi behöver för att kunna skriva tentan. Jag ringde och avreagerade mig lite hos krigspojken men han hade inte så mycket tid över. Förhoppningsvis har han lite tid ikväll att prata för jag har några nya "tänk på"-punkter att ta upp. Tog iallafall reda på lite fler dumma saker idag och på något sätt känns det ändå lite skönt... Vet inte om det gör någon skillnad egentligen men, vem vet.

Förvirrad iallafall, men jag tror att om jag börjar livet med att göra valet att göra grejer jag tycker om istället för att se mig själv fastna någonstans där jag inte tror jag kommer trivas så kommer det förhoppningsvis fortsätta så. Vi får se vad de andra beslutsfattarna har att säga om saken...

Var nyss på Netto och handlade ströbröd och sås iallafall. Blir pannbiff till middag och jag lyckades även utföra dagens goda gärning där. En hel trave marabouchoklad hade rasat vid kassan så jag tänkte att jag kunde plocka upp dom istället för att bara stå snällt och vänta i kön på tanten framför mig som tydligen skulle handla för en månad framåt. Dock insåg inte killen som kom efter mig att jag faktiskt hade markerat min plats i kön så han gick före. Dumma kille! Men han skulle iallafall bara handla byggapåtjockisetgodis så det gick fort. Tur det, annars hade jag slagit honom.


Hurtmåndag

Jag har precis varit på Skövde stadsbibliotek för första gången! Vad är domen? Litet, mysigt och med trevlig personal. Hittade en smal liten barnbok på ryska som jag ska försöka ta mig igenom på en månad, hoppas att det går bra :) har bestämt mig för att inte förlora den där ryskan som jag faktiskt har kämpat mig igenom. Hela 30 hp!

Så nu ska jag lyssna och läsa och lära. Kanske kommer använda google translate en del under tiden men jag tror att om jag bara håller i det så kan jag snart uppgradera till "vuxen"böcker. Stod och höll i en kopia av Anna Karenina på ryska men den är riktigt tjock så jag får ta mig igenom Pippi Långstrump innan jag hanterar så avancerat språk.



Hittade en kursbok till min extrakurs som gick att låna också. Ska klämma den imorgon tror jag, mest för att ha läst den när nästa uppgift kommer ut. Har ju redan läst igenom en av böckerna och jag trivs riktigt med kurslit på svenska!

Tänk om man hade ett sånt här alldeles för sig själv. Jag borde kanske tänka om och bli bibliotikarie som jag ville när jag var åtta.

För övrigt har jag idag spenderat ca 40 minuter på att jaga knottisar runt vardagsrummet.. 30 minuter på den ena och en kvart efter att jag lyckats få tag i honom bestämde sig den andra för att ramla av soffan också. Nu har dom blivit förpassade till terrariet för kvällen och det verkar dom rätt nöjda med. Till middag blir det kycklingpaj som jag gjorde igår, hurra för matlådor!

En söndag helt i min stil

Jag har lagat mängder med mat, och det blev faktiskt inte så fruktansvärt mycket disk som jag trodde det skulle bli. Massa mumsig mat blev det och en liten kaka till efterrätt. Som om jag inte hade tillräckligt med alla bullar jag bakade i veckan :)

Vissa dagar blir jag riktigt ledsen att vi inte har en större frys. Så man kunde ta i från tårna och sen slippa laga mat flera dagar i rad. Nu kommer jag iallafall bara behöva värma mat ett bra tag framöver. Sjukt nöjd att jag fick plats med allt. Fick ju rensa lite i frysen såklart men vissa grejer hade verkligen legat där alldeles för länge ändå. Nu sitter jag halvbedövad i soffan och har ätit den andra halvan av pizzan från igår. Inte direkt gott efter att ha stått och lagat mat hela dan. Men waste not liksom :P jag är ju ändå student.

Det är filmdags! Jag ser Percy Jackson och som vanligt blir jag lite sur eftersom filmen inte följer boken. Alls. Det är som om dom har hittat på en helt ny egen historia.

Aja, här kommer bilder på min fina matlagning.


Till vänster har vi morotsbröd och till höger bröd med lingon.

Om man ska laga mycket mat behöver man mycket ingredienser.

Ett styck kycklingpaj with a zest :)

Tre olika maträtter på g.
   
Fiskgratäng minsann :)

Mitt gigantiska diskberg, jag har tagit hand om det mesta nu...

Resten av kvällen ser ut som följer. Popcorn och percy jackson!

Jag är så bra på att rymma från skolböcker

Jag har diskat lite till, och dammsugit. Gjorde en liten fin matlista som faktiskt bestod mest av mjölkprodukter, grönsaker och örter. Lite kyckling smet ner i korgen också och tänk vad smidigt det var att handla idag. Påsarna var ganska tunga när jag vandrade ut till bilen men jag är så glad att jag har min lilla köttbulle :) hur skulle jag annars klara av storhandlingar när jag är hemma själv?

Har inte fått in något i kylen än men det gör inte så mycket eftersom jag ska ställa till med storkok och göra massa mat så jag har matlådor i veckan och antagligen veckan efter också. Det är synd att vi inte har någon riktig frys, eller åtminstone en extra frysbox. Kollade på blocket men det känns långt att åka till Lidköping för att få en fugly blå frysbox som vi ändå inte har något rum till. Snart behöver vi faktiskt hitta en större lägenhet. Ganska jättesnart.

Köpte nånslags gelemat till knottisarna också som dom ska få smaka senare. Dom verkar gilla det där som mamma köpte sist så jag tror vi fortsätter med det i torrfoderväg. Så fina och glansiga i pälsen precis som dom ska, måste betyda att jag gör någonting rätt :)

En pizza och en film!

Rätt nöjd att jag köpte det där spelet på mobilen ändå. Har spelat typ 3½ timme idag.. det kan knappast vara bra eller hur :P meeeen jag har även städat köket, diskat och planterat om en massa blommor. Dumt att göra i den ordningen dock eftersom jorden stökade ner en hel del igen...

Jag äter inge bra när du inte är hemma, det känns liksom inte värt det. Så nu tänker jag träna en stund och efter duschen blir det pizza till middag framför en såndär långlånglångfilm. Det blir en bra lagom kväll. Knottisarna ska också få vara med, jag lovar.

Härligt lediga lördag

En dag ska jag uppfinna ett JÄTTEstort paraply som krigspojken kan ta med ut i skogen för såna här dagar. Jag vill inte ens fundera över hur bitter jag hade varit om jag hade blivit tvungen att sova ute i det här vädret. Typ nåt sånt här.

 

Kanske till och med lite större om jag känner för det. Men idag ska jag stanna inomhus och diska och dammsuga och städa och laga mat och plugga, plugga plugga! Jag måste plugga, känner mig så dålig som inte ens har öppnat ekonomiboken och jag tror fullt och fast att om jag bara jobbar lite med det så kommer det att fastna och då kommer tentan inte ens vara svår. Hoppas jag. Håller tummarna :)

Kärlek från början till slut

Vissa saker kan vända en hel dag. Vända en hel deprimerad kväll till något bra och kärleksfullt och soligt även om solen inte synts på flera dagar och min älskade snö håller på att smälta bort.

Glee är ett av de mest inspirerande program jag någonsin sett på tv, nu ser jag det inte på tv eftersom jag har hela säsongen i datorn. Men jag visste inte ens att det fanns en andra säsong så den ligger och väntar ivrigt på min hårddisk nu. Men jag måste antagligen sova snart så jag nöjer mig med att spela slutscenen igen och igen och igen för den är så bra och jag älskar låten, jag har alltid älskat låten och jag hoppas att jag åtminstone låter hälften så bra som dom när jag sitter och bölar och skrålar i soffan. Här är låten, den är helt enkelt underbar.

Jävla hittepå

Tänk om man kunde göra något vettigt när man sitter uttråkad och ensam i soffan istället för att titta på alla värdelösa program som går på tv och äta godis. Tänk om man kunde plugga, diska, städa (det hade grannarna uppskattat I swear) eller kanske till och med ge sig på att träna lite... Men nej, istället sitter man där i soffan och trycker i sig en påse godis. Sen har jag fått lära mig av en kompis som läste en kurs att man ska inte säga man, man ska säga vem man menar. Så jag menar självklart mig själv. Varför kan inte jag göra någon nytta istället för att tjocka på magen mer med ensamhetsgodis.. snacka om att ha koll på varför jag äter och när. Fan då. Jävla fredagsmysigt det blev här hemma ikväll...

Skola imorgon?

Insåg för en stund sen att jag tydligen har skola imorgon trots allt. Det var lite synd och förstörde mitt veckoschema litegrann.. men det är väl inget jag inte kan återhämta mig ifrån. Har mardrömsont i kroppen efter gårdagens träning, men det är rätt skönt. Jag gillar som sagt träningsvärk.

Borde ha pluggat något överhuvudtaget idag, men jag hade verkligen inte ork. Bullarna blev bra iallafall, och brödet vart jättegott! Snart är det läggdags för mig och knottisarna. Snön har inte fallit från himlen idag men dom säger att det kommer mer. Jag ska börja vänja mig vid att låta bilen stå för säkerhetsskull tills myndigheterna har fått halkan under kontroll. Det är ju tillräckligt halt att bara gå med bra skor. Blir kängor till skolan imorgon.

En såndärn husmorsdag

Jag har minsann varit duktig idag jag. Jag har varit på morgonpromenad, ätit gröt till frukost, bakat både bröd och kanelbullar (som blev lyckade idag, för jag hade inte ihjäl jästen) och det smakade GOTT!

Eliin var här och hjälpte till och vi hade en riktigt bra eftermiddag. Jag har träningsvärk utan dess like från igår men det känns bra. Då gör den skillnad. Tror inte man ska börja köra varje dag utan kroppen får vila tills imorgon nu :)
Sitter och funderar på vad jag ska göra till middag och tror nog minsann det kan bli en och annan bulle. Men jag tänker på krigspojken som ligger på vakt i nån snöhög därute i kylan och sparar några till honom. Om inte kommer jag hinna göra fler i helgen, dom ska ju vara borta massa dagar.

En måndag, som vilken annan

Jag vaknade med nackspärr imorse. Eller inte riktigt nackspärr men det gör ont, jävligt ont, hela tiden. Det spelar ingen roll hur huvudet ligger eller sitter eller står, det gör ont ändå. Det går liksom inte att slappna av i vänstersidan överhuvudtaget. Känns sådär.

Som tur var orsakade det att jag skippade första föreläsningen som tydligen var något extraordinärt dålig och utmärkande kass särskilt eftersom föreläsaren hela föreläsningen predikade om att en av böckerna i referenslitteraturen var den enda boken vi behövde och jisses om vi inte hade den skulle vi inte klara tentan. Så får man inte göra, fyfy på lärare som inte orkar göra om sina slides när boklistan förändras. Ni är LATA.

Efter det hade vi ännu en spännande föreläsning i Ekonomistyrning och jag insåg att det är LÄNGE sen jag gick på gymnasiet. Dom där mattekunskaperna som satt så färskt och som jag tyckte jag var rätt grym på var som bortblåsta och jag kände mig om något typ dummast i klassen. Men det gick igenom det också till slut så jag hoppas att det bara innebär att jag behöver fräscha upp minnet för att klara av den tentan. Det känns genomförbart vilket är skönt.

Över lunchen var det minsann föreläsning igen, denna gång om etik och moral i personalarbete och jag kände verkligen att det var den första föreläsningen som faktiskt fokuserade på mig, på mina mål och på mitt framtida yrke. Alla andra kurser har i princip fokuserat på socialpsykologerna eller ekonomerna så det var ju skönt att någon kan prata för min skull. Jag lämnade föreläsningen lite mättare (för dom bjöd på baguette) och dessutom med en rätt bra känsla i magen för det jag tog med mig var att vi har koll på allt och vi har hög lön. Det kändes bra :P

När jag kom hem hade min bok kommit som jag behöver till föreläsningarna denna veckan och det medför pluggstuga i eftermiddag. Jag hade även fått ett brev ifrån mitt fadderbarn som låg och väntade på dörrmattan och det var faktiskt lite extra roligt. Hon hade ritat av sin hand på pappret också så hon är med. Jag försöker slappna av i nacken och dricka lite te nu medan jag har registrerat mig på nästa kurs som jag är så pepp inför att jag hellre hade börjat med den idag än gjort klart den som skulle in igår. Men jag kände att det kanske kan vara en idé att avsluta det här dumma projektledandet nu en gång för alla och sen slippa se det mer :) det var verkligen inte den glädjefyllda kurs jag trodde det skulle vara. Hoppas den nya blir bättre, det kan behövas i djungeln av organisation och ledarskap och ekonomistyrning med dryga ekonomettor som inte har något hyfs.

Julmust = kärlek

Julmust är en underskattad dryck. Eller så är den så god bara för att man har begränsad tillgänglighet till den. Den kommer ju bara två gånger om året, för let's be honest påskmust är också julmust bara med en annan etikett. Sverige är ju det enda landet i världen där Coca-Cola försäljningen sjunker under december månad. Coca-Cola har något att jobba på ;-)

Efterlyses, motivation och glädje

Tentorna är inlämnade men motivationen att färdigställa rapporten lyser med sin frånvaro. Beror det på att jag inte lyckades få kontakt med ett företag jag var intresserad av eller rent av att jag är trött på skiten? Jag vet inte, men just nu är jag lite bitter över att tvn inte fungerar och att jag känner mig så trött. Försökte sova men det hjälpte inte mot tröttman som slog mig hårt över bröstet när jag kom hem.

Jag var på intervju imorse för Rädda Barnen och jag vet inte riktigt hur det gick. Kändes lite framochtillbaka när jag gick därifrån och jag undrar om jag kunde ha sagt eller gjort något annorlunda. Så är det väl med de flesta intervjuer antar jag.. ekonomistyrningen började igår och jag förstod faktiskt inte mycket. Jag som trodde jag var smart och duktig. Men jag tror jag får släppa den tanken nu, jag är inte smart och definitivt inte duktig. Men jag kan väl vara tillfreds med det kanske? Hitta någonslags glädje i att vara medelmåttig.

Det måste vara den där omtalade höstdeppen som har slagit till. Jag har aldrig någonsin känt av den såhär innan. Det är mörkt och jobbigt och hemskt tråkigt väder och jag vill egentligen ut på äventyr men det finns inte tid till äventyr när man har rapporter att lämna in och ekonomiuträkningar att göra. Jag som var så pepp i söndags när vi hade varit på Boda Borg och sprungit omkring hela dan. Kanske lite te och en skorpa kan få mig på bättre humör.. annars vet jag inte vart jag ska ta vägen. Klockan är ju bara 3 jag kan inte sova nu..

RSS 2.0