Jag blir så trött...

Det var ramaskri i förra veckan när Vellinge kommun vägrade ta emot flyktingbarn då alla andra transitanläggningar i Skåne är fulla och barnen som kommer inte har någonstans att ta vägen.

Skaraborg har en transitanläggning men har sagt nej till flera. Sagt nej till att ta emot fler flyktingbarn. Statsrådet i Skövde säger att vi har egentligen resurserna men inte kärleken och någon som talar deras språk för att hjälpa dem. Det senare förstår jag, men med tanke på att det borde finnas ganska många människor i Sverige som kan dessa språk, bland annat afghan och somaliska, och iallafall är på god väg att lära sig svenska så borde detta gå att fixa. Visst det kanske inte blir samma sak som att ha en riktig tolk som kan byråkratin och allt det där men vad dom här barnen behöver är någon som kan ta dem till sig och lyssna på deras berättelser. Lyssna på vad barnen har att säga. Det ska väl inte vara omöjligt att fixa?

Kärlek KAN man inte säga att det inte finns. Kärlek finns om vi vill att den ska finnas. Det handlar bara om att de inte VILL eller ORKAR ta tag i detta. Det är problem som kommer ifrån krigsområden och som behöver mycket stöd och hjälp. Vi bygger gärna nya arenor för flera miljoner men att ta hand om barn, BARN som behöver vår hjälp.. det kan vi inte.

Vad är det för värld vi lever i?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0